Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Η επαναγορά του ελληνικού χρέους μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για τα hedge funds

29 Νοεμβρίου 2012

Η επαναγορά του ελληνικού χρέους μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για τα hedge funds

Η επαναγορά του ελληνικού χρέους μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για τα hedge funds

H-epanagora-tou-ellhnikou-xreous-mia-apo-tis-megalyteres-eukairies-gia-ta-hedge-funds

Η σχεδιαζόμενη επαναγορά ελληνικού χρέους εξελίσσεται σε μία από τις καλύτερες ευκαιρίες της χρονιάς για μερικά αμοιβαία κεφάλαια υψηλού κινδύνου (hedge funds).


Με χρηματοδότηση της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Αθήνα σκοπεύει να επαναγοράσει μέρος του χρέους της από ιδιώτες ομολογιούχους, θέτοντας κατώτατο όριο στην τιμή των ομολόγων.

Όπως επισημαίνει σε σχετικό δημοσίευμα το Reuters, η κίνηση αυτή υπόσχεται σημαντικά κέρδη σε όσους έχουν αγοράσει ελληνικά ομόλογα σε χαμηλότατες τιμές.

Τα funds -συμπεριλαμβανομένου και τoυ Third Point που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ- χτίζουν εδώ και μήνες θέσεις στα ελληνικά ομόλογα, στοιχηματίζοντας ότι η τιμή τους θα αυξανόταν στο βαθμό που θα μειώνεται ο κίνδυνος ελληνικής εξόδου από το ευρώ.

Μερικοί έχουν ήδη αποκομίσει κέρδη από αυτό το στοίχημα. Η είδηση όμως πως η Αθήνα επαναγοράζει κάθε ευρώ χρέους για 35 σεντς είναι «μποναμάς» για όποιον εξακολουθεί να κατέχει ομόλογα.

«Αυτή είναι πολύ θετική εξέλιξη και ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός», είπε ο Αχιλλέας Ρίσβας, διευθύνων σύμβουλος του hedge fund Dromeus Capital. «Η πιθανότητα ενός Grexit έχει μειωθεί σημαντικά», προσέθεσε.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Αχ. Ρίσβας κατέχει ελληνικά ομόλογα που διαπραγματεύονται σήμερα στα 28,5 σεντς στο ευρώ. Τα απέκτησε σε τιμή 18-19 σεντς.


Για τα περισσότερα funds, τα ελληνικά ομόλογα αντιπροσωπεύουν ένα σχετικά μικρό μέρος των χαρτοφυλακίων τους. Τα κέρδη που μπορούν όμως να αποκομίσουν απ' αυτά μπορεί να είναι μεγάλα.

Η Third Point, με έδρα τη Νέα Υόρκη και 9,3 δισ. δολάρια κεφάλαια υπό διαχείριση, ανακοίνωσε ότι τα ελληνικά της ομόλογα αποτελούσαν μία από τις πέντε πιο κερδοφόρες θέσεις της για τον Οκτώβριο.

Το fund είχε αγοράσει τα ομόλογα για περίπου 17 σεντς, είπε στους επενδυτές, σε επιστολή με ημερομηνία 3 Οκτωβρίου που έχει δει το Reuters.

Το hedge fund Adelante Asset Management, που έχει έδρα το Λονδίνο, άρχισε να αγοράζει ελληνικά ομόλογα στην τιμή των 12,5 σεντς.

Έχει ήδη πουλήσει μέρος αυτών των τοποθετήσεων, αποκομίζοντας κέρδος 70%.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος του ταμείου Τζούλιαν Άνταμς είπε ότι εξακολουθεί να κατέχει ελληνικά ομόλογα, χαρακτηριζόντάς τα ως «καλή» επένδυση.

«Η χώρα έχει τώρα μια ευκαιρία να προχωρήσει μπροστά σε μια πιο βιώσιμη βάση. Επιπλέον, με όλη τη βοήθεια και τα λεφτά που παίρνουν θα πρέπει να αρχίσει κάποια ανάπτυξη», σημείωσε.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ