Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Mέσα Δεκεμβρίου θα αρχίσουν να εξοφλούνται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες

29 Νοεμβρίου 2012

Mέσα Δεκεμβρίου θα αρχίσουν να εξοφλούνται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες

Mέσα Δεκεμβρίου θα αρχίσουν να εξοφλούνται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες

Mesa-Dekembriou-8a-arxisoun-na-ejoflountai-oi-lhjipro8esmes-ofeiles-tou-kratous-pros-tous-idiwtes
Μια πρώτη «ένεση ρευστότητας» αναμένεται να πάρει από τα μέσα Δεκεμβρίου η αγορά, καθώς από τότε θα αρχίσουν να εξοφλούνται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες, οι οποίες στις 30/9/12 είχαν ανέλθει σε 9,3 δισ. ευρώ συνολικά (συμπεριλαμβανομένων των επιστροφών ΦΠΑ).
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, θα παρουσιάσει αύριο το ολοκληρωμένο σχέδιο για την αποπληρωμή των συγκεκριμένων οφειλών και, παράλληλα, θα προχωρήσει στην υπογραφή Μνημονίων με τα υπόλοιπα υπουργεία, καθώς κάθε υπουργός θα είναι και ο αρμόδιος για τον έλεγχο της εκκαθάρισης των οφειλών του τομέα ευθύνης τους.

Οι οφειλές των 9,3 δισ. ευρώ πρέπει να έχουν εξοφληθεί έως το τέλος του 2013

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι οφειλές των 9,3 δισ. ευρώ πρέπει να έχουν εξοφληθεί έως το τέλος του 2013, χωρίς πάντως να έχει έως τώρα προσδιορισθεί το ποσό που θα δοθεί εφέτος. Το υπουργείο Οικονομικών θα θέσει, ταυτόχρονα, και τρία συγκεκριμένα κριτήρια, προκειμένου να γίνει ταχύτερα η αποπληρωμή σε ορισμένους επαγγελματικούς κλάδους. Ενώ, ενδέχεται να υπάρξει και συμψηφισμός με τις πιθανές οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο, ή και να ζητηθεί ένα «κούρεμα» του χρέους του κράτους, προκειμένου ο ιδιώτης να πάρει σε ρευστό το υπόλοιπο ποσό.

Σημειώνεται ότι για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου θα χρησιμοποιηθεί μέρος των 10,6 δισ. ευρώ (από το συνολικό δάνειο των 34,4 δισ. ευρώ που θα δοθεί έως τις 13 Δεκεμβρίου).

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, ανέφερε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται και σχέδιο για τη διευκόλυνση των ιδιωτών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Σύμφωνα με τον κ. Μαυραγάνη, εξετάζεται η επέκταση των δόσεων και η γενικότερη βελτίωση του υφιστάμενου πλαισίου αποπληρωμής (κριτήρια, κ.λπ.), χωρίς, όμως, να ανατραπεί η ήδη προβλεπόμενη διαδικασία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ