Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Μοσκοβισί: «Δεν συζητάμε πλέον για ευρωομόλογα»

1 Νοεμβρίου 2012

Μοσκοβισί: «Δεν συζητάμε πλέον για ευρωομόλογα»

Μοσκοβισί: «Δεν συζητάμε πλέον για ευρωομόλογα»

Η Ευρωζώνη θα πρέπει να κάνει τα πρώτα βήματα προς κάποιου είδους αμοιβαιοποίηση του χρέους της, υποστήριξε σήμερα ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί
Η Ευρωζώνη θα πρέπει να κάνει τα πρώτα βήματα προς κάποιου είδους αμοιβαιοποίηση του χρέους της, υποστήριξε σήμερα ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, αν και παραδέχτηκε πως η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει την έκδοση ευρωομολόγων.

 «Δεν συζητάμε πια για ευρωομόλογα. Γνωρίζω πως εδώ στη Γερμανία υπάρχει μια κόκκινη γραμμή για κάποιους, μεταξύ των οποίων είναι και η κυβέρνηση», είπε ο γάλλος ΥΠΟΙΚ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Αυτό που εννοώ» διευκρίνισε ο κ. Μοσκοβισί, «είναι ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε μαζί το θέμα του χρέους, και αυτό θα πρέπει να έχει τη στήριξη και των 17 κρατών - μελών της Ευρωζώνης, προκειμένου να συγκεντρώσουμε κάποια εργαλεία βραχυπρόθεσμης κρατικής χρηματοδότησης και να κάνουμε το πρώτο βήμα προς κάποιου είδους αμοιβαιοποίηση του χρέους». 

Eιδικός προϋπολογισμός για τα 17 μέλη της Ευρωζώνης

 Οι δύο ΥΠΟΙΚ υποστήριξαν, παράλληλα, την ιδέα ενός ειδικού προϋπολογισμού για τα 17 μέλη της Ευρωζώνης, παράλληλα με τον προϋπολογισμό για την ΕΕ.

 Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί, ο προϋπολογισμός αυτός θα λειτουργεί σαν «αυτόματος σταθεροποιητής σε θέματα που είναι σημαντικά για την επιτυχία της νομισματικής ένωσής μας».

«Ένας τέτοιος προϋπολογισμός, κατά την άποψή μου, δεν θα ήταν μια αντιγραφή του υφιστάμενου προϋπολογισμού των 27 της ΕΕ», είπε. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να δοθούν εκτεταμένες εξουσίες στον ευρωπαίο επίτροπο για νομισματικές υποθέσεις κέρδισε αυτό το Σαββατοκύριακο την υποστήριξη του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος την εξέφρασε σε συνέντευξή του σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

 Ο γερμανός υπουργός δήλωσε πως, αν δοθούν στον επίτροπο Οικονομίας Όλι Ρεν οι ίδιες νομικές εξουσίες που έχει ο επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια, ο οποίος μπορεί να ασκεί ο ίδιος βέτο σε συγχωνεύσεις που εμποδίζουν τον ανταγωνισμό, «η εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας θα είχε πολλή περισσότερη αξιοπιστία». Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ