Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί

3 Νοεμβρίου 2012

Νέος κώδικας φορολογίας τον Νοέμβριο

Νέος κώδικας φορολογίας τον Νοέμβριο

Νέος κώδικας φορολογίας τον Νοέμβριο

Μέσα στο Νοέμβριο η κυβέρνηση θα καταθέσει τον νέο κώδικα φορολογίας, στον οποίο μεταξύ άλλων θα προβλέπονται αλλαγές στο ποινολόγιο ώστε οι προσαυξήσεις από ληξιπρόθεσμες οφειλές να μην φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη και να παρουσιάζεται έτσι αδυναμία καταβολής των δόσεων.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Δ. Αναγνωστάκη σχετικά με το πρόβλημα επίλυσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

Νέος κώδικας φορολογίας τον Νοέμβριο

«Το Νοέμβριο», τόνισε χαρακτηριστικά, «φέρνουμε νέο κώδικα φορολογίας. Θα στοχεύει στην απλοποίηση και τον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος σε ό,τι αφορά τα εισοδήματα. Θα υπάρξουν σοβαρές αλλαγές στο ποινολόγιο ώστε να μην φτάνουμε στην επιβολή υπερβολικών ποινών που είναι αδύνατο να καταβληθούν και έχει αποτέλεσμα να μην καταβάλλονται οι δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Στόχος μας είναι να αλλάξει η ποινή στο φορολογικό δίκαιο. να αλλάξει το σύστημα προσαύξησης ώστε να μην φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη οι δόσεις και να μην είναι δυνατή η καταβολή τους. Μέχρι τέλος του έτους θα δείτε πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στην προσπάθεια βελτίωσης του φορολογικού συστήματος»
Επιπλέον, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι θα αυξηθούν οι επιτροπές που ασχολούνται με τη διαδικασία επίλυσης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, ενώ για τον νέο κώδικα φορολογίας είπε πως από τα 32 άρθρα θα μείνουμε στα 12. «Είναι», κατέληξε, «ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση απλοποίησης, ψηφιοποίησης των συναλλαγών και εκσυγχρονισμού του φορολογικού συστήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ