Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Σόιμπλε : να δοθούν στην Ελλάδα τρεις δόσεις, συνολικού ύψους 44,6 δισ. ευρώ.

14 Νοεμβρίου 2012

Σόιμπλε : να δοθούν στην Ελλάδα τρεις δόσεις, συνολικού ύψους 44,6 δισ. ευρώ.

Σόιμπλε : να δοθούν στην Ελλάδα τρεις δόσεις, συνολικού ύψους 44,6 δισ. ευρώ.

Σόιμπλε : να δοθούν στην Ελλάδα τρεις δόσεις, συνολικού ύψους 44,6 δισ. ευρώ.

Σόιμπλε : να δοθούν στην Ελλάδα τρεις δόσεις, συνολικού ύψους 44,6 δισ. ευρώ.

 

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε - Ισχυρότερος έλεγχος στον τρόπο «διανομής»

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθούν στη χώρα μας τρεις δόσεις, συνολικού ύψους 44,6 δισ. ευρώ. Αυτές «περιλαμβάνουν» τα 31,3 δισ. ευρώ που αφορούν τη δόση του β` τριμήνου και 12,5 δισ. του γ` και δ`. Πάντως ο κ. Σόιμπλε φρόντισε να προσθέσει ότι σε περίπτωση που κάτι τέτοιο λάβει χώρα, τότε ταυτόχρονα ενισχύεται και η ανάγκη να υπάρξει ισχυρότερος έλεγχος στον τρόπο «διανομής» των εν λόγω κεφαλαίων.

«Δεν είναι κάτι που προσπαθεί η δική μας κυβέρνηση, είναι απλώς η πραγματικότητα. Έχουμε τρεις δόσεις που έπρεπε να έχουν δοθεί (τέλη Ιουνίου, τέλη Σεπτεμβρίου και τέλη Δεκεμβρίου). Δεν υπάρχει τέτοια πρόταση από τη γερμανική πλευρά, αποτελεί μέρος των συζητήσεων και είναι κάτι για το οποίο συζήτησα με τον Γάλλο ομόλογό μου Πιέρ Μοσκοβισί. Μια τέτοια εξέλιξη καθιστά ολοένα και πιο σημαντικό το μηχανισμό ελέγχου»
δήλωσε ο Γερμανός υπουργός, χωρίς να ξεκαθαρίσει ποιες ακριβώς είναι οι θέσεις του στο θέμα του μηχανισμού.
Την ίδια ώρα στην Αθήνα παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών υποστήριζαν, αναφερόμενοι στο θέμα της «συνολικής» δόσης, ότι «Το προσπαθούμε, δεν το έχουμε δέσει ακόμη. Γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις και τίποτα δεν είναι δεδομένο».

Πλήρης διάσταση απόψεων μεταξύ ΔΝΤ και ηγετών της ευρωζώνης

Αυτό που είναι απόλυτα δεδομένο είναι η πλήρης διάσταση απόψεων μεταξύ ΔΝΤ και ηγετών της ευρωζώνης για την πορεία του ελληνικού χρέους και τη βιωσιμότητά του. 

Εκ νέου ο κ. Σόιμπλε έσπευσε να επαναλάβει ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο έως το 2022 και όχι έως το 2020 που έχει υποστηρίξει το ΔΝΤ ξεκαθαρίζοντας για μία ακόμη φορά ότι η Γερμανία (και αρκετές ακόμη χώρες της ευρωζώνης) είναι απόλυτα αντίθετες προς οποιοδήποτε «κούρεμα» ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ, καθώς κάτι τέτοιο είναι πλήρως αντίθετο με τον κανονισμό της τράπεζας. 

«Με δεδομένη την κατάσταση στο σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι μάλλον μη εφικτό το ελληνικό χρέος να καταστεί βιώσιμο έως το 2020. Σε ό,τι αφορά τις μεθόδους που θα χρησιμοποιηθούν για να καταστεί βιώσιμο θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο συμμετοχής σε «κούρεμα» του επίσημου τομέα. Θα πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις. Μία πιθανότητα είναι η χρήση ενός συνδυασμού μείωσης των επιτοκίων και επέκτασης της περιόδου αποπληρωμής».

Goldman Sachs νέο «κούρεμα» υψηλότερο των 80 δισ. ευρώ

Την ίδια ώρα πάντως, ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός όμιλος Goldman Sachs σε έκθεσή του υπό τον τίτλο «Βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους: Επιβεβλημένη αναδιάρθρωση του επίσημου τομέα», υποστηρίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα νέο «κούρεμα» υψηλότερο των 80 δισ. ευρώ, προκειμένου το ελληνικό χρέος να φθάσει στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020.

Η Goldman Sachs κάνει αναφορά στις λύσεις για την ελάφρυνση του χρέους που βρίσκονται υπό συζήτηση και θεωρούνται πολιτικά εφικτές και αφορούν τη μείωση των επιτοκίων των διμερών δανείων, την επιστροφή των κερδών από τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου που κατέχουν οι εθνικές κεντρικές τράπεζες, αλλά σε ένα πρόγραμμα επαναγοράς χρέους.
express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ