Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί

9 Νοεμβρίου 2012

Τι αποφασίστηκε κατά τη σύσκεψη των αρμόδιων υπουργών Κύπρου – Ελλάδος- Ισραήλ, στη Λευκωσία

Οι συνέργειες και οι συνεργασίες στα θέματα ενέργειας μεταξύ Κύπρου - Ελλάδας και Ισραήλ ήταν το αντικείμενο συνάντησης, που έγινε στη Λευκωσία, μεταξύ του Κύπριου υπουργού Εμπορίου, Νεοκλή Συλικιώτη, Ενέργειας του Ισραήλ, Ούζι Λαντάου και του Έλληνα υφυπουργού Ενέγειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκη Παπαγεωργίου.
Οι δύο υπουργοί και ο Έλληνας υφυπουργός χαρακτήρισαν τη συνάντηση «πολύ σημαντική και εποικοδομητική».

Ο Κύπριος υπουργός ανέφερε ότι στο τραπέζι της συνάντησης τέθηκαν δύο έργα:

Το πρώτο έργο είναι αυτό που ξεκίνησε ήδη με τη συνεργασία της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, της Εταιρείας Ηλεκτρισμού του Ισραήλ και της ΔΕΗ - QUANTUM για την ευρωασιατική σύνδεση με υποθαλάσσιο ηλεκτρικό καλώδιο.
Το δεύτερο είναι η δημιουργία από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ενός διαδρόμου ενίσχυσης της Ευρώπης με φυσικό αέριο.

Ο κ. Συλικιώτης ανακοίνωσε ότι στη συνάντηση αποφασίστηκε η σύσταση δύο ομάδων εργασίας, οι οποίες θα επεξεργαστούν σε λεπτομέρεια τα συγκεκριμένα έργα έργα. Στην ομάδα για το ηλεκτρικό καλώδιο, πρόσθεσε, θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των εταιρειών Ηλεκτρισμού από τις τρεις χώρες.

«Θεωρώ ότι η συνεργασία Ισραήλ- Κύπρου- Ελλάδας, ιδιαίτερα στον τομέα ενέργειας, μπορεί να είναι παραγωγική, και να συμβάλλουν και οι τρεις χώρες ώστε να υπάρξει ειρήνη και ευημερία για τους λαούς ολόκληρης της περιοχής» τόνισε ο Κύπριος υπουργός.
Ο Έλληνας υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία των τριών χωρών και δήλωσε ότι πιστεύει πως μετά τις σημερινές αποφάσεις «θα προχωρήσουμε σε πολύ μεγαλύτερη συνεργασία στρατηγικής σημασίας και για τις τρεις χώρες».
Εμείς από την πλευρά μας, διαβεβαίωσε, θα ενισχύσουμε πλήρως αυτή την προσπάθεια και θα συμμετάσχουμε σε όλες τις κινήσεις που θα γίνουν και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, «ώστε αυτός ο ευρωπαϊκός, νοτιοανατολικής Ευρώπης, διάδρομος να κριθεί ως ένας από τους απαραίτητους διασυνδετήριους διαδρόμους της Ευρώπης».
Ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, Ούζι Λαντάου, τόνισε ότι η συνεργασία των τριών χωρών «θα αποτελέσει άγκυρα σταθερότητας στην περιοχή και θα συμβάλλει στην προαγωγή των συμφερόντων τους». Στο μέλλον θα συζητήσουμε ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας, πρόσθεσε ο κ. Λαντάου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ