Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Άμεση απόλυση 500 υπαλλήλων του ΙΚΑ

15 Νοεμβρίου 2012

Άμεση απόλυση 500 υπαλλήλων του ΙΚΑ

Άμεση απόλυση 500 υπαλλήλων του ΙΚΑ

Άμεση απόλυση 500 υπαλλήλων του ΙΚΑ

Άμεση απόλυση 500 υπαλλήλων του ΙΚΑ

Την άμεση απόλυση 500 υπαλλήλων του ΙΚΑ, που προσλήφθηκαν το 2010 με βάσει σχετική διάταξη νόμου για να καλύψουν ανάγκες λειτουργίας του μεγαλύτερου ασφαλιστικού Οργανισμού της χώρας, απαιτεί με 8 αποφάσεις του το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Άμεση απόλυση 500 υπαλλήλων του ΙΚΑ

Το δικαστήριο με τις αποφάσεις του, έκρινε αντισυνταγματική τη «φωτογραφική» διάταξη του Ν. 3899/2010 που επέβαλλε την πρόσληψή τους στο ΙΚΑ, παρά το γεγονός ότι είχαν πετύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2010 για να καλύψουν θέσεις εργασίας στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος.

Η δρομολόγηση της αποκρατικοποίησης της ΑΤΕ ματαίωσε την πρόσληψη των 500 επιτυχόντων οι οποίοι με τη διάταξη του νόμου προσλήφθηκαν στο ΙΚΑ που είχε άμεσες ανάγκες προσωπικού. Την ίδια περίοδο όμως ένας αντίστοιχος αριθμός επιτυχόντων μέσω ΑΣΕΠ επρόκειτο να προσληφθεί μετά από διαγωνισμό για το ΙΚΑ, οι οποίοι μετά την ψήφιση του νόμου έμειναν έξω από τον οργανισμό.

Αυτοί οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό του ΙΚΑ προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, μιλώντας για αντισυνταγματικότητα του διορισμού των 500 επιτυχόντων του διαγωνισμού της ΑΤΕ και τελικά το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκρινε τη μετάταξη των 500 από την Αγροτική στο ΙΚΑ είναι αντισυνταγματική.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ