Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Εισοδήματα από ενοίκια-αφορολόγητο τέλος και φόρος έως 45%

1 Νοεμβρίου 2012

Εισοδήματα από ενοίκια-αφορολόγητο τέλος και φόρος έως 45%

Εισοδήματα από ενοίκια: αφορολόγητο τέλος και φόρος έως 45% 

Φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια έως 45%

Την αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια, χωρίς αφορολόγητο, με συντελεστές που θα αγγίξουν ακόμη και το 45% εξετάζει το οικονομικό επιτελείο. 

Αφορολόγητο τέλος στα εισοδήματα από ενοίκια και φόρος έως 45%

Το υπό επεξεργασία σχέδιο φαίνεται να γίνεται δεκτό από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, έναντι της φορολόγησης τους με βάση την κλίμακα όπως ισχύει σήμερα. 

 Η πρόταση την οποία επεξεργάζεται το υπουργείο προβλέπει την κατάργηση του αφορολογήτου και την επιβολή κλιμακωτής αυτοτελούς φορολόγησης από 10% έως και 45% για τα εισοδήματα από ακίνητα, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι φορολογούμενοι εισπράττουν ενοίκια, θα φορολογούνται για τα εισοδήματα αυτά αυτοτελώς, χωρίς αφορολόγητο όριο και θα πληρώνουν φόρο τουλάχιστον 10% από το πρώτο ευρώ. 

Ο συντελεστής 45% ενδεχομένως θα εφαρμόζεται για ποσά πάνω από 100.000 ευρώ ενώ θα υπάρχει και ένας ενδιάμεσος συντελεστής 30%. Αν η πρόταση περάσει, οι επιβαρύνσεις θα είναι σαρωτικές για όλους όσοι έχουν εισοδήματα από ενοίκια και σήμερα επωφελούνται από το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος.http://www.sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ