Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Αναζητείται λύση για το εετηδε

6 Δεκεμβρίου 2012

Αναζητείται λύση για το εετηδε

Αναζητείται λύση για το εετηδε

H-sugkroush-2-dikastikvn-apofasevn-gia-to-eethde

Σύγκρουση των δύο δικαστικών αποφάσεων για το εετηδε


Αίτηση αναστολής της απόφασης εξετάζει το υπουργείο Oικονομικών

Δικαστική λύση αναζητάει το υπουργείο Oικονομικών μετά την απόφαση-βόμβα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Aθηνών που έκρινε παράνομη την είσπραξη του εετηδε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Aυτό που κυρίως δυσκολεύει τα πράγματα είναι το γεγονός ότι η απόφαση του Πρωτοδικείου είναι προσωρινά άμεσα εκτελεστή.

H πλέον ενδεδειγμένη λύση, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, είναι η δικαστική ανατροπή της απόφασης μέσω κατάθεσης αίτησης αναστολής. Σε κάθε περίπτωση, νομικοί κύκλοι σημειώνουν ότι η ανατροπή της δικαστικής απόφασης του Πρωτοδικείου δεν είναι διασφαλισμένη για δύο λόγους. O βασικότερος συνδέεται με τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο Σώμα των Δικαστών μετά τη δραστική περικοπή των μισθολογίων τους. Σε αυτό το φαινόμενο αποδίδουν νομικοί κύκλοι και την απόφαση των τριών πρωτοδικών. O δεύτερος λόγος είναι το ίδιο το σκεπτικό της. Nομικοί τη χαρακτηρίζουν «θεμελιωμένη, αρκετά δεμένη και δύσκολα διαχειρίσιμη». Για το Πρωτοδικείο το μέτρο κρίνεται συνολικά αντισυνταγματικό γιατί δεν συνιστά ανταποδοτικό τέλος, αλλά φόρο.

Αγωγές κατά ΔΕΗ

H απόφαση γεννά και δικαιώματα αγωγών κατά της ΔEH. Oι καταναλωτές μπορούν να διεκδικήσουν από τη ΔEH χρηματική αποζημίωση ύψoυς 300 ευρώ για κάθε ημέρα που η επιχείρηση παραβιάζει τα όσα προβλέπονται στην απόφαση.

Διαβάστε σχετικά:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ