Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 164 ΣΤΕΛΕΧΩΝ στις εφορίες ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ

20 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 164 ΣΤΕΛΕΧΩΝ στις εφορίες ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 164 ΣΤΕΛΕΧΩΝ στις εφορίες

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 164 ΣΤΕΛΕΧΩΝ στις εφορίες ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ

Θύελλα αντιδράσεων για το «ξήλωμα» στις εφορίες


Αναστάτωση και θύελλα αντιδράσεων στο κλάδο των εφοριακών με απρόβλεπτες προεκτάσεις προκαλεί η χθεσινή απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη να «καθαιρέσει» 164 επικεφαλής του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ μιλά για «διαδικασία οπισθοδρόμησης», ενώ η ΔΗΜ.ΑΡ. εξέφρασε την έντονη ενόχληση της τονίζοντας πως οι όποιες αλλαγές πρέπει να γίνονται με αντικειμενικά και όχι με κομματικά κριτήρια.
Για το θέμα αυτό, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με τον γ.γ. της κοινοβολευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτη και τον Φ. Σαχινίδη.
Μεταξύ αυτών που μετακινούνται είναι και ο διευθυντής Συντονισμού Ελέγχων του ΣΔΟΕ Ν. Λέκκας, ο οποίος ασχολήθηκε με σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής. Ο κ. Λέκκας τοποθετείται προϊστάμενος της ΔΟΥ Γαλατσίου. Επιπλέον από το ΣΔΟΕ απομακρύνθηκαν οι Υποδιευθυντές Ελέγχων και Ειδικών Ελέγχων. Για τη θέση του διευθυντή στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο της Αθήνας, το οποίο είναι αρμόδιο για τον τακτικό φορολογικό έλεγχο των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της χώρας και των φορολογουμένων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, ο κ. Μαυραγάνης επέλεξε το μέχρι σήμερα διευθυντή του γραφείου του, Γ. Κουστολιά.
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ισχυρίζονται ότι η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών για την αντικατάσταση των 164 διευθυντών, υποδιευθυντών και τμηματαρχών ελήφθη επειδή τα συγκεκριμένα στελέχη δεν πέτυχαν τους στόχους που τους είχαν τεθεί για την αύξηση των εσόδων και δεν ολοκλήρωσαν τους φορολογικούς ελέγχους που προέβλεπε το Μνημόνιο. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ορισμένοι από τους υπαλλήλους που αντικαταστάθηκαν είχαν αποστείλει ψευδή στοιχεία για την αξιολόγησή τους. Ωστόσο, η απόφαση του υφυπουργού για τις συγκεκριμένες μετακινήσεις αμφισβητείται έντονα για την αντικειμενικότητα ακόμη και για τη νομιμότητά της από υπηρεσιακά και συνδικαλιστικά στελέχη του κλάδου των εφοριακών.
Σύμφωνα, με πληροφορίες, τόσο η διευθύντρια προσωπικού, όσο και ο γενικός διευθυντής Προσωπικού χαρακτηρίζουν τη διαδικασία των «καρατομήσεων» και των μετακινήσεων «παράτυπη» καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους δεν είχε προηγηθεί καμία αξιολόγηση όπως προβλέπει ο νόμος.
Εξάλλου, συνδικαλιστικοί κύκλοι των εφοριακών επεσήμαναν ότι πολλές τοποθετήσεις ατόμων σε θέσεις-κλειδιά έγιναν με κομματικά κριτήρια, ενώ ορισμένα στελέχη που «καρατομήθηκαν» απειλούν με μηνύσεις για τα όσα τους προσάπτει η ηγεσία του υπουργείου.

Έντονες αντιδράσεις για τις ενέργειες του κ. Μαυραγάνη υπήρξαν, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Όπως δήλωσε ο εισηγητής του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Σαχινίδης, «οι επιλογές των προσώπων όφειλαν να γίνουν με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο που θεσπίζει κριτήρια και αξιολογεί τις επιδόσεις των στελεχών σε σχέση και με τους στόχους που τους έχουν τεθεί. Κάθε άλλη διαδικασία επιλογής συνιστά οπισθοδρόμηση σε πρακτικές και αντιλήψεις που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των πολιτών και ευθύνονται για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ