Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Ελεύθεροι επαγγελματίες με μπλοκάκι - Τέλος επιτηδευματος - Κλίμακα φόρου 2013

10 Δεκεμβρίου 2012

Ελεύθεροι επαγγελματίες με μπλοκάκι - Τέλος επιτηδευματος - Κλίμακα φόρου 2013

Ελεύθεροι επαγγελματίες με μπλοκάκι - Τέλος επιτηδευματος - Κλίμακα φόρου 2013

http://www.nexusmanagementconsultants.gr/2012/12/Elefteroi-epaggelmaties-me-blokaki-Telos-epithdeumatos-Klimaka-forou-2013.html

Mε την κλίμακα των μισθωτών θα φορολογηθούν για τα εισοδήματα του 2013 όσοι αμείβονται με μπλοκάκι, ακόμα και αν κόβουν δελτία παροχής υπηρεσιών σε δέκα διαφορετικούς εργοδότες. Προϋπόθεση, το 75% των συνολικών εισοδημάτων τους να προέρχεται από έναν εργοδότη με σχέση εργασίας που υποκρύπτει μισθωτή απασχόληση.


Εξαίρεση από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος 2013

Εν τω μεταξύ, σε εκκρεμότητα παραμένει η φορολογική μεταχείριση όσων έχουν μεν ανοιχτά βιβλία, αλλά από την άλλη έχουν δελτία παροχής υπηρεσιών σε αδράνεια.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ πιέζουν να υπάρξει εξαίρεση από την καταβολή του τέλους και για όσους δεν έχουν κόψει ούτε ένα δελτίο παροχής υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της χρήσης, παρότι ορισμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι απαλλαγή από το τέλος μπορεί να υπάρξει με τη διαδικασία διακοπής εργασιών.

Το αντεπιχείρημα στελεχών ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είναι πως αν κλείσουν τα βιβλία τους, οι συγκεκριμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες γλιτώνουν το τέλος επιτηδεύματος εις βάρος του ενδεχομένου να απασχοληθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
Σύμφωνα με τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, οι εν λόγω φορολογούμενοι δεν θα καταβάλουν αυξημένο τέλος επιτηδεύματος (650 ευρώ) το 2013, ωστόσο πιθανότατα θα κληθούν να πληρώσουν το τέλος των 500 ευρώ που ισχύει έως σήμερα.

Την ίδια ώρα, σε εκκρεμότητα παραμένει η αντιμετώπιση εκείνων που έχουν ανενεργά μπλοκάκια.
Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει οι φορολογούμενοι που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία να εξαιρεθούν από την αύξηση του τέλους επιτηδεύματος το 2013, πριν απαλλαγούν οριστικά από την υποχρέωση πληρωμής του το 2014.

Σύμφωνα με Τα Νέα, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών εξετάζουν το ενδεχόμενο αν μπορούν τεχνικά να προσδιοριστούν οι δικαιούχοι ευνοϊκής μεταχείρισης από το 2013, όχι όμως για πλήρη απαλλαγή. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην επιβαρυνθούν από την αύξηση του τέλους στα 650 ευρώ και να πληρώσουν και το 2013 τέλος επιτηδεύματος 500 ευρώ.

Οι συντελεστές που προβλέπονται στο νέο φορολογικό για τους μισθωτούς - συνταξιούχους

Οι συντελεστές που προβλέπονται στο νέο φορολογικό για τους μισθωτούς - συνταξιούχους είναι:

• Για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ με 21%
• Για εισοδήματα από 25.000 ευρώ έως 40.000 με 36%
• Για εισοδήματα πάνω από 40.000 ευρώ με 40%
Πηγή: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ