Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Φοροδικαστήρια προαναγγέλλει ο Γ.Στουρνάρας

20 Δεκεμβρίου 2012

Φοροδικαστήρια προαναγγέλλει ο Γ.Στουρνάρας

Φοροδικαστήρια προαναγγέλλει ο Γ.Στουρνάρας

ΕΕ, ΔΝΤ, Στουρναρας, οικονομικά δικαστήρια,
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια κρίσιμη χρονιά, η εξέλιξη της οποίας θα εξαρτηθεί από τη συνοχή του τρικομματικού κυβερνητικού συνασπισμού και την εφαρμογή του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ενωση, δηλώνει ο Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στους Financial Times. Ο κ. Στουρνάρας προειδοποιεί πάντως ότι η χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο εξόδου από την ευρωζώνη και προαναγγέλλει τη σύσταση φορολογικών δικαστηρίων.

Φοροδικαστήρια προαναγγέλλει ο Γ.Στουρνάρας


«Ο,τι κάναμε μέχρι σήμερα είναι αναγκαίο, αλλά όχι επαρκές για να επιτύχουμε μία μόνιμη λύση για την Ελλάδα. Το θέμα τώρα είναι η εφαρμογή», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.
Τον επόμενο χρόνο η κυβέρνηση θα επικεντρώσει την προσοχή της στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στην αυστηρή εκπλήρωση των στόχων των ιδιωτικοποιήσεων και στην απομάκρυνση των γραφειοκρατικών εμποδίων στις εισερχόμενες επενδύσεις, δηλώνει.
«H φοροδιαφυγή είναι παντού, στην κορυφή, στη μέση, παντού» τονίζει και σημειώνει ότι «πέρυσι ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένων των γιατρών, των δικηγόρων και των μηχανικών, δήλωσε ετήσιο εισόδημα κάτω των 5.000 ευρώ».

Ερχονται φορολογικά δικαστήρια

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Στουρνάρας αναφέρεται στην επικείμενη αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και επισημαίνει ότι αυτή θα περιλαμβάνει την εγκαθίδρυση ειδικών φορολογικών δικαστηρίων -πρόταση της τρόικας που έγινε το 2010 και η προηγούμενη κυβέρνηση δεν κατάφερε να προχωρήσει- προκειμένου να επιταχυνθεί η επίλυση διαφορών, η οποία τώρα καθυστερεί χρόνια εξαιτίας του τεράστιου αριθμού των εκκρεμών υποθέσεων. Παράλληλα, θα επιτρέπεται η φυλάκιση αντί η αναστολή της ποινής για τους καταδικασμένους φοροφυγάδες.
«Αν έχουμε καλά αποτελέσματα από τη μείωση της φοροδιαφυγής, αν το πρωτογενές πλεόνασμα είναι μεγαλύτερο απ' όσο προβλέπεται, τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε τις συνθήκες ευκολότερες για τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς» υπογράμμισε.
Η εκταμίευση αυτήν την εβδομάδα της δόσης των 34,2 δισκετομμυρίων ευρώ από τους διεθνείς δανειστές έπειτα από πέντε μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ικανότητα της κυβέρνησης να εκπληρώσει τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δηλώνει ο Γιάννης Στουρνάρας, παρά την αντίθεση των συνδικάτων και των αντιμνημονιακών κομμάτων.
«Η απόφαση των εταίρων μας να μάς δώσουν τόσο πολλά χρήματα - περισσότερα από όσα περιμέναμε- απομακρύνει ένα μεγάλο μέρος του ρίσκου», λέει, προειδοποιώντας ωστόσο: «Συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τον πιθανό κίνδυνο χρεοκοπίας». Πιθανή αποτυχία της Ελλάδας να αποπληρώσει το χρέος της προς τους διεθνείς πιστωτές θα σημάνει την αναπόφευκτη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.
Ο υπουργός Οικονομικών προβλέπει ότι η αντιστροφή θα έρθει κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2013 και αναμένει χαμηλή ανάπτυξη για το 2014.
Το 2013 «θα είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά ... αλλά, εάν συνεχίσουμε την πορεία αυτή, μειώνοντας το δημοσιονομικό έλλειμμα και εφαρμόζοντας τα μέτρα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας, το 2014 και το 2015 θα είναι πολύ ευκολότερες χρονιές», λέει.http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ