Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Καλύφθηκε ο στόχος των 30 δισ. ευρώ για την επαναγορά ομολόγων

11 Δεκεμβρίου 2012

Καλύφθηκε ο στόχος των 30 δισ. ευρώ για την επαναγορά ομολόγων

Καλύφθηκε ο στόχος των 30 δισ. ευρώ για την επαναγορά ομολόγων

Eurogroup, ΟΔΔΗΧ, ομολογα, ελλαδα, δημοσιο, efsf, europe, η δημιουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας,

Καλύφθηκε ο στόχος των 30 δισ. ευρώ για την επαναγορά ομολόγων

Αισιοδοξία ότι καλύφθηκε ο στόχος των 30 δισ. ευρώ στο πρόγραμμα της επαναγοράς ομολόγων, εκφράζουν ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Συγκεκριμένα, έκλεισε στις 14:00 σήμερα, Τρίτη, το βιβλίο προσφορών του ΟΔΔΗΧ για την επαναγορά ομολόγων και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διαδικασία κρίνεται επιτυχημένη, αφού οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι συγκεντρώθηκαν τα 30 δισ. ευρώ ομολόγων που χρειαζόταν η Ελλάδα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, η χώρα μας ζητούσε να επαναγοράσει χρέος αξίας 30 δισ. ευρώ, με δάνειο 10 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Με βάση τη διαδικασία αυτή, η καθαρή μείωση του ελληνικού χρέους είναι 20 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται, ότι αργότερα το απόγευμα στις 18:30, το Eurogroup, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα αποτιμήσει το αποτέλεσμα της διαδικασίας και τότε αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ