Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Νέα λίστα 1747 ονόματα ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό

3 Δεκεμβρίου 2012

Νέα λίστα 1747 ονόματα ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό

Νέα λίστα 1747 ονόματα ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό

Nea-lista-17147-onomata-elegxontai-gia-paranomo-ploutismo

Νέα λίστα 1747 ονόματα ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό

Μετά τη λίστα Λαγκάρντ που δημοσίευσε το HOT DOC, η εφημερίδα "6 μέρες" φέρνει στο φως μία νέα λίστα. Πρόκειται για ονόματα που προέκυψαν το 2011 μέσω της αυτόματης διαδικασίας ελέγχου του συστήματος Elenxis. Έπειτα, τον Απρίλιο του 2011, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή για να γίνει λεπτομερής έλεγχος σε αυτούς τους 1747 φορολογούμενους, ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι ο εμφανιζόμενος πλουτισμός είναι πραγματικός και δεύτερον, εάν είναι νόμιμος ή όχι.

Με βάση αυτήν την εντολή στόχος ήταν η διενέργεια οριστικού φορολογικού ελέγχου όλων των ανέλεγκτων φυσικών προσώπων που δεν δήλωσαν εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις και από πώληση ακινήτων αποκτηθέντων με αγορά ή ανέγερση.

Ωστόσο, ενάμιση χρόνο μετά ο έλεγχος προχωρά με ρυθμούς χελώνας, ενώ πρόσφατα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να μεταφέρει τόσο τα ειδικά συνεργεία όσο και τον έλεγχο όλων των ανοικτών υποθέσεων στα διαπεριφερειακά ελεγκτικά κέντρα, πράγμα που σημαίνει πως ότι όλες οι ελεγκτικές ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα παραιτήθηκε η "Ράμπο των φοροφυγάδων", Καίτη Φραντζεσκάκη μετά τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στο υπουργείο καθώς δε μπορούσε να βεβαιώσει και να εισπράξει φόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ