Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Σε ράλι επιδίδονται τη Δευτέρα τα ελληνικά ομόλογα

3 Δεκεμβρίου 2012

Σε ράλι επιδίδονται τη Δευτέρα τα ελληνικά ομόλογα

Σε ράλι επιδίδονται τη Δευτέρα τα ελληνικά ομόλογα

Se-rally-epididontai-th-Deytera-ta-ellhnika-omologa

Σε ράλι επιδίδονται τη Δευτέρα τα ελληνικά ομόλογα

Σε ράλι επιδίδονται τη Δευτέρα τα ελληνικά ομόλογα στον απόηχο της ανακοίνωσης των όρων του σχεδίου επαναγοράς ομολόγων από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Ειδικότερα, το spread του ελληνικού δεκαετούς καταγράφει αυτή την ώρα κατακόρυφη πτώση της τάξης των 153 μονάδων βάσης στις 1.319 μ.β., ήτοι το χαμηλότερο επίπεδο από την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους (PSI).

Η τιμή των δεκαετών ελληνικών ομολόγων λήξεως το 2023 εκτοξεύτηκε μετά την ανακοίνωση των όρων επαναγοράς στα 38,19 σεντς ανά ευρώ, με την απόδοση να υποχωρεί στο 14,94%, στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο. Την ίδια ώρα, στα 30,51 σεντς ανά ευρώ ενισχύεται η τιμή των ομολόγων λήξεως το 2042, ενώ η απόδοση υποχωρεί κατά 0,58% στο 11,84%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, το ελληνικό δημόσιο μέσω δημοπρασίας προσκάλεσε στην ανταλλαγή κρατικών τίτλων μέχρι του ποσού των 10 δισ. ευρώ. Η ανταλλαγή θα γίνει με εξαμηνιαίους τίτλους του EFSF, οι οποίοι θα εκδοθούν για τη συγκεκριμένη διαδικασία. Οι τιμές επαναγοράς ποικίλουν ανάλογα με τη διάρκεια των ομολόγων και ορίζονται από 30,2% της ονομαστικής αξίας για ομόλογα λήξης 24 Φεβρουαρίου 2042, έως 38,1% για τα ομόλογα λήξης 24 Φεβρουαρίου 2023.

Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Eurogoup, η τιμή επαναγοράς πιθανότατα δεν θα ξεπερνούσε την τιμή κλεισίματος της 23ης Νοεμβρίου. Σημειώνεται ωστόσο ότι οι τιμές έχουν ενισχυθεί έκτοτε.

Όπως σημειώνει σε σχόλιό του το Dow Jones Newswires, υπάρχει περιθώριο περαιτέρω ενίσχυσης των τιμών των ελληνικών τίτλων μέχρι την ανώτερη τιμή αγοράς που ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ.


Ήπια πτωτικά τα spreads της υπόλοιπης περιφέρειας


Η ανακοίνωση του σχεδίου επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων που στοχεύει στη μείωση του ελληνικού χρέους και την μακροπρόθεσμη επαναφορά του σε βιώσιμα επίπεδα παρέσυρε προς τα κάτω και τις αποδόσεις των ομολόγων της περιφέρειας της ευρωζώνης. Με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα και η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, η διαφορά της απόδοσης των δεκαετών ισπανικών ομολόγων έναντι του δεκαετούς γερμανικού ομολόγου βάσης bund υποχωρεί στις 385 μ.β. την Δευτέρα, κατά 8,5 μ.β. χαμηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής. Κατά 7,1 μ.β. υποχωρεί αυτή την ώρα και το ιταλικό spread στις 305 μ.β.

Τα spreads Ιρλανδίας και Πορτογαλίας διαμορφώνονται, αντίστοιχα, στις 306 μ.β. (-5,40 μ.β.) και 610 μ.β. (-18,40 μ.β.).


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ