Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί

30 Δεκεμβρίου 2012

Τέλη κυκλοφορίας: Θετικά μηνύματα για παράταση της προθεσμίας

telh kykloforias telh kykloforias telh kykloforias   taxnews cached    cached telh kykloforias  youtube cached play video more results from youtubecom telhkykloforiasflv youtube cached play video   cached   cartaxtelh troxoi cached athens news agency news in greek  hrnet home page cached   cached teli kikloforias cached telh kykloforias me bash protash ths europaikhs envshs cached next help privacy legal about our ads submit your site advertise with yahoo search

Τέλη κυκλοφορίας: Θετικά μηνύματα για παράταση της προθεσμίας


Τέλη κυκλοφορίας: Θετικά μηνύματα για παράταση της προθεσμίας


Τελευταία μέρα η Δευτέρα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, ωστόσο η ολιγοήμερη παράταση θεωρείται σχεδόν βέβαιη, καθώς το 20% των ιδιοκτητών ΙΧ δεν έχει παραλάβει ακόμα το ειδικό σήμα. Όπως δήλωσε ο Γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην εκπομπή ΝΕΤ Παντού η πολιτική ηγεσία εξετάζει σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες, όμως σε κάθε περίπτωση η παράταση θα είναι μόνο για λίγες ημέρες.

Ο κ. Θεοχάρης υπενθύμισε ότι μετά το πέρας της όποιας προθεσμίας η αξία των τελών διπλασιάζεται. Από τις αρχές Φεβρουαρίου όσοι διαπιστωθεί ότι δεν έχουν πληρώσει θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα σχετικά ειδοποιητήρια από την εφορία, ενώ δεδομένου ότι πλέον θα νοείται ως χρέος προς το Δημόσιο, οι οφειλέτες δεν θα μπορούν να λαμβάνουν φορολογική ενημερότητα μέχρι την αποπληρωμή των τελών.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη και η Τροχαία θα συνδράμει στον εντοπισμό των οφειλετών, καθώς οι τροχονόμοι που θα σταματούν τα οχήματα για έλεγχο θα είναι σε θέση να ελέγξουν την πληροφορία είτε από ειδικά μηχανήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένα ορισμένα περιπολικά, είτε μέσω του κέντρου. Στην περίπτωση που θα διαπιστώνεται μη πληρωμή του ειδικού σήματος θα γίνεται αφαίρεση των πινακίδων πληροφορίας.
Τέλος, ερωτηθείς σχετικά, είπε πως ανάμεσα στις προτάσεις που θα εξεταστούν το προσεχές διάστημα θα είναι και η μόνιμη παράταση της αποπληρωμής των τελών μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.
http://www.newsit.gr

- Άγνωστο ακόμα αν η προθεσμία θα παραταθεί για 5 ή 10 μέρες
- Το 20% των ιδιοκτητών ΙΧ δεν έχουν ακόμη παραλάβει τα σήματά τους
- Όσοι δεν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας δε θα μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα
- Θα αφαιρούνται πινακίδες και άδεια για όσους δεν πληρώσουν τα τέλη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ