Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Τι γράφουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την ανάμειξη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

31 Δεκεμβρίου 2012

Τι γράφουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την ανάμειξη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

«Φοροσκάνδαλα χωρίς τέλος»

λίστα Λαγκάρντ -  Εισαγγελικό Πόρισμα -  Βουλή - Προανακριτική Επιτροπή -  ΝΔ - Πασοκ -  ΔΗΜΑΡ -  Κυβέρνηση - ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ - Ευάγγελος Βενιζέλος -  ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Τι γράφουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου


Τι γράφουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την ανάμειξη του Γιώργου ΠαπακωνσταντίνουΕκτεταμένη αναφορά στον θόρυβο που έχει ξεσπάσει με τη λίστα Λαγκάρντ έκαναν τα διεθνή μέσα, πολλά από τα οποία αναφέρθηκαν σε μεγάλο σκάνδαλο ενώ οι Ελληνες υποφέρουν από τα μέτρα λιτότητας.

ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΕΣ. «Το ελληνικό φορολογικό σκάνδαλο βαθαίνει», ήταν ο τίτλος των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς». Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι πρώην υπουργός Οικονομικών αντιμετωπίζει κατηγορίες παρέμβασης σε ηλεκτρονική λίστα, η οποία περιλαμβάνει τα ονόματα 2.000 Ελλήνων με τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.
«Το σκάνδαλο βαθαίνει για την ελληνική λίστα Λαγκάρντ», ανέφερε η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ». Η εφημερίδα έγραψε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν προκαλέσει δημόσια οργή κατά των πολιτικών προσώπων τα οποία επέβαλαν, σύμφωνα με πολλούς, υπερβολική λιτότητα στους φτωχότερους Ελληνες και απέτυχαν να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή των πλουσίων. «Ο κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος διαπραγματεύτηκε την πρώτη διεθνή βοήθεια προς την Ελλάδα και δεν ήταν δημοφιλής στη χώρα επειδή ήταν επικεφαλής του πρώτου γύρου των μέτρων λιτότητας, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες. Αφησε να εννοηθεί ότι άλλοι θέλουν να τον ενοχοποιήσουν», προσθέτει η εφημερίδα.
«Πρώην αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης κατηγορείται ότι παρεμπόδισε φορολογική έρευνα», ανέφεραν οι «Τάιμς» της Νέας Υόρκης. Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στη διαγραφή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από το ΠΑΣΟΚ όταν διαπιστώθηκαν διαφορές ανάμεσα στην πρωτότυπη με την υπό διερεύνηση λίστα.

ΓΕΡΜΑΝΟΙ. «Ενας υπουργός Οικονομικών παραχαράκτης δεδομένων;». Ετσι τιτλοφορείται το άρθρο της εφημερίδας «Χάντελσμπλατ». Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι κατηγορίες εναντίον του πρώην υπουργού συνιστούν ένα νέο, βαρύ πλήγμα για το ΠΑΣΟΚ μετά την προφυλάκιση του Ακη Τσοχατζόπουλου, δεν αφήνουν όμως αδιάφορο και τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά καθώς προκαλούν ζημιά στην ήδη λαβωμένη εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. «Μόλις στις αρχές αυτής της εβδομάδας (εννοεί την προηγούμενη) η τρόικα σε έκθεσή της είχε ασκήσει κριτική ότι λείπει από την Ελλάδα η αποφασιστικότητα να πιάσει τους φοροφυγάδες», επισημαίνει το γερμανικό οικονομικό φύλλο.
Η ψηφιακή έκδοση του εβδομαδιαίου περιοδικού «Ντερ Σπίγκελ» χαρακτηρίζει την υπόθεση μυστηριώδη, αφού «πρώτα εξαφανίζεται ένα ελληνικό αρχείο δεδομένων με φοροφυγάδες, μετά επανεμφανίζεται, ξαφνικά όμως λείπουν από τη λίστα οι συγγενείς του τέως υπουργού Οικονομικών». Καυστική είναι και η «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ»: «Φοροσκάνδαλα χωρίς τέλος στην Ελλάδα».
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Στερν», στενεύουν πλέον τα πράγματα για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, «έναν πρώην έμπιστο συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου». Αναλυτικό ρεπορτάζ δημοσιεύεται και στην online έκδοση του περιοδικού «Φόκους» με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Αθηναίος πρώην υπουργός Οικονομικών φέρεται να διέγραψε συγγενείς από λίστα φοροφυγάδων». Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι «νέος πολιτικός σεισμός ταρακούνησε την Ελλάδα τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ο ίδιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι ύποπτος για προστασία κοντινών συγγενών του από τους ελεγκτές της Εφορίας». «Πικάντικα ονόματα εξαφανίστηκαν από τα φορολογικά στοιχεία», υποστηρίζει στον τίτλο της η συντηρητική εφημερίδα «Ντι Βελτ».
Εύγλωττος και ο τίτλος του δημοσιεύματος της «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ», «Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αθήνας φέρεται να χειραγώγησε λίστα με φοροφυγάδες». Η αρθρογράφος σημειώνει ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν είναι πλέον υπουργός, εκτιμά ότι η απαγγελία κατηγορίας εναντίον του δεν θα ήταν καταστροφική μόνο για το ΠΑΣΟΚ και υπογραμμίζει ότι ο έλληνας πολιτικός είχε «καλό όνομα» μεταξύ των ομολόγων του στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΓΑΛΛΟΙ. «Η λίστα Λαγκάρντ, ο έλληνας υπουργός και οι εξαδέλφες του». Ετσι τιτλοφορεί η γαλλική «Λιμπερασιόν» το ρεπορτάζ της για την υπόθεση. Ολο και πιο δυσάρεστες για τον πρώην υπουργό Οικονομικών είναι οι αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση, επισημαίνει σε ρεπορτάζ και το πρώτο κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης (TF1).
http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ