Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί <acronym title="Διεθνές Νομισματικό Ταμείο">ΔΝΤ</acronym>:Υποψήφιοι για έλεγχο οι ελεύθεροι επαγγελματίες υψηλού εισοδήματος

24 Δεκεμβρίου 2012

ΔΝΤ:Υποψήφιοι για έλεγχο οι ελεύθεροι επαγγελματίες υψηλού εισοδήματος

ΔΝΤ:Υποψήφιοι για έλεγχο οι ελεύθεροι επαγγελματίες υψηλού εισοδήματος

about our ads advertise with yahoo search becoming a doctor cached different types of doctors doctor ratings doctors burjeel hospital abu dhabis largest private doctors foster and smith doctors hospital doctors in training doctors pictures doctors salary doctors tv show doctors without borders eye doctors famous doctors free kijiji canada classifieds free ads petites annonces help home bmj how doctors think jerome groopman amazoncom books legal medecins sans frontieres medical doctors more results from amazoncom more results from enwikipediaorg more results from nytimescom next ob gyn doctors pain management doctors physician wikipedia the free encyclopedia privacy search for doctors and dentists find a doctor doctor submit your site suboxone doctors the doctors tv show too few doctors in many us communities nytimescom types of doctors welcome to the doctors tv show

ΔΝΤ: Να ελεγχθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες υψηλού εισοδήματος :
 γιατροί και δικηγόροι

ΔΝΤ: Να ελεγχθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες υψηλού εισοδήματος :
 γιατροί και δικηγόροι

Στην έκθεση του Ταμείου που έχει για θέμα της τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης και η οποία προσυπογράφεται και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνεται ότι οι στόχοι που τέθηκαν στις αρχές του 2012 αναφορικά με τις εισπράξεις ληξιπρόθεσμων χρεών και τον έλεγχο φορολογούμενων «υψηλού πλούτου» δεν πρόκειται να επιτευχθούν και μάλιστα θα παρουσιαστούν και πολύ μεγάλες αποκλίσεις, ενώ σημειώνεται ότι οι προσπάθειες για περιστολή της φοροδιαφυγής έχουν εξασθενήσει.
«Η αποστολή εκφράζει ανησυχία ότι οι εργασίες έχουν υποπέσει σε απραγία και ότι η όρεξη για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ατόμων υψηλού πλούτου και των ελευθέρων επαγγελματιών υψηλού εισοδήματος κινδυνεύει να εξασθενήσει».

Γίνεται δε σύσταση προς τις αρχές της χώρας να εντείνουν τις προσπάθειές τους, στοχεύοντας σε εύπορες ομάδες όπως οι γιατροί και οι δικηγόροι.

Η χώρα έχει καλύψει μόλις το ήμισυ των στόχων που είχαν τεθεί για τα έσοδα από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και για τον αριθμό των ελέγχων σε εύπορους πολίτες, αναφέρεται στην ίδια έκθεση, η σύνταξη της οποίας ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο.

Επισημαίνεται ακόμη ότι έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών είχαν πραγματοποιήσει 440 ελέγχους σε υπόπτους για φοροδιαφυγή, συγκριτικά με ετήσιο στόχο για 1.300. Αντί για 2 δισ ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές έως τα τέλη του έτους, αναμενόταν να εισπραχθούν μόλις 1,1 δισ ευρώ.

Οι δανειστές παροτρύνουν την κυβέρνηση να βελτιώσει τους εισπρακτικούς της μηχανισμούς και να εστιάσει την προσοχή της σε υποθέσεις που μπορούν να αποδώσουν άμεσα έσοδα. «Οι γιατροί και οι δικηγόροι είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης», αναφέρεται στην έκθεση.

Οι γιατροί και οι δικηγόροι είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης

Στην έκθεση αναφέρεται ότι οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ανέρχονται στα 53 δισ ευρώ, εκ των οποίων θεωρείται ότι μόνο τα 15-20% μπορούν να εισπραχθούν.

Απευθύνουν τέλος τη σύσταση, τουλάχιστον το 10% του προσωπικού των εφοριών να ασχολείται σε μόνιμη βάση για την είσπραξη των καθυστερούμενων οφειλών.

Οσον αφορά τις υπόλοιπες συστάσεις, το ΔΝΤ εισηγείται:


 • Απευθείας χρέωση τραπεζικών λογαριασμών για τους οφειλέτες του δημοσίου. Συστήνεται να γίνουν όλες οι νομοθετικές παρεμβάσεις και σε συνεργασία με τα τραπεζικά ιδρύματα να είναι εφικτή η άμεση απόδοση στο δημόσιο υπολοίπων όσων χρωστούν στην εφορία.
 • Θέσπιση συστήματος αυτοματοποιημένων ειδοποιήσεων για όσους χρωστούν στο δημόσιο.
 • Ολοκλήρωση της δημιουργίας τηλεφωνικού κέντρου (call center) το οποίο θα ειδοποιεί άμεσα τους οφειλέτες για τα χρέη τους.
 • Διεύρυνση του πεδίου δραστηριοποίησης και των μέσων επίτευξης των εισπρακτικών στόχων της μονάδας μεγάλων οφειλετών.

Αναφορικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες υψηλού εισοδήματος το ΔΝΤ εισηγείται:


types of doctors different types of doctors doctor ratings doctors pictures doctors salary becoming a doctor doctors tv show famous doctors
Επαναπροσδιορισμό του προγράμματος ελέγχου τους έτσι ώστε οι προσπάθειες να επικεντρωθούν το 2013 σε συγκεκριμένους τομείς ελευθέρων επαγγελματιών υψηλού εισοδήματος και υψηλής φοροδιαφυγής, όπως είναι οι γιατροί και οι δικηγόροι.

Σχετικά με την είσπραξη του ΦΠΑ το ΔΝΤ συστήνει:


 • Θέσπιση ενός ελάχιστου ορίου για την υπαγωγή σε καθεστώς ΦΠΑ των μικροεπιχειρήσεων. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι ο μέσος όρος ορίου υπαγωγής σε ΦΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι 25.000 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα η υπαγωγή σε ΦΠΑ των επαγγελματιών γίνεται από το πρώτο ευρώ εσόδων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, αναφέρει το ΔΝΤ, να υπάρχει ένας τεράστιος μηχανισμός παρακολούθησης της συμμόρφωσης μεγάλου αριθμού φορολογούμενων με το καθεστώς ΦΠΑ χωρίς να αποδίδονται τα προσδοκώμενα έσοδα.
 • Ανάθεση σε συγκεκριμένη υπηρεσία του ΥΠΟΙΚ της αρμοδιότητας για τη συνολική παρακολούθηση των εισπράξεων του ΦΠΑ και για την ανάλυση τάσεων αναφορικά με τις εισπράξεις. Η ίδια υπηρεσία θα εισηγείται και προτάσεις για τη βελτίωση των εισπράξεων.
 • Ταχεία διαδικασία για τη διαγραφή «αγνοούμενων» εμπόρων από το σύστημα του ΦΠΑ.
 • Δημιουργία ειδικής υπηρεσίας για τον εντοπισμό απάτης για την κλοπή ΦΠΑ.

http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ