Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί 08 Ιανουαρίου

11 Ιανουαρίου 2012

Αισιόδοξη η Merrill Lynch για τη μείωση του ελληνικού χρέους!

Αισιόδοξη η Merrill Lynch για τη μείωση του ελληνικού χρέους!


Αισιόδοξη για τη μείωση του ελληνικού χρέους ακόμα και κάτω από το 100% του ΑΕΠ εμφανίζεται η Merrill Lynch, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτύχουν τόσο το PSI όσο και οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την οικονομία.


Η Merrill Lynch εκτιμά ότι δίχως να συνυπολογιστεί το PSI, το ελληνικό χρέος μπορεί να υποχωρήσει στο 120% ως το 2020, αρκεί να επιτύχουν οι υπό προώθηση μεταρρυθμίσεις στην οικονομία.


Αν η Ελλάδα συμφωνήσει με τους πιστωτές της και σε ένα ικανοποιητικό «κούρεμα» που δεν θα δυναμιτίζει το κόστος δανεισμού της τα επόμενα χρόνια, τότε, σύμφωνα με την Merrill Lynch, το χρέος της μπορεί να πέσει κάτω και από το 100% μέχρι το 2020.Εκτός από τις προοπτικές του χρέους, ο αμερικανικός οίκος εμφανίστηκε αισιόδοξος και για την εγχώρια οικονομική δραστηριότητα εκτιμώντας ότι η ύφεση θα περιοριστεί φέτος στο 1,8% από 5,3% πέρσι.www.imerisia.gr

Αύριο 12/1/12 ο Τσαρλς Νταλάρα, αναμένεται στην Αθήνα, για το PSI.


Αύριο 12/1/12 εξελίξεις για το PSI.

Η συμφωνία για το PSI αναμένεται να είναι έτοιμη στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ οι όροι θα εξεταστούν εντός της τρέχουσας.

  H επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ
  • Αύριο 12/1/12 ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF),Τσαρλς Νταλάρα, αναμένεται στην Αθήνα και θα έχει επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους και πιθανόν με τον πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο
  • Χθες το βράδυ, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ συναντήθηκε στο Βερολίνο με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ. Βασικό θέμα συζήτησης στο δείπνο των δύο ισχυρών γυναικών ήταν η χώρα μας, καθώς ο χρόνος εξαντλείται για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Επίσης, χθες η κυρία Λαγκάρντ συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον αντικαγκελάριο Φίλιπ Ρέσλερ
  • Σήμερα η Κριστίν Λαγκάρντ μεταβαίνει στη Γαλλία, όπου θα έχει συζητήσεις με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν σε ξένα δίκτυα ότι η συμφωνία προβλέπει ονομαστικό «κούρεμα» του χρέους 50%, ενώ η ελληνική πλευρά και η Ευρωζώνη είναι έτοιμες να εγκαταλείψουν την εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων και να προχωρήσουν σε υποχρεωτική εφόσον καταστεί αναγκαίο (Collective Action Clauses). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το «κούρεμα» της αξίας των ελληνικών ομολόγων θα είναι της τάξης του 50%, αλλά σε όρους καθαρής παρούσας αξίας (NPV) θα φτάσει το 60%.

Επίσης, Ευρωπαίος αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε χθες ότι η Ελλάδα ίσως χρειαστεί περισσότερα χρήματα από όσα είχαν συμφωνηθεί τον Οκτώβριο. Στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να εξεταστεί από τους Ευρωπαίους ηγέτες η δεύτερη δανειακή σύμβαση προς την Ελλάδα.


Πολλά hedge funds προτιμούν να μη συμμετάσχουν

Πάντως, πολλά hedge funds σχεδιάζουν να μη συμμετάσχουν, σύμφωνα με το Reuters, καθώς θα προτιμούσαν να επιτρέψουν την πτώχευση της χώρας, κάτι που θα ενεργοποιήσει τα ασφάλιστρα κινδύνου που έχουν αγοράσει, ή ελπίζουν ότι θα είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την πλήρη αποπληρωμή τους εφόσον διασφαλιστεί η συμμετοχή άλλων ομολογιούχων στο πρόγραμμα.


Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, κ. Αμ. Αλταφάζ, δήλωσε πως τόσο η τρόικα όσο και η Κομισιόν θα κληθούν να επιβεβαιώσουν ότι η συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα εκπληρώνει τη συμφωνία της συνόδου κορυφής του Οκτωβρίου, σε μία προσπάθεια να βάλει τέλος στα σενάρια για μεγαλύτερο «κούρεμα», που φέρεται να ζητούσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Η τρόικα αναμένεται στην Αθήνα από βδομάδα


Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή του δεύτερου Μνημονίου, ο κ. Ρεν δήλωσε ότι
«συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για ένα δεύτερο πρόγραμμα, που θα διασφαλίσει την οικονομική βιωσιμότητα»
Η τρόικα αναμένεται στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αν και υπάρχουν φήμες για πιθανή καθυστέρηση κάποιων ημερών στην άφιξή τους. news.kathimerini.gr

Παράταση προθεσμίας υποβολής Έκθεσης Φορολογικής Συμμόρφωσης.


Παρατείνεται μέχρι τις 30 Μαρτίου 2012 η Έκθεσης Φορολογικής ΣυμμόρφωσηςΠαρατείνεται μέχρι τις 30 Μαρτίου 2012 η προθεσμία υποβολής της Έκθεσης Φορολογικής Συμμόρφωσης στη βάση δεδομένων της Γ.Γ.Π.Σ για ισολογισμούς που έκλεισαν στις 30 Ιουνίου του 2011.Παρατείνεται μέχρι τις 30 Μαρτίου 2012 για την ανάληψη του διαχειριστικού ελέγχου και «ετήσιου πιστοποιητικού»

Επίσης, παρατείνεται μέχρι τις 30 Μαρτίου 2012 η προθεσμία ενημέρωσης της εφαρμογής της Γ.Γ.Π.Σ για την ανάληψη του διαχειριστικού ελέγχου που περιλαμβάνει και τη χορήγηση του «ετήσιου πιστοποιητικού» αναφορικά με τις εταιρίες που έκλεισαν ισολογισμό μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011.
Υπουργείο Οικονομικών

ΔΕΗ : "55.000 άτομα πληρώνουν μόνον το 20% του ρεύματος που καταναλώνουν".

ΔΕΗ : "55.000 άτομα πληρώνουν μόνον το 20% του ρεύματος που καταναλώνουν".

Όχι νέα αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ εντός του 2012!

Xθες ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δήλωσε ότι το «υπουργείο δεν έχει πρόθεση να επανέλθει με νέα αύξηση».
 
Επανέλαβε τις «οδηγίες» προς τη διοίκηση της ΔΕΗ για περαιτέρω περιορισμό των δαπανών της με συγκεκριμένους τρόπους και τόνισε ότι πρέπει να τερματιστούν οι εκπτώσεις στα τιμολόγια των εργαζομένων και συνταξιούχων της ΔΕΗ. 
  «Κάποια στιγμή πρέπει να τερματιστεί το καθεστώς στο οποίο 55.000 άτομα πληρώνουν μόνον το 20% του ρεύματος που καταναλώνουν». 
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι εάν χρειαστεί θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για το θέμα, κάτι που εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχειρήσης Αρθούρος Ζερβός, καθώς η έκπτωση στο λογαριασμο ρεύματος αποτελεί μέρος της συλλογικής σύμβασης εργασίας και πολύ δύσκολα εκτιμά ότι θα μπορούσε να αναθεωρηθεί μετά από διαπραγμάτευση με τη ΓΕΝΟΠ.

Ο υπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για θέματα Περιβάλλοντος, διευκρίνισε ότι η ΡΑΕ έχει προτείνει την εξαμηνιαία αναθεώρηση, αλλά το υπουργείο δεν έχει αυτή τη στιγμή καμία πρόθεση για αύξηση τιμολογίων στη μέση του έτους και εξήγησε τη διαδικασία αναπροσαρμογής των τιμολογίων της ΔΕΗ, η οποία ξεκινά με την υποβολή από τη ΔΕΗ κοστολογικού σχεδίου στη ΡΑΕ, η οποία γνωμοδοτεί και κατόπιν το υπουργείο αποφασίζει.  

Σχετικά με το ύψος των αυξήσεων, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι είναι οι ελάχιστες που θα μπορούσαν να γίνουν, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι η ΔΕΗ μπορεί να παραμείνει υγιής εταιρεία, ικανή να συνεχίζει το δανεισμό της και να αποπληρώνει τα χρέη της.
www.imerisia.gr

10 Ιανουαρίου 2012

Η συνολική απορρόφηση του ΕΣΠΑ το 2011.

Η συνολική απορρόφηση του ΕΣΠΑ το 2011.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης με τον υπουργό Ανάπτυξης και τον υφυπουργό Θ.Μωραΐτη, τον οποίο και ενημέρωσαν για την υλοποίηση των στόχων που είχε θέσει η τρόικα σχετικά με την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ για το 2011. 


Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης με τον υπουργό Ανάπτυξης και τον υφυπουργό Θ.Μωραΐτη, τον οποίο και ενημέρωσαν για την υλοποίηση των στόχων που είχε θέσει η τρόικα σχετικά με την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ για το 2011.

Συνολικά 3,8 δισ. ευρώ απορροφήθηκαν από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ το 2011, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοιδης μετά τη σχετική ενημέρωση στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Μόνο τον Δεκέμβριο, ανέφερε ειδικότερα, ο κ. Χρυσοχοϊδης, οι ροές του ΕΣΠΑ, μαζί με τις χρηματοδοτήσεις του αναπτυξιακού νόμου, ήταν πάνω από 2 δισ. ευρώ. Ο ίδιος ανέφερε πως έχει ήδη άρχισει η εξόφληση υποχρεώσεων προς προμηθευτές και εργολάβους δήμων και περιφερειών, με καταβολή 200 εκατ. ευρώ.
Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ «τρέχει με έντονους ρυθμούς», αναφέροντας την εκτίμησή του πως «το 2012 θα είναι έτος ΕΣΠΑ».
Το θέμα των κοινοτικών κονδυλίων έχει προκαλέσει την πολιτική κόντρα του κ. Χρυσοχοΐδη με τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ Κ.Χατζηδάκη.
Ο κ. Χατζηδάκης εκτιμά ότι «το 2011 έκλεισε με επιβεβαίωση της αρνητικής εικόνας στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ», καθώς «η συνολική απορρόφηση του ΕΣΠΑ, 31 Δεκεμβρίου 2011, ήταν μόλις 32,86%».http://www.tanea.gr

Το Χαράτσι της ΔΕΗ ή Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων τέλος! Τώρα Tέλος ακινήτων!

Σχεδιάζεται να μετατραπεί από το 2013 το χαράτσι στα ακίνητα.

Tέλος ακινήτων αντί για Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων. (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.)

Tέλος ακινήτων θα λέγεται το χαράτσι της ΔΕΗ. (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.)

Tέλος ακινήτων αντί για (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) σχεδιάζεται να μετατραπεί από το 2013 το χαράτσι στα ακίνητα. 
Αυτό σημαίνει ότι θα επιβάλλεται σε κάθε κατοικία ή επαγγελματικό χώρο ανεξάρτητα αν είναι ηλεκτροδοτούμενος ή όχι.
Από το επόμενο έτος μελετάται να βεβαιώνεται με ειδικό ειδοποιητήριο της εφορίας και όχι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Τα σχέδια που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύουν στο να εξασφαλιστεί ότι και τα επόμενα χρόνια τα έσοδα από το συγκεκριμένο φόρο θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα.

Σημειώνεται ότι τα ετήσια έσοδα από το τέλος αναμένεται να ανέλθουν στα 2 δισ. ευρώ, αντί για 1,7 δισ. ευρώ που προϋπολόγιζε το ΥΠΟΙΚ. Στελέχη του υπουργείου που συνεργάζονται με τη ΔΕΗ για το θέμα του χαρατσιού σημειώνουν ότι η επιβολή του χαρατσιού έχει προκαλέσει μια σειρά από παρενέργειες οι οποίες αναμένεται να ενταθούν τα επόμενα χρόνια.

Οι παρενέργειες από το χαράτσι της ΔΕΗ

Μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων θα αναζητεί τρόπους προκειμένου να απαλλαγεί από το φόρο. 

Ενδεικτικά, σημειώνουν ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο που ανακοινώθηκε η επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων χιλιάδες φορολογούμενοι προχώρησαν στη διακοπή της ηλεκτροδότησης ακινήτων τους προκειμένου να γλιτώσουν από το χαράτσι τα επόμενα χρόνια.
Αυτό αφορούσε κυρίως δευτερεύουσες κατοικίες, όπως εξοχικές και κυρίως σπίτια στο χωριό που χρησιμοποιούνται ελάχιστα. Επίσης, παρατηρείται το φαινόμενο σε μικρές πολυκατοικίες όπου διαμένουν κοντινοί συγγενείς να διακόπτεται η ηλεκτροδότηση με αίτηση των ιδιοκτητών από ορισμένα διαμερίσματα. Στη συνέχεια με παράνομη ηλεκτρολογική παρέμβαση, το ρεύμα από ένα μετρητή της πολυκατοικίας μοιράζεται και στα διαμερίσματα στα οποία διακόπηκε η ηλεκτροδότηση.
Το αποτέλεσμα είναι τα συγκεκριμένα διαμερίσματα να μην χρεώνονται με τέλος ακινήτων για το 2012 και τα επόμενα χρόνια.
Θεωρώντας ως δεδομένο ότι τα παραπάνω φαινόμενα θα ενταθούν τους επόμενους μήνες με αποτέλεσμα να μειωθούν τα έσοδα από το χαράτσι, στο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζουν να επιβάλλουν το φόρο ακινήτων μέσω του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για το οποίο γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί.

Όταν γίνει αυτό οι φορολογούμενοι θα λαμβάνουν φορολογικό εκκαθαριστικό, όπως αυτό του ΕΤΑΚ που έλαβαν το 2008 και 2009, στο οποίο θα έχει βεβαιωθεί το τέλος ακινήτων. Μάλιστα, ο φόρος θα επιβάλλεται σε όλα τα ακίνητα ανεξαρτήτως αν είναι ηλεκτροδοτούμενα ή όχι. Η αλλαγή αυτή θα συνοδευτεί και από κατάργηση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας που βαρύνει τους φορολογούμενους με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι για το 2011 το τέλος ακινήτων επιβάλλεται στα ακίνητα που ήταν ηλεκτροδοτούμενα στις 17 Σεπτεμβρίου 2011 ενώ για το 2012 θα επιβληθεί στα ακίνητα που θα έχουν ρεύμα στις 31 Μαρτίου 2012. 
Πηγή:www.capital.gr

Συνελήφθη ο Βασίλης Ξενιάδης, υποψήφιος για την αγορά της ΑΕΚ για χρέη!

Συνελήφθη ο Βασίλης Ξενιάδης, υποψήφιος για την αγορά της ΑΕΚ για χρέη!

Ο υποψήφιος για την αγορά των μετοχών της ΑΕΚ, Βασίλης Ξενιάδης, συνελήφθη για παλαιότερα χρέη μετά τις δύο καταδικαστικές αποφάσεις που υπάρχουν σε βάρος του για οφειλές. Η ελληνική αστυνομία για την ώρα δεν επιβεβαιώνει τη σύλληψη, η οποία πιθανότατα έγινε μετά το τέλος της εκπομπής «Δίκη» στον ΣΚΑΪ στην οποία ήταν καλεσμένος. Οι οφειλές για τις οποίες συνελήφθη ο Ξενιάδης δεν είναι μεγάλες και ανέρχονται στα ποσά των 1800 και 1600 ευρώ. Εφόσον ο επιχειρηματίας τις πληρώσει, θα αφεθεί ελεύθερος.

9 Ιανουαρίου 2012

2012 - Πως επιβιώνουν οι επιχειρήσεις;

2012 - Πως επιβιώνουν οι επιχειρήσεις;

Καινούργια και φθηνότερα προϊόντα και υπηρεσίες.

Προσαρµοζόµενοι στα νέα δεδοµένα οι µάνατζερ των επιχειρήσεων αναζητούν λύσεις για να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες. 

Ειδικότερα αυτή την περίοδο υπάρχει τάση από όλες τις επιχειρήσεις για έναν ήπιο επανασχεδιασµό προϊόντων µε γνώµονα το κόστος, ώστε να προσελκύσουν πελάτες µέσω του φθηνού προϊόντος.

Πολλές φορές ο σχεδιασµός αφορά και εντελώς καινούργια προϊόντα και υπηρεσίες. Χαρακτηριστικά παραδείγµατα είναι οι καπνοβιοµηχανίες που λανσάρουν φθηνά τσιγάρα και καπνό για στριφτά, ενώ πλέον και οι ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν φθηνά συµβόλαια που ο πελάτης είναι πρόθυµος να αναλάβει γνωρίζοντας ότι θα έχει µια έκπτωση στην ποιότητα (π.χ. συµβάσεις µε δηµόσια νοσοκοµεία).

Επίσης πολλές εταιρείες αναζητούν νέες αγορές κυρίως εκτός Ελλάδος, αφού η εγχώρια κατανάλωση περιορίζεται. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι χώρες της ΝΑ Ευρώπης στις οποίες αυτή την περίοδο γίνονται πολλές έρευνες αγοράς από ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ ορισµένες εταιρείες ήδη προχωρούν και σε «χτίσιµο» δικτύου. Πρόκειται για µια επιλογή που µπορεί να µην έχει άµεσα αποτελέσµατα, αφού στην αρχή τα κόστη θα τρέχουν αλλά στην πορεία θα αποτελέσει διέξοδο για όποιες επιχειρήσεις καταφέρουν να αποσπάσουν µερίδια αγοράς. Ηδη από τον ΣΕΒ καταγράφουν µεγάλη αύξηση στη συµµετοχή επιχειρηµατικών αποστολών στο εξωτερικό σε σχέση µε το παρελθόν.

Παράλληλα αρκετές εταιρείες προχωρούν σε καλύτερη οργάνωση του τµήµατος απαιτήσεων ή δηµιουργούν από την αρχή τµήµα credit control, καθώς είναι µια «αδρανής» πηγή ρευστότητας που µπορεί να δώσει ανάσες. Βεβαίως, και εκεί δεν είναι απλά τα πράγµατα, αφού οι ακάλυπτες επιταγές σύµφωνα µε τα επίσηµα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος το διάστηµα Ιανουάριος - Νοέµβριος 2011 ξεπέρασαν το 1,9 δισ. ευρώ.

Κούρεμα και γρήγορα γιατί δεν έχει άλλη δόση...

Κούρεμα και γρήγορα γιατί δεν έχει άλλη δόση...

Η μείωση του ελληνικού χρέους μέσω της ανταλλαγής ομολόγων PSI στο πλαίσιο του νέου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας πρέπει να γίνει σύντομα, δήλωσε την Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters, η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, διαφορετικά η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να λάβει την επόμενη δόση των δανείων από την ΕΕ και το ΔΝΤ. 
Η μείωση του ελληνικού χρέους μέσω της ανταλλαγής ομολόγων PSI στο πλαίσιο του νέου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας πρέπει να γίνει σύντομα, διαφορετικά η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να λάβει την επόμενη δόση των δανείων από την ΕΕ και το ΔΝΤ. προειδοποίησε η Άνγκελα Μέρκελ, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και τόνισε ότι κοινός στόχος τους είναι να μην φύγει καμία χώρα από το ευρώ.

«Πρέπει να δούμε πρόοδο όσον αφορά την εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους», είπε η Μέρκελ.
«το δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της αναδιάρθρωσης, θα πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα».
Η Μέρκελ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δοθεί μια ακόμα ευκαιρία στη χώρα και ότι στόχος της ΕΕ είναι να μην χρειαστεί να αποχωρήσει καμία χώρα από το ευρώ.

Νωρίτερα την Δευτέρα και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε έκανε έκκληση να επισπευσθούν οι διαπραγματεύσεις για το νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει γρήγορα σε μεταρρυθμίσεις.
«Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει αυτά που έχει υποσχεθεί. Ακόμη και όλα τα πακέτα διάσωσης του κόσμου δεν μπορούν να βοηθήσουν εάν δεν αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα αίτια της κρίσης», πρόσθεσε, σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο συνέντευξής του στο ραδιόφωνο SWR2.
Πληροφορίες από www.tanea.gr και www.tovima.gr

Διαβάστε ακόμα:

Τι ακριβώς προσπαθεί η Γερμανία να πετύχει μέσω του PSI ;Τι θα επιτύχουμε με το PSI ;

Το πρόβλημα, δεν είναι να μειωθεί το ελληνικό χρέος και να βοηθηθεί η Ελλάδα μέσω του PSI. Αν ήταν αυτό το ζητούμενο τότε θα μπορούσε να γίνει ένα swap 30-50 ετών... Συνέχεια

Ηaircut της τάξης του 60% στα ελληνικά ομόλογα χωρίς την θέληση των τραπεζών

Νέες διευκρινίσεις έδωσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς κκ. Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.

Νέες διευκρινίσεις έδωσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς κκ. Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.

Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φώτη Μακρή, οι οικονομικοί εισαγγελείς κκ. Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, έδωσαν τη Δευτέρα νέες διευκρινίσεις σχετικά με τις αναφορές τους περί παρενοχλήσεων που δέχτηκαν στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Οι κ.κ. Μουζακίτης και Πεπόνης είχαν καταθέσει και σχετικά υπομνήματα την περασμένη Πέμπτη. Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς παρέμειναν στο γραφείο του κ. Μακρή επί δύο ώρες και στη συνέχεια, παρουσία γραμματέως, έδωσαν ο καθένας ξεχωριστά γραπτές εξηγήσεις.

Κατά την αποχώρησή τους από το Δικαστικό Μέγαρο, οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης δήλωσαν ότι έδωσαν τις «δέουσες διευκρινίσεις και ουδέν έτερον».

Από την πλευρά του ο κ. Μακρής είπε ότι θα μελετήσει όσα ανέφεραν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς.www.tovima.gr

...νοικιάζουμε την Ακρόπολη;

...νοικιάζουμε την Ακρόπολη;

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, πρότεινε την ενοικίαση της Ακρόπολης και άλλων αρχαιολογικών χώρων σε ιδιώτες ώστε να αξιοποιηθούν καλύτερα.
Ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Πρέπει να ενοικιαστούνε (η Ακρόπολη και αρχαιολογικοί χώροι!

«Πρέπει να ενοικιαστούνε (η Ακρόπολη και αρχαιολογικοί χώροι), να φέρουμε κεφάλαια, να φέρουμε ευπρέπεια. Να σταματήσουν οι απεργίες. Να έρχεται από την Φινλανδία, από τον Ισημερινό, ο τουρίστας και να λέει είναι κλειστά, γιατί απεργώ» 
,ανέφερε χαρακτηριστικά. Διευκρίνισε επίσης ότι προτείνει αξιοποίηση και «όχι» ξεπούλημα.  

«Δεν μιλάω για ξεπούλημα. Με την εποπτεία του κράτους, με όρους και προϋποθέσεις, να μπορούν να λειτουργούν και να έχουμε και έσοδα».

www.naftemporiki.gr

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ