Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί 05 Φεβρουαρίου

9 Φεβρουαρίου 2012

Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του, προσωρινά κρατούμενου, επιχειρηματία Λάκη Γαβαλά!

Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του, προσωρινά κρατούμενου, επιχειρηματία Λάκη Γαβαλά!


Tη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του, προσωρινά κρατούμενου, επιχειρηματία Λάκη Γαβαλά, για την υπόθεση των οφειλών του από μη απόδοση ΦΠΑ, ύψους 146.000 ευρώ, αποφάσισε η Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η απόφαση δέσμευσης θα επιδοθεί από εισαγγελέα στον επιχειρηματία που κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κριθεί από εισαγγελικό λειτουργό, με βάση τα στοιχεία της υπόθεσης, αν στο Λάκη Γαβαλά θα πρέπει να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Για την κατηγορία της μη απόδοσης ΦΠΑ κρίθηκε προφυλακιστέα και η αδελφή του επιχειρηματία, Παναγιώτα Γαβαλά, ως εντεταλμένη σύμβουλος εταιρίας εσωτερικής διακόσμησης, η οποία παραδόθηκε πριν λίγες ημέρες στην Οικονομική Αστυνομία.

Σήμερα, Πέμπτη, αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η εκδίκαση της υπόθεσης των χρεών του Λάκη Γαβαλά ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ προς το Δημόσιο, λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Η δίκη προσδιορίστηκε για τις 6 Ιουνίου 2012.www.tanea.g

7 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ;

ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ;

Για διακοπή εργασιών Ατομικής Επιχείρησης

Για διακοπή εργασιών Ατομικής Επιχείρησης, συμπληρώνεται και υποβάλλεται το έντυπο Μ4 και προσκομίζονται στη ΔΟΥ τα θεωρημένα Βιβλία και Στοιχεία.
Επίσης ζητείται φορολογική ενημερότητα από όλα τα τμήματα των Δ.Ο.Υ (Τμήμα ΦΠΑ, Εισοδήματος και Κ.Β.Σ.

Για διακοπή εργασιών για τις προσωπικές εταιρείες ΟΕ και ΕΕ

Για τις προσωπικές εταιρείες ΟΕ καιΕΕ απαιτείται
α)Καταστατικό λύσης της Εταιρείας, το οποίο έχει κατατεθεί στο αρμόδιο Πρωτοδικείο,
β) συμπλήρωση του εντύπου Μ4 στη Δ.Ο.Υ και
γ)υπεύθυνη δήλωση ότι δεν υπάρχουν πάγια.

Για διακοπή εργασιών για τις ΕΠΕ

Για τις ΕΠΕ απαιτείται οριστική λύση της Εταιρείας και προσκόμιση του καταστατικού από το πρωτοδικείο στη Δ.Ο.Υ

Γιατροί - Δικηγόροι - Μηχανικοί τρόϊκα ενάντια στην τρόϊκα!

Γιατροί - Δικηγόροι - Μηχανικοί τρόϊκα ενάντια στην τρόϊκα!


Γιατροί - Δικηγόροι - Μηχανικοί σε κοινές απεργιακές κινητοποιήσεις!

Οι Γιατροί - Δικηγόροι - Μηχανικοί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κοινές απεργιακές κινητοποιήσεις και να συγκροτήσουν ειδικές επιτροπές, οι οποίες θα έχουν ως στόχο να

  1. «επεξεργαστούν ένα εφαρμόσιμο σχέδιο ανάπτυξης της χώρας και εξόδου της από την παρούσα κρίση».
  2. Παράλληλα, καλούν τους πολίτες σε «μποϋκοτάζ» των γερμανικών προϊόντων.


Γιατροί - Δικηγόροι - Μηχανικοί τρόϊκα ενάντια στην τρόϊκα!

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, στην οποία συμμετείχαν επιπλέον οι πρόεδροι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Χρήστος Σπίρτζης, αποφασίστηκε οι τρεις φορείς να:

Πραγματοποιήσουν κοινή απεργία και αποχή από τα καθήκοντα τους

Διοργανώσουν ημερίδα για την ανάδειξη των κοινών προβλημάτων των μελών των τριών επιστημονικών φορέων

Αναλάβουν ποικίλες δράσεις για την ενημέρωση των αντίστοιχων φορέων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης


Διοργανώσουν εκδήλωση κατάθεσης και καταγραφής προβληματισμών και ανταλλαγής απόψεων στις Βρυξέλλες


Συγκροτήσουν ειδικές επιτροπές οι οποίες που θα επεξεργαστούν ένα εφαρμόσιμο σχέδιο ανάπτυξης της χώρας και εξόδου της από την παρούσα κρίση


Διενεργήσουν ελέγχους σε κτήρια πραγματικά κλειστών αγορών (τραπεζικά καταστήματα, supermarkets, κ.λπ. για θέματα υγιεινής και ασφάλειας πολιτών και εργαζομένων και χωροταξικών και πολεοδομικών παραβάσεων)


Πραγματοποιήσουν «μποϋκοτάζ» στα γερμανικά προϊόντα, ενέργεια στην οποία καλούν να ανταποκριθεί επιπλέον το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, ως ελάχιστη και συμβολική ένδειξη διαμαρτυρίας στην έλλειψη αλληλεγγύης που ως Ευρωπαίοι εταίροι θα αναμέναμε από τη Γερμανία


Καταβάλλουν κοινή προσπάθεια για τη δημιουργία ενός δείκτη προστασίας όλων των πολιτών και βελτίωση του κοινωνικού κράτους.

πηγή:Ημερησία

6 Φεβρουαρίου 2012

Η τρόικα συμφωνεί σε μείωση επικουρικών 25% αντί του 35% αρκεί να γίνει εφάπαξ - Μείωση 20% σε τρία χρόνια αντιπροτείνει το υπουργείο Εργασίας

Η τρόικα συμφωνεί σε μείωση επικουρικών 25% αντί του 35% αρκεί να γίνει εφάπαξ - Μείωση 20% σε τρία χρόνια αντιπροτείνει το υπουργείο Εργασίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις ,μεταξύ υπουργείου Εργασίας και τρόικας, για τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις. Οι επαφές που γίνονται σε τεχνικό επίπεδο αφορούν το ύψος της μείωσης όπως και τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί.

Την Δευτέρα το απόγευμα υπήρξε πολύωρη διαπραγμάτευση της γενικής γραμματέα του υπουργείου κυρίας Αθηνάς Δρέττα με εμπειρογνώμονες της τρόικα. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι στη διάρκεια των συζητήσεων έγινε φανερό ότι η τρόικα είναι διατεθειμένη να περιορίσει την αρχική απαίτησή της για μειώσεις 35% σε 25%, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές θα γίνουν εφάπαξ.

Στο αντίποδα οι εκπρόσωποι της ελληνικής πλευράς μιλούν για μειώσεις 20% αντί του «αρχικού μεσοσταθμικού 15%» και σε βάθος τριών ετών. Δηλαδή σταδιακά 8% το πρώτο έτος, και από 6% τα επόμενα δύο έτη.
Μάλιστα το υπουργείο Εργασίας έχει θέσει ως όριο πάνω από το οποίο θα εφαρμοστούν οι μειώσεις την επικουρική σύνταξη των 200 ευρώ, ενώ όπως είναι γνωστό η Νέα Δημοκρατία ζητάει οι μειώσεις να αφορούν συντάξεις, άνω των 300 ευρώ.

Πάντως η συνάντηση δεν κατέληξε σε συμφωνία και αναμένεται να επαναληφθεί. 

Το βράδυ της Δευτέρας αναμένεται ότι θα αρχίσει κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου με τα στελέχη της τρόικας για την αποσαφήνιση του τελικού πακέτου των μέτρων, συνολικού ύψους 3,3 δισ. ευρώ, το οποίο ζητείται εκβιαστικά από την πλευρά των δανειστών (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ). Σύμφωνα με πληροφορίες η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές φτάνει το ποσόν του 1 δισ. ευρώ.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί συνάντησης του Πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου με τα στελέχη της τρόικας και τον κ. Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νωρίτερα τη Δευτέρα υπήρξε τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group στην οποία μετείχαν οι εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ Γ. Ζανιάς.

Μετά την πρωινή σύσκεψη με τα τεχνικά στελέχη της τρόικας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών κ. Φιλ. Σαχινίδης μετέβη στην οδό Ζαλοκώστα και ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο για τις νέες απαιτήσεις των δανειστών.

Σύσκεψη για την οριστικοποίηση νέων περικοπών 1,3 δισ. ευρώ για το 2012 έγινε το πρωί της Δευτέρας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην οποία συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης, τεχνικά στελέχη της τρόικας και γενικοί γραμματείς των βασικών υπουργείων.

Τα νέα μέτρα που απαιτούνται από την τρόικα, κρίθηκαν αναγκαία από τους δανειστές για να «αντισταθμιστούν» οι απώλειες εσόδων του Δημοσίου από την σχεδιαζόμενη μείωση του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Δηλαδή για να κλείσει η αναμενόμενη «τρύπα» από τις απώλειες εισφορών που θα καταγράψουν τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και από τις απώλειες φορολογικών εσόδων που θα προκαλέσει η βαθύτερη ύφεση, η οποία εκτιμάται πλέον ότι θα υπερβεί το 3,5% του ΑΕΠ τη χρονιά που διανύουμε.

Ως την Κυριακή είχε αποφασιστεί μείωση δαπανών στην Υγεία κατά 1,1 δισ. ευρώ, 400 εκατ. ευρώ περικοπές στην Εθνική Αμυνα και εξοικονόμηση 440 εκατ. ευρώ από την περικοπή των επιχορηγήσεων στους ΟΤΑ.

Αρα για να συμπληρωθούν τα μέτρα που φθάνουν το 1,5% του ΑΕΠ (περίπου 3,3 δισ. ευρώ), όπως ανέφερε και η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού το βράδυ της Κυριακής, αναζητούνται μέσα λίγες ώρες μέτρα περικοπής δαπανών, άνω των 1,3 δισ. ευρώ.

Ανάμεσα στα μέτρα που συζητούνται είναι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου και το κλείσιμο οργανισμών του ευρύτερου δημοσίου τομέα.
 
«Με ποιόν ακριβώς διαπραγματεύθηκε ο κ. Σαμαράς; Ποιος καθόταν απέναντί του, η τρόικα ή οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Πρωθυπουργός;
».

Αυτό ανέφεραν το μεσημέρι της Δευτέρας συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, δίνοντας συνέχεια στη διαμάχη που ξέσπασε μετά τη χθεσινή διαρροή από την πλευρά της ΝΔ η οποία ανέφερε ότι την Κυριακή διασώθηκε ο 13ος και 14ος μισθός.

 Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών απάντησαν ότι το θέμα είχε κλείσει από την Παρασκευή.www.tovima.gr

Το απεργιακό δελτίο της Τρίτης

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία τους εργαζόμενους λης της χώρας, που διαμαρτύρονται για την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα.

Το απεργιακό δελτίο της Τρίτης
Στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Την Πέμπτη συνεδριάζει η διοίκηση της ΓΣΕΕ για να αποφασίσει περαιτέρω κινητοποιήσεις.
Υπό καταρρακτώδη βροχή πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα οι δυο συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας προς την πλατεία Συντάγματος που διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ (στην Ομόνοια) και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (στα Προπύλαια), ενάντια στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Πως θα κινηθούν μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ

Την Τρίτη τα τρία μέσα σταθερής τροχιάς , μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, θα κινηθούν μόνον από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και στην πορεία .

Αντίθετα, ακινητοποιημένα θα μείνουν όλο το 24ωρο αύριο, τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ λόγω της απεργίας οι συρμοί του μετρό στη γραμμή Αιγάλεω - Αεροδρόμιο, θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Πως θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ

Εξάλλου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία με ολιγόωρες στάσεις εργασίας.

Τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Αντίστοιχα τα τρόλεϊ θα κινηθούν κανονικά από τις 8 το πρωϊ έως τις 9 το βράδυ.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Στην απεργία θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Έτσι, τα πλοία σε όλες τις κατηγορίες θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα έως αύριο στις 12 τα μεσάνυχτα.

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση.

Toν άμεσο διορισμό όλων των ήδη εκλεγμένων νέων μελών ΔΕΠ, ζητεί με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ και μάλιστα καλεί όλους τους πανεπιστημιακούς δασκάλους σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας την Τρίτη με την μορφή και τις δράσεις που θα επιλέξουν και θα εξειδικεύσουν οι σύλλογοι.

Επίσης, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδα, έμποροι και μικρομεσαίοι δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στην αυριανή κινητοποίηση. Οι Έλληνες έμποροι μετά από τις τελευταίες ειδήσεις για την πορεία της διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ θα συμμετάσχουν στις αυριανές κινητοποιήσεις καθώς νοιώθουν ηττημένοι αφού οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης κατέληξαν σε «κόκκινες κορδέλες», και δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν για τη διαφύλαξη των επιχειρήσεών τους και για το επίπεδο διαβίωσης του ελληνικού λαού.www.newsbomb.g

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ