Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί 04 Μαρτίου

10 Μαρτίου 2012

ΙΚΑ Καλλιθέας : εκατομμυριούχοι υπάλληλοι! Δείτε τη βίλα των Pampers!

ΙΚΑ Καλλιθέας : εκατομμυριούχοι υπάλληλοι! Δείτε τη βίλα των Pampers!

Η 55χρονη ιδιοκτήτρια της βίλας ήταν προϊσταμένη του τμήματος Παροχών του ΙΚΑ Καλλιθέας και μαζί με άλλες τέσσερις συναδέλφους της κατηγορείται ότι είχε στήσει «φάμπρικα» χορήγησης πλαστών επιδομάτων και συνταγογραφήσεων.
Η βίλα με την πισίνα της υπαλλήλου του ΙΚΑ με το εκατομμύριο στα Pumpers
Μια υπερπολυτελή βίλα εκατοντάδων τετραγωνικών με πισίνα, τροπικούς κήπους αλλά και υπό κατασκευή... εκκλησάκι στην περιοχή του Βαρνάβα είχε κατασκευάσει η υπάλληλος του ΙΚΑ Καλλιθέας, η οποία θεωρείται κεντρικό πρόσωπο στο μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο - ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ - που αποκαλύφθηκε το....... τελευταίο 24ωρο από την Οικονομική Αστυνομία.Η ίδια υπάλληλος είχε κρυμμένα στο σπίτι της 967.000 ευρώ σε κούτες με πάμπερς αλλά ήταν και ιδιοκτήτρια πολυτελών αυτοκινήτων. Ο σύζυγός της, συνταξιούχος υπάλληλος του ΟΤΕ, κατηγορείται από τις διωκτικές αρχές για ξέπλυμα χρήματος.

Στη βίλα αυτή ξεχωρίζουν οι πετρόκτιστες κατασκευές, ο κήπος έκτασης περίπου δύο στρεμμάτων με πισίνα και χώρους υποδοχής των επισκεπτών καθώς και το νεόδμητο εκκλησάκι που φαίνεται ότι άρχισε να χτίζεται τις τελευταίες εβδομάδες, όταν δηλαδή ήταν σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για το σκάνδαλο του ΙΚΑ!

Σύμφωνα με πληροφορίες το ακίνητο αυτό αγοράστηκε προ μερικών ετών (σ.σ.: τότε ήταν εγκαταλελειμμένο και σε κακή κατάσταση) από την υψηλόβαθμη υπάλληλο του ΙΚΑ, η οποία κατέβαλε τα τελευταία χρόνια μεγάλα χρηματικά ποσά για την ανακαίνισή του ώστε η βίλα να πάρει τη σημερινή της μορφή.

Εκπληκτοι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που πραγματοποίησαν έλεγχο στη βίλα του Βαρνάβα ανέφεραν στο «Βήμα» ότι «μείναμε έκπληκτοι από την πολυτέλεια αυτής της εξοχικής κατοικίας, που ανήκε σε μία εν ενεργεία υπάλληλο του ΙΚΑ και σε έναν συνταξιούχο του δημοσίου».

Από την άλλη πλευρά περίοικοι και γνωστοί της οικογένειας της 55χρονης υπαλλήλου μιλούν « για έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων και ευγενή». Εξέφραζαν δε την έκπληξή τους για την αποκάλυψη εμπλοκής της στο σκάνδαλο.

Εν τω μεταξύ νέες διαστάσεις αποκτά το σκάνδαλο μετά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη ΓΑΔΑ από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας κ. Νικόλαο Μάρκου μαζί με τον διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Ο διοικητής του ΙΚΑ ανέφερε πως μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί η εμπλοκή 500 ατόμων - χωρίς να προκύπτει ότι όλοι γνώριζαν για την δράση του κυκλώματος- και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο συγκεκριμένος αριθμός όπως επίσης και για το εάν θα επεκταθεί η έρευνα και σε άλλα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

Ακόμη σημείωσε πως μέχρι στιγμής έχουν εξακριβωθεί 244 περιπτώσεις ωστόσο στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει άλλες 260 υποθέσεις και πρόσθεσε πως ο έλεγχος για την εμπλοκή και άλλων υπαλλήλων συνεχίζεται ασχέτως της θέσεως που μπορεί να κατέχουν στο Ιδρυμα. Αποκάλυψε δε και μία άλλη πτυχή του σκανδάλου αφού άγαμοι έπαιρναν επιδόματα τοκετού ακόμα και για πέντε παιδιά!

Επεσήμανε επιπλέον ότι η οικονομική ζημιά που έχει υποστεί το ΙΚΑ, μέχρι στιγμής, είναι έξι εκατομμύρια ευρώ ενδεχομένως όμως να διπλασιαστεί ή και να τριπλασιαστεί το ποσό αυτό καθώς η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη. Τόνισε ότι αποτελεί μείζονα προτεραιότητα για την διοίκηση του ΙΚΑ το «χτύπημα» παραβατικών συμπεριφορών των υπαλλήλων, εκφράζοντας την άποψη πως όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε αναπτυχθεί ολοκληρωμένο σύστημα «άμυνας» απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές ενώ ανέφερε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε με την Αστυνομία και πολύ φοβάμαι πως δεν θα είναι και η τελευταία».http://kafeneio-gr.blogspot.com

9 Μαρτίου 2012

UBS: Το πακέτο στήριξης "περιφράζει" την ΕλλάδαΔύο επιχειρήματα παραθέτει η UBS που εξηγούν γιατί το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας και η αναδιάρθρωση του χρέους "περιφράζουν" τη χώρα μας μέσα στην Ευρώπη. 1) Η ανταλλαγή ομολόγων μειώνει τη συνολική έκθεση του ιδιωτικού τομέα στο ελληνικό χρέος κατά 68,5% (υποθέτει συμμετοχή 96%) 2) Το πακέτο περιλαμβάνει την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ύψους 23 δισ. ευρώ, που θα περιορίσει το συστημικό κίνδυνο.

Newscode

8 Μαρτίου 2012

Έντυπο Ε1, φορολογική δήλωση, εισοδημάτων του 2011, στο οικονομικό έτος 2012.

Έντυπο Ε1, φορολογική δήλωση, εισοδημάτων του 2011, στο οικονομικό έτος 2012.

Αλλαγές στο έντυπο Ε1 που θα κληθούν να συμπληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι για τα εισοδήματα του 2011.

Στο νέο έντυπο θα πρέπει να δηλώσουμε αν έχουμε περιουσία  στο εξωτερικό.(ακίνητα, καταθέσεις κ.λπ.)

Αλλαγές στο αφορολόγητο και τις φοροαπαλλαγές

Αφορολόγητο όριο για νέους κάτω των 30

Οι φορολογούμενοι που έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1981 και μετά, θα πρέπει να συμπληρώσουν τον κωδικό 017-018

Για αυτούς τους φορολογούμενους, ισχύει ειδικό αφορολόγητο 9.000 ευρώ
(αντί 5.000) εφόσον τα εισοδήματά τους δεν υπερβαίνουν το όριο των 9.000 ευρώ, αλλιώς τότε θα ισχύσει το πολύ χαμηλό αφορολόγητο των 5.000 ευρώ και θα πληρώσουν 400 ευρώ περισσότερο φόρο.

Ενώ καταργήθηκε η φοροαπαλλαγή που ίσχυε από το 2010 για νέους επιτηδευματίες ηλικίας κάτω των 35 και για κέρδη έως 30.000 ευρώ ετησίως.

Eισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα

Ζημιές ελευθερου επαγγελματία
Στο εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα έχει προστεθεί ο κωδικός 515-516 όπου αναγράφονται οι ζημιές προηγούμενων οικονομικών ετών από ελευθέριο επάγγελμα.

Τεκμήρια διαβίωσης

Τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες - οικ.έτος 2012

Στα τεκμήρια διαβίωσης που αφορούν τις κατοικίες (κύρια, εξοχική, δευτερεύουσες) έχουν προστεθεί οι κωδικοί 206-208-210 στους οποίους οι φορολογούμενοι που έχουν «τακτοποιήσει» ημιυπαίθριους και αυθαίρετους χώρους θα πρέπει να γράψουν την επιφάνεια των χώρων αυτών.
Διαβάστε για τα τεκμήρια εδώ
Για εισοδήματα που εξαιρούνται της έκτακτης εισφοράς (αποζημιώσεις απολύσεως, εφάπαξ κ.λπ.) υπάρχει νέος κωδικός (657-658).
Δαπάνες για αγορά ή ανέγερση ακινήτου
Προστίθεται κωδικός για δαπάνες για αγορά ή ανέγερση ακινήτων, αλλά και για τη χρηματοδοτική μίσθωσή τους (κωδ. 735-736).
Οι δαπάνες αυτές δεν αποτελούν πλέον τεκμήριο και οι φορολογούμενοι δεν θα ελεγχθούν για το «πόθεν έσχες». 
Ωστόσο αν πρόκειται για αγορά α΄ κατοικίας με στεγαστικό δάνειο, οι τοκοχρεολυτικές δόσεις για το 2011 θεωρούνται τεκμήριο και προστίθενται στις δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων και διαβίωσης.Τόκοι στεγαστικών δανείων και φιλοξενία.
Θα δηλώσουν στον κωδικό 063-064 τους τόκους στεγαστικών δανείων που κατέβαλαν το 2011 και τα τετραγωνικά της κατοικίας (κωδ. 071).
Προστέθηκαν κωδικοί (092,094,096) για όσους δηλώνουν πως «φιλοξενούνται» και δεν πληρώνουν ενοίκιο κύριας κατοικίας.

3ο Forum Εργασίας του ΟΑΕΔ, Ηράκλειο της Κρήτης,10 Μαρτίου 2012.

3ο Forum Εργασίας του ΟΑΕΔ, Ηράκλειο της Κρήτης,10 Μαρτίου 2012.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

3ο Forum Εργασίας του ΟΑΕΔ, Ηράκλειο της Κρήτης,10 Μαρτίου 2012.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα,07-03-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Ηράκλειο της Κρήτης θα πραγματοποιηθεί το 3ο Forum Εργασίας του ΟΑΕΔ, το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012, στον χώρο του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου.


Αποτελεί την τρίτη κατά σειρά εκδήλωση του Οργανισμού, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της κοινωνικής ευθύνης, για την συνάντηση μεταξύ στελεχών των επιχειρήσεων και ανθρώπινου δυναμικού που αναζητά εργασία.

Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή των δύο πρώτων Forum Εργασίας τον Μάιο στην Αθήνα και τον Οκτώβριο του 2011 στη Θεσσαλονίκη, και πάντα με γνώμονα την εξωστρέφεια και την κοινωνική ευθύνη, ο ΟΑΕΔ προχωρά στη διοργάνωση του 3ου Forum Εργασίας.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν οι Ευκαιρίες Καριέρας, που θα εξασφαλίσουν στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να έρθουν σε άμεση επαφή με αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό διαφόρων ειδικοτήτων και χαρακτηριστικών.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των δράσεων που συμπεριλαμβάνονται με επίκεντρο τη συμβουλευτική, θα πραγματοποιούνται συμβουλευτική τεχνικών αναζήτησης εργασίας, διαχείρισης καριέρας και επιχειρηματικότητας, καθώς και εισηγήσεις από στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων και ακαδημαϊκών του τομέα της αγοράς εργασίας, στα αντικείμενα της δραστηριότητας και του ενδιαφέροντός τους αντιστοίχως.

Προτάσεις βελτίωσης στην παρουσίαση των βιογραφικών σημειωμάτων των ενδιαφερόμενων που θα επισκέπτονται το Forum Εργασίας θα προτείνονται από έμπειρους εργασιακούς συμβούλους του ΟΑΕΔ στο stand «Ας δούμε μαζί το βιογραφικό σας».
Στο Forum Εργασίας θα υπάρχει ενημέρωση από στελέχη του ΟΑΕΔ σχετικά με τις δράσεις του για επιχορήγηση επιχειρήσεων.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για τους ενδιαφερόμενους και για τη μεταφορά του κοινού διατίθενται πούλμαν στην Πλατεία Ελευθερίας.

Ώρες λειτουργίας της εκδήλωσης: 10.00 έως 17.00 μμ.

Ο ΟΑΕΔ προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να λάβουν μέρος. Για περισσότερες πληροφορίες στον διαδικτυακό τόπο http://www.facebook.com/ForumErgasias & στην ηλεκτρονική διεύθυνση forum.ergasias@oaed.gr

Ταμειακά Στοιχεία και Ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις Γενικής κυβέρνησης για το 2011.

Ταμειακά Στοιχεία και Ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις Γενικής κυβέρνησης για το 2011.

Δείτε τα στοιχεία του προϋπολογισμού που δημοσίευσε η Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής.
Πεντάζος Ηλίας, Γ.Γ.Δημοσιονομικής Πολιτικής
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το Δεκέμβριο του 2011, ο προϋπολογισμός παρουσίασε πρωτογενές έλλειμμα 7,736 δισ. ευρώ και οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα ανήλθαν σε 5,732 δισ. ευρώ :

  • Ειδικότερα, οι οφειλές των υπουργείων ανήλθαν 588 εκατ. ευρώ,
  • της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε 817 εκατ. ευρώ,
  • των νοσοκομείων σε 1,281 δισ. ευρώ,
  • των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης σε 2,825 δισ. ευρώ, εκ των οποίων
  1. τα 1,139 δισ. ευρώ οφείλονται από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, ενώ 
  2. τα υπόλοιπα 219 εκατ. ευρώ αφορούν οφειλές των λοιπών νομικών προσώπων.


Στα 24,9 δισ. ευρώ ανήλθε το ταμειακό έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το 2011.


Ποιες είναι οι μεγαλύτερες εστίες σπατάλης στο δημόσιο;

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες εστίες σπατάλης στο δημόσιο;

Τις μεγαλύτερες εστίες σπατάλης στο σύνολο του δημοσίου επιχειρεί να εντοπίσει τις επόμενες εβδομάδες η κυβέρνηση, για να γεμίσει με 1% του ΑΕΠ τον χρόνο (6 δισ. ευρώ την τριετία 2013- 2015) το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. 

Περικοπές δαπανών στο Δημόσιο.
Θα πρέπει να βρεθούν περικοπές δαπανών αξίας τουλάχιστο 11 δισ. ευρώ, προκειμένου να αποφευχθεί η νέα περικοπή συντάξεων και μισθών για να καλυφθεί ένα χάσμα της τάξεως του 1% του ΑΕΠ το χρόνο το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.(6 δισ. ευρώ την τριετία 2013- 2015)Ο λόγος για τα 47,7 δισ. ευρώ που διαθέτει το 2012 το ελληνικό κράτος για πρωτογενείς δαπάνες (μισθούς, συντάξεις, ταμεία, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ κλπ).

Σύμφωνα με πληροφορίες υπό την ευθύνη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη το Γενικό Λογιστήριο του Kράτους (ΓΛΚ), με εξωτερική βοήθεια από ερευνητικό κέντρο, αναζητά ήδη εστίες σπατάλης σε υπουργεία, ταμεία, δήμους και άλλους κρατικούς φορείς. 


Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός που άμεσα θα ολοκληρώσει μία συνολική ανασκόπηση των δαπανών για να "υποδείξει" τις περικοπές και στην συνέχεια θα «βλέπει» τα οικονομικά κάθε φορέα, κρούοντας τον κώδωνα αν βλέπει νέες αποκλίσεις.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες εστίες σπατάλης στο δημόσιο;

Σημείο αιχμής θεωρούνται και πάλι τα ασφαλιστικά ταμεία.
Εκτιμάται ότι η δαπάνη για περίθαλψη πρέπει πάσει θυσία να περιοριστεί κι άλλο για να αποφευχθεί μείωση των συντάξεων. Εξετάζονται επίσης οι δαπάνες ανά τομέα και φορέα για προσλήψεις και άλλες αμοιβές, οι συμβάσεις που συνάπτονται, τα λειτουργικά έξοδα, οι προμήθειες.Πηγή:www.capital.gr

Ναι στο PSI από 58%

Ναι στο PSI από 58%

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg, «ναι» στη συμμετοχή στο πρόγραμμα περικοπής του ελληνικού χρέους είχαν πει ιδιώτες ομολογιούχοι που διαθέτουν τουλάχιστον 58% (περίπου 120 δισ. ευρώ) των ελληνικών ομολόγων που μπορούν να ανταλλαγούν.

Μεταξύ αυτών οι μεταλύτερες τράπεζες της Ελλάδας, οκτώ ασφαλιστικά Ταμεία και πάνω από 30 ευρωπαϊκές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η BNP Paribas η Commerzbank AG και η Assicurazioni Generali

Η προθεσμία για τη συμμετοχή στο PSI εκπνέει αύριο Πέμπτη στις 22.00 (ώρα Ελλάδας). Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η συμμετοχή να ξεπεράσει το όριο του 75%, με την κρυφή προσδοκία να αγγίξει το 90%, ώστε να μη χρειαστεί η ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης, που μπορεί να χαρακτηριστεί πιστωτικό γεγονός και ενδεχομένως πυροδοτήσει τις πληρωμές των cds

Τα σενάρια για την ανταλλαφή ομολόγων

Με δεδομένο ότι η ονομαστική αξία των προς ανταλλαγή ομολόγων προσδιορίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών σε 206 δισ. ευρώ για να επιτευχθεί το 75%, που αποτελεί το σημείο εκκίνησης του PSI, οι εθελοντικές συμμετοχές πρέπει να φτάσουν στο ποσό των 154,5 δισ. ευρώ. 

  • Αν οι συμμετοχές είναι χαμηλότερες, το υπουργείο Οικονομικών αποσύρει την πρόταση για το PSI, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη και προφανώς ναυαγεί η διαδικασία για να αποφασιστεί άλλη λύση σε συνεργασία με την Κομισιόν το ΔΝΤ και την ΕΚΤ ή να οδηγηθεί η χώρα σε άτακτη χρεοκοπία, δεδομένου ότι στις 20 Μαρτίου το τριετές ομόλογο αξίας 14,4 δισ. ευρώ.

  • Στην περίπτωση που οι προσφορές υπερβούν το 75%, αλλά είναι χαμηλότερες από το 90% τότε, σε συνεργασία με την Κομισιόν και το ΔΝΤ αποφασίζεται η ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs) και οι όροι επεκτείνονται υποχρεωτικά σε όλους τους ομολογιούχους.
Πάντως, πηγές με γνώση του θέματος δήλωσαν σήμερα στο Reuters ότι στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικού χρέους θα ενταχθούν τα ομόλογα ύψους 18-19 δισ. ευρώ που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) για λογαριασμό ασφαλιστικών ταμείων.πηγή: Ναυτεμπορική

Παρατείνεται μέχρι και τις 30 Μαρτίου 2012 η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων (Ε9) έτους 2011.

Παρατείνεται μέχρι και τις 30 Μαρτίου 2012 η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων (Ε9) έτους 2011.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ.: 210-3332551/2
Fax: 210-3332559
e-mail: press@minfin.gr
Παρασκευή 2, Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου παρατείνεται μέχρι και τις 30 Μαρτίου 2012 η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων (Ε9) έτους 2011.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ