Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί 12 Αυγούστου

16 Αυγούστου 2012

ΣΔΟΕ: έλεγχοι για τη θερινή περίοδο - αποτελέσματα.

ΣΔΟΕ: έλεγχοι για τη θερινή περίοδο - αποτελέσματα.

Στο 52,76% φτάνει το μέσο ποσοστό παραβατικότητας βάσει των ελέγχων του ΣΔΟΕ για την καλοκαιρινή περίοδο, το οποίο διαπίστωσε 1631 παραβάσεις σε σύνολο 707 επισκέψεων.

Πρώτη φορολογική παραβάτης η Λευκάδα

«Απόλυτη πρωταθλήτρια» αναδεικνύεται, με ποσοστό 100%, η Λευκάδα, και ακολουθούν τουριστικές περιοχές όπως η Εύβοια, η Ρόδος, η Πάρος, και η Ζάκυνθος. Αντιθέτως, με ποσοστό 20% σε πέντε ελέγχους, τα Ιωάννινα συγκεντρώνουν το χαμηλότερο ποσοστό.

Όπως αναφέρει το ΣΔΟΕ, συνεχίζονται οι στοχευεμένοι έλεγχοι για τη θερινή περίοδο σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση και αυξημένη οικονομική δραστηριότητα σε επιχειρήσεις κάθε μορφής και οικονομικού μεγέθους.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη το ΣΔΟΕ βασίζονται σε 707 ελέγχους που έγιναν σε όλη τη χώρα το χρονικό διάστημα από 10/8 μέχρι 13/8, κατά τους οποίους βρέθηκαν 373 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 1631 παραβάσεις.


15 Αυγούστου 2012

Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος με δόσεις

Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος με δόσεις 

Εκκαθάριση οικ.2012

pay taxes
Εκκαθάριση οικ.2012

Πληρωμή του φόρου εισοδήματος σε 3 δόσεις, κάθε 2 μήνες.

Πληρωμή του φόρου εισοδήματος σε 3 δόσεις, κάθε 2 μήνες (μαζί με έκτακτη εισφορά και τέλος επιτηδεύματος). Λόγω της αργοπορίας όμως στην υποβολή των δηλώσεων, οι περισσότεροι που θα λάβουν από τώρα και στο εξής εκκαθαριστικά έχασαν ήδη την πρώτη δόση και πρέπει να πληρώσουν το φόρο σε μόλις δύο, μέχρι τον Δεκέμβριο.

Πως πληρώνει κανείς;

Μπορείτε να πάτε στην τράπεζα και να πληρώσετε με βάση τον μοναδικό κωδικό αριθμό πληρωμής («ταυτότητα πληρωμής») που αναγράφει το εκκαθαριστικό τους, το οποίον τυπώθηκε και εστάλη από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Πληρωμή του φόρου εισοδήματος σε  6 ή 7 δόσεις, κάθε μήνα, για εισόδημα κάτω από τα 60.000€ και φόρο άνω των 300 ευρώ

Μπορείτε να επιλέξετε να πληρώσετε σε 6 ή 7 δόσεις, εφόσον ο συνολικός φόρος που σας έχει επιβληθεί είναι από 300 ευρώ και άνω και το συνολικό δηλωθέν εισόδημα δεν υπερέβη τα 60.000 ευρώ.
Οι δόσεις είναι μηνιαίες αλλά εκτείνονται μέχρι τον Φεβρουάριο.
Σημειώνεται ότι για να ενεργοποιηθεί το νέο σύστημα καταβολής τους φόρου με πολλές μηνιαίες δόσεις, θα πρέπει να ψηφιστεί πρώτα η σχετική νομοθετική ρύθμιση από την Βουλή, η οποία όμως αναμένεται να συνεδριάσει στις 23 Αυγούστου. Το υπουργείο Οικονομικών όμως ετοιμάζεται να εκδώσει ειδική απόφαση που να επιτρέψει στην ΓΓΠΣ να ξεκινήσει τις διαδικασίες, καθώς η επόμενη δόση για την πληρωμή φόρου εισοδήματος λήγει στις 31 Αυγούστου.

Πως πληρώνει κανείς;


Είτε υπέβαλαν ηλεκτρονικά την δήλωση είτε χειρόγραφα, μπορούν να ανατρέξουν στη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (www.taxisnet.gr), όπου σε λίγες ημέρες θα υπάρχει μία ειδική εφαρμογή στην κατηγορία «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ».

Εκεί θα ενημερωθούν σχετικά με τον αριθμό των δόσεων, το ύψος τους και την ημερομηνία πληρωμής. Τα μόνα στοιχεία που θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε είναι ο κωδικός που αναγράφεται στο εκκαθαριστικό σας και το ΑΦΜ σας. Με την εφαρμογή αυτή θα μπορούν να τυπώνουν κάθε μήνα το «κουπόνι» με ξεχωριστή ταυτότητα πληρωμής που τους ζητάει η τράπεζα.

Η έκπτωση της εφάπαξ πληρωμής του φόρου εισοδήματος

Υπενθυμίζεται ότι ισχύει ακόμα η δυνατότητα, για όσους έχουν και μπορούν, να πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος και να έχουν έκπτωση της τάξης του 1,5%.


Παραδείγματα εξόφλησης φόρου εισοδήματος


 1. Οι φορολογούμενοι που πλήρωσαν την πρώτη διμηνιαία δόση τον Ιούνιο και πρέπει να πληρώσουν τη δεύτερη διμηνιαία τον Αύγουστο, θα μπορούν να πληρώσουν σε 6 μηνιαίες δόσεις το υπόλοιπο ποσό. 
 2. Όσοι πλήρωσαν την πρώτη από τις διμηνιαίες δόσεις στις 31 Ιουλίου, μπορούν να μην πληρώσουν τον Αύγουστο και να συνεχίσουν να πληρώνουν το υπόλοιπο της οφειλής από το Σεπτέμβριο, επιμερισμένο σε 5 δόσεις. 
 3. Ουσιαστικά τις 7 μηνιαίες δόσεις μπορούν να αξιοποιήσουν μόνο παρέλαβαν το εκκαθαριστικό μέσα στο περασμένο Ιούλιο.
Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε ακόμα:

Ενημέρωση για την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το Οικονομικό Έτος 2012

Ενημέρωση για την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το Οικονομικό Έτος 2012

Ενημέρωση για την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το Οικονομικό Έτος 2012

Από σήμερα μέσω των εφοριών και από τα τέλη της εβδομάδας μέσω του Taxisnet θα μπορούν να ενημερώνονται οι φορολογούμενοι για το ύψος των δόσεων του φόρου που προκύπτει από τα εκκαθαριστικά σημειώματα.
Εκκαθάριση δηλώσεων οικ.έτους 2012

Το Taxisnet ενημερώθηκε από χθες για τον νέο τρόπο υπολογισμού των δόσεων αποπληρωμής του φόρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Taxisnet ενημερώθηκε από χθες για τον νέο τρόπο υπολογισμού των δόσεων αποπληρωμής του φόρου.

Ωστόσο, οι υπόχρεοι θα μπορούν να ενημερωθούν για το ποσό της μηνιαίας δόσης τους είτε από τις εφορίες είτε μόνοι τους (μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Taxisnet) από την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή.

Επί του θέματος αναφέρθηκε και ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), κ. Χ. Θεοχάρης, επισημαίνοντας μάλιστα ότι όσοι θέλουν να ενημερωθούν για το ύψος των δόσεών τους και δεν έχουν κωδικό πρόσβασης στο ηλεκτρονικό σύστημα θα μπορούν με το ΑΦΜ τους να βλέπουν το ύψος των δόσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο φόρος που προκύπτει από τα εκκαθαριστικά θα αποπληρώνεται πλέον σε 7 μηνιαίες και ισόποσες δόσεις έναντι 3 διμηνιαίων που ίσχυε. Η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 31 Αυγούστου, ενώ η τελευταία έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2013. Επίσης, η ρύθμιση των 7 δόσεων αφορά όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 60.000 ευρώ.

Εκτός ρύθμισης μένουν όσοι υπέβαλαν εκπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση, καθώς και εκείνοι που το ύψος του οφειλόμενου φόρου είναι κάτω από 300 ευρώ. Επίσης, στην τμηματική καταβολή του φόρου δεν υπάγονται τα χρέη στην εφορία που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα.
Τα αποτελέσματα από τις εκκαθαρίσεις των δηλώσεων

Πέραν αυτού, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν στην «Κ» ότι πλέον δεν είναι σημαντικός ο αριθμός των φορολογουμένων που δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση. Ειδικότερα, έχουν υποβληθεί 4,43 εκατ. φορολογικές δηλώσεις ηλεκτρονικά και άλλες 1,02 εκατ. στις εφορίες.
Συνολικά έχουν υποβληθεί 5,45 εκατ., ενώ η ΓΓΠΣ αναμένει από τις εφορίες άλλες περίπου 100.000 οι οποίες έχουν υποβληθεί στις ΔΟΥ χειρογράφως, άλλα δεν έχουν αποσταλεί στη Γενική Γραμματεία. Ετσι, οι φορολογικές δηλώσεις θα ξεπεράσουν τα 5,5 εκατ., αριθμός που κρίνεται ικανοποιητικός και αντιπροσωπευτικός της ελληνικής οικονομίας.

Ωστόσο, αυτές οι 100.000 φορολογικές δηλώσεις που βρίσκονται στις εφορίες θα πρέπει να έχουν αποσταλεί έως τα τέλη Αυγούστου στη ΓΓΠΣ, καθώς το υπουργείο Οικονομικών θέλει από τις αρχές Σεπτεμβρίου να ξεκινήσει τις διασταυρώσεις στοιχείων και να στείλει ειδοποιητήρια σε όσους εντοπίσει ότι φοροδιαφεύγουν ή φοροαποφεύγουν.

Επιπτώσεις σε όσους δεν έχουν υποβάλει δήλωση

 Σε ό,τι αφορά όσους δεν έχουν υποβάλει δήλωση, προβλέπονται τρεις σημαντικές επιπτώσεις:

1. Οταν την καταθέσουν, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής.

2. Θα χάσουν τη δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση αποπληρωμής του φόρου σε 7 μηνιαίες δόσεις και θα πρέπει να αποπληρώσουν τα χρέη τους σε 3 διμηνιαίες δόσεις.

3. Θα είναι οι πρώτοι που θα ελεγχθούν από τη ΓΓΠΣ, κατά τη διάρκεια των διασταυρώσεων στοιχείων που θα ξεκινήσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου.
http://news.kathimerini.gr

Διαβάστε ακόμα:

Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος με δόσεις

Στην Ελλάδα, έχουν επιτευχθεί περισσότερα από ό,τι συχνά νομίζουμε

Στην Ελλάδα, έχουν επιτευχθεί περισσότερα από ό,τι συχνά νομίζουμε

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας, όπως αναφέρει ο κ. Ρεν:

Tον Σεπτέμβριο θα υπάρχει ένας συγκεκριμένος Οδικός Χάρτης για ένα ισχυρότερο Ευρώ.
"η Ευρώπη έχει σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο ως προς τη διόρθωση των μακροοικονομικών ανισορροπιών που δημιουργήθηκαν πριν από το χρηματοοικονομικό σοκ του 2008. Μέχρι τα τέλη του έτους θα υπάρξει ένας συγκεκριμένος οδικός χάρτης για ένα ισχυρότερο ευρώ.

Στην Ελλάδα, έχουν επιτευχθεί περισσότερα από ό,τι συχνά νομίζουμε. Η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει επιδείξει δέσμευση στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και διαθέτει ευρεία κοινοβουλευτική υποστήριξη".
Σημείωσε παράλληλα, ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, αναφερόμενος στην Ιρλανδία τόνισε ότι επέστρεψε στις αγορές νωρίτερα από ότι αναμένονταν και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην μεγαλύτερη του αναμενόμενου ανάπτυξη της Πορτογαλίας, ενώ για την Ισπανία είπε ότι το πακέτο που θα λάβει θα δώσει την απαραίτητη ρευστότητα στις τράπεζες της και τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος σημείωσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Ευρώπη έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες να επιδιορθώσει τις ανισορροπίες ανάμεσα στα κράτη μέλη.

Tον Σεπτέμβριο θα υπάρχει ένας συγκεκριμένος Οδικός Χάρτης για ένα ισχυρότερο Ευρώ.

Υπογραμμίζει ότι τον Σεπτέμβριο θα υπάρχει ένας συγκεκριμένος Οδικός Χάρτης για ένα ισχυρότερο Ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Ρεν, η ευρωζώνη βρισκόταν σε "αποφασιστική καμπή" και το σχέδιο "Οικονομική και Νομισματική ένωση 2.0" θα διασφαλίσει το ότι η Ευρωζώνη «θα συνεχίσει να αψηφά τους επικριτές της".

Ο Ευρωπαίος επίτροπος τόνισε ότι η ΕΚΤ είναι πυλώνας σταθερότητας ενάντια στην κρίση και τόνισε ότι σέβεται την ανεξαρτησία της, αλλά παράλληλα χαιρετά την ετοιμότητα που δείχνει ο επικεφαλής της Μάριο Ντράγκι να προστατέψει το ευρώ.

Πάντως, δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα σχέδια και δράσεις που περιλαμβάνει ο Οδικός Χάρτης για το Ευρώ.

Ο κ. Ρεν είπε ακόμα ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν μερίδιο ευθύνης στην κρίση χρέους, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να πάρει η ΕΕ μόνη της την ευθύνη για αυτό και ζήτησε από τις ΗΠΑ να συνεργαστούν με την ΕΕ, να μάθουν από τα λάθη του παρελθόντος και να βγουν από την κρίση μαζί, πιο δυνατές.


14 Αυγούστου 2012

Το ΑΕΠ στις 17 χώρες-μέλη της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά 0,2%

Το ΑΕΠ στις 17 χώρες-μέλη της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά 0,2%

Το ΑΕΠ στις 17 χώρες-μέλη της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά 0,2% σε σύγκριση με τη στασιμότητα του α’ τριμήνου, ενώ σε ετήσια σύγκριση η συρρίκνωση ανέρχεται στο 0,4%.
Η εμπιστοσύνη στην οικονομία της Ευρωζώνης μειώθηκε τον Ιούλιο στο χαμηλότερο επίπεδο τριών ετών, ενώ ορισμένες μεγάλες εταιρείες προβαίνουν ή έχουν ανακοινώσει περικοπές θέσεων εργασίας, όπως η Deutsche Bank.

Το ΑΕΠ στις 17 χώρες-μέλη της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά 0,2%
Το ΑΕΠ στις 17 χώρες-μέλη της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά 0,2%

Ωστόσο, στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της περιοχής, το ΑΕΠ είχε άνοδο 0,3% το β’ τρίμηνο, από το 0,5% του πρώτου, που όμως ήταν καλύτερο από το 0,2% των εκτιμήσεων.
Στάσιμη για τρίτο τρίμηνο παρέμεινε η οικονομία της Γαλλίας, ενώ η Ιταλία είχε υποχώρηση 0,7%.
Το ισπανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε επίσης κατά 0,4%, μετά από υποχώρηση 0,3% το πρώτο τρίμηνο.
Μεγαλύτερη συρρίκνωση παρουσίασε η Πορτογαλία, στο 1,2%, ενώ σε ύφεση παρέμεινε και η Κύπρος. Η Eurostat δεν παρείχε στοιχεία για την Ιρλανδία και την Ελλάδα, όπου ωστόσο η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε χθες υποχώρηση ΑΕΠ για το β’ τρίμηνο στο 6.2%.


Κεφάλαια 4,06 δισ. ευρώ άντλησε η Ελλάδα από τα τρίμηνα έντοκα γραμμάτια


Κεφάλαια 4,06 δισ. ευρώ άντλησε η Ελλάδα από τα τρίμηνα έντοκα γραμμάτια


Με τα λεφτά από την έκδοση θα αποπληρωθούν το ομόλογο της ΕΚΤ, παλαιότερα έντοκα που λήγουν και θα καλυφθούν εσωτερικές ανάγκες.

Κεφάλαια 4,06 δισ. ευρώ άντλησε η Ελλάδα από τα τρίμηνα έντοκα γραμμάτια


Κεφάλαια ύψους 4,063 δισ. ευρώ άντλησε την Τρίτη ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων, διάρκειας 13 εβδομάδων, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4,43%.

Στην προηγούμενη δημοπρασία εντόκων 13 εβδομάδων, στις 17 Ιουλίου, το επιτόκιο ήταν 4,28%. Ωστόσο, το ζητούμενο ποσό σε εκείνη την έκδοση, όπως και σε όλες τις προηγούμενες, ήταν αρκετά μικρότερο.

Το αρχικό ζητούμενο ποσό της σημερινής έκδοσης ήταν 3,125 δισ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας υποβλήθηκαν μη ανταγωνιστικές προσφορές έως το 30% του δημοπρατούμενου ποσού (937,5 εκατ. ευρώ) και έτσι το ποσό που συγκεντρώθηκε ανήλθε σε 4,063 δισ. ευρώ.

Μέχρι τις 16 Αυγούστου μπορούν να υποβληθούν συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές έως επιπλέον 30% του δημοπρατούμενου ποσού και το Δημόσιο μπορεί να αντλήσει συνολικά περί τα 5 δισ. ευρώ περίπου.

Έτσι, θα αποπληρωθεί (και) το ομολόγο ύψους 3,2 δισ. ευρώ που διακρατεί κυρίως η ΕΚΤ και λήγει στις 20 Αυγούστου.

Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 4,248 δισ. ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,36 φορές. Ο δείκτης κάλυψης της προηγούμενης έκδοσης ήταν 2,12 φορές.Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr

Στη Γερμανία ετοιμάζονται να πουν αντίο στην Αθήνα...

Στη Γερμανία ετοιμάζονται να πουν αντίο στην Αθήνα

«Στη Γερμανία ετοιμάζονται να πουν αντίο στην Αθήνα [...] οι μεγάλες τράπεζες και οι πολιτικές παρατάξεις θεωρούν δεδομένη την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica την Τρίτη.

Όπως αναφέρεται σε ανταπόκριση της εφημερίδας από το Βερολίνο,
«ο γερμανικός πολιτικός χώρος αφήνει να εννοηθεί ότι θεωρεί την Ελλάδα ήδη χαμένη και ζητεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να υπερασπισθεί το ευρώ βάσει της άποψης της Bundesbank, όχι αγοράζοντας τα ομόλογα των ασθενέστερων χωρών».

«Στα παρασκήνια οι μεγάλες τράπεζες τα έχουν ετοιμάσει όλα. Έχουν ήδη αρχίσει να επεξεργάζονται τα σενάρια για τους επόμενους 12 ή και 18 μήνες»,
γράφει η εφημερίδα, με αναφορά και σε γερμανικά δημοσιεύματα.
Στο δημοσίευμα προστίθεται ότι
«η πολιτική που εύχονται τα γεράκια της Βαυαρίας, το να δοθεί με την περίπτωση της Ελλάδας, ένα μάθημα και να παραδειγματισθούν οι υπόλοιποι, απειλεί, τώρα, να μετατραπεί σε μια επικίνδυνη πραγματικότητα για όλους».


Και αυτό, διότι, όπως τονίζει ο ανταποκριτής της ιταλικής εφημερίδας από το Βερολίνο
«για μερικά γεράκια, μια νίκη στις βουλευτικές εκλογές της Γερμανίας, το 2013, αξίζει σίγουρα την υλοποίηση του Grexit, της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ίσως και την προώθηση ενός ισχυρού παράλληλου νομίσματος».


Σε σχέση με το τελευταίο αυτό σενάριο, τέλος, η εφημερίδα τονίζει ότι

grexit
Βέβαιη έξοδο της Ελλάδας
 «οι πιο σκληροί Γερμανοί πολιτικοί, έφθασαν να ζητούν παράλληλα με το ευρώ, την κυκλοφορία γερμανο-ολλανδικού νομίσματος».
http://www.tovima.gr

«Μαζί τα τρώμε» διαβάστε το ebook του Θεόδωρου Πάγκαλου.

«Μαζί τα τρώμε» διαβάστε το ebook του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Ο κανονικός τίτλος του βιβλίου θα ήταν «Μαζί τα τρώμε» τόνισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας για το βιβλίο που κυκλοφόρησε και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο πρώην αντιπρόεδρος τόνισε ότι το Κράτος εξακολουθεί να δημιουργεί ελλείμματα. Υποστήριξε ακόμα ότι αυτά ακριβώς τα ελλείμματα έρχονται να καλύψουν τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ και όχι τη μείωση του χρέους.

Η μείωση των δαπανών του Κράτους δεν έχει γίνει, σημείωσε ο κ. Πάγκαλος, υπογραμμίζοντας την παντελή έλλειψη μεταρρυθμίσεων στη χώρα.

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα το νόμο Διαμαντοπούλου, το γεγονός ότι υπερψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής και τελικά δεν εφαρμόστηκε, λόγω των αντιδράσεων των πανεπιστημιακών.
Κλέφτες του κράτους

Μάλιστα σημείωσε ότι στο βιβλίο αποδεικνύει ότι «πολλοί που κλέβουν λίγο κάνουν μεγαλύτερη ζημία από λίγους που κλέβουν πολύ».

«Στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης υπάρχουν κλάδοι που είναι συνολικά διεφθαρμένοι, δεν το λέω εγώ, το λέει ο Γενικός Επιθεωρητής της Δημόσιας Διοίκησης» συνέχισε, για να συμπληρώσει ότι ο ίδιος είχε το θάρρος να πει πράγματα που σκέφτονται όλοι, αλλά κανείς δεν τολμά να τα πει δημοσίως.

Είπε ακόμα ότι όλοι όσοι σε αυτή τη χώρα προσπάθησαν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους, εξοβελίστηκαν από την πολιτική, από τα ίδια τους τα κόμματα, χωρίς καμία διάκριση.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε σε ένα ακόμα μύθευμα το οποίο συντηρούν τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση:

«Είναι ψέμα να μιλάμε για αναδιαπραγμάτευση. Να μιλάμε ότι θα πάμε στην ΕΕ και θα τους ζητήσουμε τη δόση του Σεπτεμβρίου, χωρίς να κάνουμε τίποτα.»
Όπως αναφέρεται στον δικτυακό τόπο του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης, «το βιβλίο ορίζει την έννοια της συνευθύνης και της συνενοχής των πολιτών στο πάρτυ που έγινε. Περιγράφει το πόσα, πότε, πώς και ποιοι 'τα φάγανε' και πώς κατανέμεται η ευθύνη από πάνω προς τα κάτω, στους πολιτικούς και τους πολίτες.

» Το βιβλίο περιέχει στοιχεία για τον τρόπο παραγωγής των ελλειμμάτων και τη δημιουργία του χρέους της χώρας και περιλαμβάνει συγκεκριμένες ομάδες περιπτώσεων σπατάλης και κακής διαχείρισης. Περιέχονται, επίσης, ιστορίες 'Τα φάγαμε όλοι μαζί', τις οποίες οι πολίτες έστειλαν μέσω του δικτυακού τόπου www.pangalos.gr και mazi-ta-fagame.gr».

Μάλιστα, οι αναγνώστες καλούνται να σχολιάσουν τα όσα αναφέρει ο πρώην υπουργός, ενώ σε τακτά διαστήματα θα υπάρχουν και νέες εκδόσεις.

Το κατέβασμα του βιβλίου στοιχίζει 3,99 ευρώ.http://www.tanea.gr

13 Αυγούστου 2012

Εξόφληση των χρεών προς το Δημόσιο μέσω των πιστωτικών καρτών.

Εξόφληση των χρεών προς το Δημόσιο μέσω των πιστωτικών καρτών.

Στο μεταξύ, σε βελτίωση των προσφορών εξόφλησης των χρεών προς το Δημόσιο μέσω των πιστωτικών καρτών προχώρησαν πρόσφατα πολλές τράπεζες.

Ειδικότερα, οι τράπεζες δίνουν πλέον τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις :

 • να αποπληρώνουν τη πλειονότητα των οφειλών προς το Δημόσιο σε πολλές άτοκες δόσεις,
 • εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη μετάθεση της πρώτης πληρωμής ως και 45 ημέρες αργότερα
 • την έκπτωση που προβλέπεται στις εφάπαξ καταβολές στην Εφορία, καθώς και 
 • επιπλέον κέρδος από τα προγράμματα επιβράβευσης μέσω των πιστωτικών καρτών.
Πηγή: newsit.gr

Διασταυρώσεις στις δηλώσεις εισοδήματος - ΟΑΕΕ/ΤΕΒΕ.


Διασταυρώσεις στις δηλώσεις εισοδήματος - ΟΑΕΕ/ΤΕΒΕ.

Ενδεικτικά τα ευρήματα του ελέγχου αποκάλυψαν ότι:
Διασταυρώσεις στις δηλώσεις εισοδήματος - ΟΑΕΕ/ΤΕΒΕ.
Διασταυρώσεις στις δηλώσεις εισοδήματος

 •  Από τους 230.138 ασφαλισμένους, ένα ποσοστό 0,08% (174 άτομα) είχε λανθασμένο ΑΦΜ και ένα ποσοστό 0,23% (524 άτομα) δεν είχε καθόλου Α.Φ.Μ.
 •  16.351 ασφαλισμένοι (ποσοστό 7,13%) εντοπίστηκαν να μην έχουν υποβάλλει καθόλου φορολογική δήλωση
 •  6.133 ασφαλισμένοι (ποσοστό 2,67%) δεν υπέβαλλαν δήλωση παρότι υποχρεούνταν εφόσον είχαν ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 6.000 ευρώ.
 •  5.972 ασφαλισμένοι (ποσοστό 2,80%), δήλωσαν μικρότερη σύνταξη από αυτή που πραγματικά χορηγεί το ταμείο.
 • 18.048 είναι οι συνταξιούχοι του ταμείου με αναπηρία (ποσοστό 8,5%, ενώ ο γενικός μέσος όρος είναι 7,7%).

Το ύψος των δόσεων που θα πληρώσουν από την ΓΓΠΣ.

Μάθετε το ύψος των δόσεων του φόρου από την ΓΓΠΣ.


Από την ΓΓΠΣ οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερώνονται ηλεκτρονικά για το ύψος των δόσεων που θα πληρώσουν στην εφορία μετά την απόφαση της κυβέρνησης για αποπληρωμή σε 7 δόσεις για εισοδήματα έως 60.000 ευρώ.

Η σελίδα η οποία θα ξεκινήσει να λειτουργεί από το απόγευμα είναι η www.gsis.gr/ggps_main.html.

δοσεις φορου
ηλεκτρονικά μάθετε τις δόσεις του φόρου
Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι όσοι δεν έχουν κωδικό θα μπορούν με το ΑΦΜ τους να βλέπουν το ύψος των δόσεων.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ