Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί 19 Αυγούστου

24 Αυγούστου 2012

Bank of America Merrill Lynch - Τι θα μπορούσε να πάει στραβά για την Ελλάδα;

Bank of America Merrill Lynch - Τι θα μπορούσε να πάει στραβά για την Ελλάδα;

Bank of America Merrill Lynch - Τι θα μπορούσε να πάει στραβά για την Ελλάδα;
Αυτή τη στιγμή το βασικό μας σενάριο είναι ότι «η Ελλάδα αντέχει», υπάρχουν ωστόσο πέντε πράγματα που θα μπορούσαν να πάνε στραβά τις επόμενες εβδομάδες, αναφέρει σε έκθεσή της με τίτλο «Greece In The Next Few Weeks» η Bank of America Merrill Lynch.

Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης της τρόικας

Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης της τρόικας είναι το βασικό μας σενάριο, αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση. Υποθέτοντας ότι η Ελλάδα θα επιλέξει να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, πιστεύουμε ότι η Ευρωζώνη θα καταφέρει τελικά να αντιμετωπίσει τα πολιτικά εμπόδια ως προς την αύξηση, για μία ακόμα φορά, της βοήθειας προς την Ελλάδα.

Όπως εκτιμά η BofA, οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα μπορούσαν να δεσμευτούν ότι θα καλύψουν οποιοδήποτε χρηματοδοτικό κενό προκύψει μελλοντικά, ενώ για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα μπορούσαν να παράσχουν κεφάλαια στις τράπεζες απευθείας από τον ESM, όπως σχεδιάζουν να κάνουν με την Ισπανία.

Σε κάθε περίπτωση, αναφέρει η έκθεση, η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης θα πρέπει να ληφθεί στις αρχές Οκτωβρίου, καθώς η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε σύντομα να βρεθεί αντιμέτωπη με προβλήματα ρευστότητας. Το τι θα συμβεί μετά την αξιολόγηση, θα εξαρτηθεί από την εφαρμογή του προγράμματος.

Πέντε πράγματα που θα μπορούσαν να πάνε στραβά στην Ελλάδα

Ωστόσο, υπάρχουν πέντε πράγματα που θα μπορούσαν να πάνε στραβά στην Ελλάδα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τη BofA, καθώς η χώρα θα ξεκινά την προσπάθειά της να αναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία διάσωσης:

 1.  Η κυβέρνηση συνασπισμού να αποτύχει να καταλήξει σε συμφωνία για τα νέα μέτρα λιτότητας
 2.  Το ελληνικό κοινοβούλιο να μην υπερψηφίσει το προτεινόμενο πακέτο μέτρων
Ως προς τον κίνδυνο να μην υπερψηφιστούν τα προτεινόμενα μέτρα από την ελληνική Βουλή, ο οίκος σημειώνει ότι η σημερινή κυβέρνηση συνασπισμού διαθέτει ευρεία πλειοψηφία, όμως σε όλες τις πρόσφατες αντίστοιχες ψηφοφορίες χάνονταν ψήφοι από κυβερνητικούς βουλευτές. Ενδεχόμενη αποτυχία υπερψήφισης των νέων μέτρων ίσως σημάνει την πτώση της σημερινής κυβέρνησης ή την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος με διακύβευμα την παραμονή στο ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση, η τρόικα δεν αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

3. Να συνεχιστούν τα προβλήματα εφαρμογής των μέτρων ακόμα και μετά την έγκριση του κοινοβουλίου

4. Η κοινωνική αναταραχή να βγει εκτός ελέγχου 

Ως προς την κοινωνική αναταραχή, η ΒofΑ σχολιάζει ότι οι διαμαρτυρίες έχουν γίνει σταδιακά πιο βίαιες και ότι θα μπορούσαν να βγουν εκτός ελέγχου. Παρά το γεγονός ότι η χώρα πρόσφατα πραγματοποίησε εκλογές, οι οποίες οδήγησαν στο σχηματισμό φιλο-ευρωπαϊκής κυβέρνησης, και παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα του λαού υποστηρίζει την παραμονή στο ευρώ, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, «η επιδεινούμενη ύφεση, η αύξηση της ανεργίας στους νέους (σχεδόν 50%) και η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ) κατά των μέτρων λιτότητας, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ισχυρές διαμαρτυρίες τον Σεπτέμβριο, ειδικά κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στη Βουλή».  

5.  Κάποια μέλη της Ευρωζώνης να αντιταχθούν σε περαιτέρω δεσμεύσεις για αύξηση της βοήθειας προς την Ελλάδα

Πηγή:www.capital.gr

Taxisnet ανακοίνωση λειοτυργίας call center .

Taxisnet: ανακοίνωση λειτουργίας call center .


24.08.2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Αγαπητοί χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών

Σας ενημερώνουμε ότι από 27/08/2012, το Γραφείο Υποστήριξης Χρηστών (Call Center) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, θα λειτουργεί κανονικά από 07:30 έως 20:00.

Ευχαριστούμε.

23 Αυγούστου 2012

Σαμαράς: "Χωρίς τη δόση του Οκτωβρίου, χρεοκοπούμε"

Σαμαράς: "Χωρίς τη δόση του Οκτωβρίου, χρεοκοπούμε"

"Η κοινωνική αναταραχή, την οποία θα προκαλούσε μια τέτοια κατάσταση στην Ελλάδα, θα μπορούσε να μεταδοθεί και σε άλλες χώρες και να προκαλέσει ένα βαθύ τραύμα στην Ευρώπη. Δείτε και τη γεωπολιτική μας θέση. Προσπαθούμε να συγκρατήσουμε στα σύνορά μας ένα τσουνάμι παράνομων μεταναστών. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια τόσο εκτεθειμένη θέση, ώστε δεν θα έπρεπε να αποσταθεροποιηθεί. Κάποιοι, όμως, θέλουν, προφανώς, η Ελλάδα να γίνει η αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης."

Ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, ενώ προειδοποιεί για τους κινδύνους από ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

"Πρέπει να διαθέσουμε και στις τράπεζες φρέσκο κεφάλαιο, για να δώσουν πάλι δάνεια στις επιχειρήσεις, ειδικά στις μικρές και τις μεσαίες."
Επισημαίνει δε ότι εάν δεν εκταμιευθεί καθόλου η επόμενη δόση του δανείου, «η Ελλάδα χρεοκοπεί».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Η Ελλάδα βρίσκεται στον πέμπτο χρόνο ύφεσης. Γνωρίζετε, προσωπικά, ανθρώπους που έχουν πληγεί;


Ναι και δεν είναι μόνο άνθρωποι από τις πιο φτωχές τάξεις. Γνωρίζω τον πρώην ιδιοκτήτη ενός εργοστασίου χαρτιού. Δεν πλήρωσε τους φόρους του. Πριν από αυτό, όμως, το κράτος δεν πλήρωσε τις οφειλές του στον επιχειρηματία. Τώρα, απειλείται με φυλάκιση. Αυτό είναι άδικο. Το κράτος οδήγησε ανθρώπους στον γκρεμό, χρωστάει πλέον σε ελληνικές εταιρείες επτά δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό στραγγαλίζει την οικονομία. Γι' αυτό πρέπει, μέσα από την επόμενη δόση δανείου, να πληρώσουμε και ένα μέρος αυτών των ανοιχτών λογαριασμών.

Στην Αθήνα υπάρχουν όλο και περισσότεροι άστεγοι. Μιλάτε με κανέναν;


Μιλάω συνεχώς με πολλούς ανθρώπους. Μόλις, σήμερα, ήμουν στο κέντρο της πόλης. Συναντώ και αγρότες, οι οποίοι δεν ξέρουν αν θα πρέπει να συμβουλεύσουν τα παιδιά τους να αναλάβουν το κτήμα. Τώρα, υπάρχει πάλι ο κίνδυνος να μεταναστεύσουν οι άνθρωποι. Ζήσαμε αυτή την απώλεια ταλέντων ήδη μια φορά, όταν πολλοί Έλληνες πήγαν στην Γερμανία ως «Γκασταρμπάιτερ» (σ.σ. προσκεκλημένοι και φιλοξενούμενοι εργάτες). Εξελέγην στο Κοινοβούλιο, για πρώτη φορά, το 1977. Δεν έχω δει τη χώρα ποτέ σε μια τόσο άσχημη κατάσταση. Τώρα έχουμε μόνο έναν δρόμο. Πρέπει να αλλάξουμε την πορεία και να κατευθύνουμε τα πάντα προς την ανάπτυξη. Δεν μου είναι τόσο σημαντικό εάν θα επανεκλεγώ. Θέλω να αλλάξω τη χώρα.

Οι Γερμανοί κομματικοί σας φίλοι δεν σας πιστεύουν. Ο υπουργός Οικονομικών της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Σέντερ θέλει να πετάξει την Ελλάδα έξω από το ευρώ ήδη πριν από τα Χριστούγεννα.


Βασίζομαι στους πολιτικούς οι οποίοι λένε το αντίθετο. Μια έξοδος από την ευρωζώνη θα ήταν για μας καταστροφική. Η ανεργία θα υπερέβαινε σίγουρα το 40%. Οι Έλληνες ήδη έχασαν το 35% του βιοτικού τους επιπέδου. Θα έχαναν από ό,τι απέμεινε και άλλο ένα 70% και θα έπαιρνε πολλά χρόνια για να ανακάμψουν. Αυτό θα ήταν αβάσταχτο, όχι μόνο για εμάς. Θα ήταν πολύ κακό και για την Ευρώπη.

Τι εννοείτε με αυτό;


Η κοινωνική αναταραχή, την οποία θα προκαλούσε μια τέτοια κατάσταση στην Ελλάδα, θα μπορούσε να μεταδοθεί και σε άλλες χώρες και να προκαλέσει ένα βαθύ τραύμα στην Ευρώπη. Δείτε και τη γεωπολιτική μας θέση. Προσπαθούμε να συγκρατήσουμε στα σύνορά μας ένα τσουνάμι παράνομων μεταναστών. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια τόσο εκτεθειμένη θέση, ώστε δεν θα έπρεπε να αποσταθεροποιηθεί. Κάποιοι, όμως, θέλουν, προφανώς, η Ελλάδα να γίνει η αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης.

Τι θέλετε, όμως, να κάνετε, συγκεκριμένα, για να πάτε την Ελλάδα μπροστά;

Θα υλοποιήσουμε ό,τι έχουμε υπογράψει. Δεν θα παίξουμε με τις λέξεις. Είμαστε αποφασισμένοι να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Το νέο μας πρόγραμμα λιτότητας περιλαμβάνει 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ, για τα επόμενα δύο χρόνια. Περιμένω ότι οι λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες και ότι μετά θα γίνει ψηφοφορία στη Βουλή.


Είστε πολύ χρόνο στην πολιτική. Κάποιοι λένε: «Ο Σαμαράς είναι μέρος τους συστήματος, δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα».


Ξέρετε, ο καθένας από εμάς έχει ένα επαναστατικό στοιχείο. Αν κοιτάξετε το βιογραφικό μου, βλέπετε ότι έχω ήδη αποδείξει αυτό το στοιχείο, συχνά.


Αλλά γιατί θα έπρεπε οι πολίτες της Ευρώπης να πιστέψουν ότι η Ελλάδα επιτέλους μεταρρυθμίζεται;


Ναι, πολλά πήγαν στραβά. Είναι ακριβές ότι πολλοί Έλληνες δεν πληρώνουν φόρους. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα σταματήσει. Μόλις είχαμε ένα συμβάν στην Ύδρα.

Όπου η Αστυνομία συνέλαβε έναν φοροφυγά και κατόπιν αυτού, οργισμένοι πολίτες έκοψαν το ρεύμα στο αστυνομικό τμήμα.


Κάτι τέτοιο δεν θα υπάρξει, πλέον. Επιβάλλουμε τον Νόμο. Όπως και σε ένα εργοστάσιο χαλυβουργίας, το οποίο ήταν μπλοκαρισμένο επί εννέα μήνες από συνδικαλιστές. Δώσαμε τέλος σε αυτό, μέσω μιας αστυνομικής επιχείρησης. Η επιχείρηση λειτουργεί ξανά. Και δεν θα επιτρέψουμε πλέον, λιμενεργάτες να εμποδίζουν, ειδικά σε μια χώρα τουρισμού, επιβάτες από κρουαζιερόπλοια να αποβιβαστούν. Στέλνουμε το μήνυμα ότι τα πράγματα αλλάζουν. Οι υπουργοί μου πρέπει να παραιτηθούν από ένα μέρος του μισθού τους. Εγώ παίρνω μόνο όσα ένας βουλευτής.

Αυτή η σκέψη της απάρνησης δεν έχει ακόμη φτάσει στους πλούσιους φίλους σας. Αυτοί πετούσαν και αυτό το καλοκαίρι στη Μύκονο, αστακούς.


Μπορούν να πετούν αστακούς όσο θέλουν, εφόσον πληρώνουν τους φόρους τους.

Και πώς θα τους υποχρεώσετε;


Θα συνάψουμε πχ μια φορολογική συμφωνία με την Ελβετία, ακριβώς όπως το σχεδιάζει και η Γερμανία. Ο καθένας πρέπει να καταλάβει ότι στην Ελλάδα πρέπει κάτι να αλλάξει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Την Παρασκευή, επισκέπτεστε την Άνγκελα Μέρκελ. Τι ελπίζετε;


Αυτή είναι η πρώτη μου επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό, ως πρόεδρος της κυβέρνησης. Πρέπει να είναι η έναρξη ενός μονοπατιού αισιοδοξίας. Το χρειαζόμαστε. Λυπούμαι που η γερμανοελληνική φιλία έχει τόσο επιβαρυνθεί. Ειπώθηκαν πολλά αρνητικά πράγματα από τις δύο πλευρές, θα έπρεπε αυτά τώρα να τα βάλουμε στην άκρη. Δεν πρόκειται μόνο για λεφτά και αριθμούς, πρόκειται και για πολιτική και ιστορία. Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν εργαστεί στη Γερμανία, μάλλον δεν υπάρχει καμία οικογένεια στη βόρεια Ελλάδα χωρίς αυτή την εμπειρία. Και εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανοί τουρίστες έμαθαν να αγαπούν τη χώρα μας. Αυτό συνδέει, αυτό είναι η κοινή μας ιστορία.


Παρά ταύτα, πολλοί Γερμανοί αμφιβάλλουν για την ελληνική μεταρρυθμιστική βούληση.


Σας διαβεβαιώνω. Θα το πετύχουμε. Η Ελλάδα θα αλλάξει και εμείς είμαστε αποφασισμένοι γι' αυτό. Αλλά χρειάζεται προσοχή να μην αποθαρρυνθούν οι επενδυτές. Κάθε φορά που ένας Γερμανός, Ολλανδός ή Αυστριακός πολιτικός αναφέρεται σε έξοδό μας από το ευρώ, σκέφτομαι "πώς να ιδιωτικοποιήσω τις κρατικές επιχειρήσεις; Ποιος επιχειρηματίας επενδύει ευρώ σε εμάς, εάν είναι πιθανό να πάρει πίσω δραχμές;"


Τι λέτε στους Γερμανούς οι οποίοι φοβούνται ότι θα χάσουν τα λεφτά τους από τα δάνεια βοήθειας;


Οι Γερμανοί θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους, το εγγυώμαι προσωπικά. Και όλοι οι άλλοι θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Θα εκπληρώσουμε πλήρως τις υποχρεώσεις μας.


Θα καλέσετε την 'Αγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα; Ως Καγκελάριος δεν έχει έρθει ποτέ, από την έναρξη της κρίσης.


Αισθάνομαι μιαν ιδιαίτερη σχέση με την 'Αγκελα Μέρκελ. Μου είπε στο τηλέφωνο, ότι ο πατέρας της ήταν ιερέας και ότι είχε το ίδιο πρόβλημα με τα μάτια, όπως εγώ με την αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς. Βεβαίως θα την προσκαλέσω. Αλλά τη χρονική στιγμή θα τη συζητήσω πρώτα με την ίδια.

Τελευταία, λεγόταν ότι θέλετε, στο Βερολίνο, να ζητήσετε επιμήκυνση, για να μπορείτε να εκπληρώσετε τον στόχο του ελλείμματος το 2016 αντί το 2014.


Πρώτα από όλα, η κυβέρνησή μας σέβεται τις υποχρεώσεις της. Κάποια πράγματα ενδέχεται να πρέπει να αλλάξουν για να στηρίξουμε τις προσπάθειές μας. Αλλά πρώτα, πρέπει να δείξουμε ότι τηρούμε τις δεσμεύσεις μας.


Πόσα επιπλέον χρήματα χρειάζεστε, εάν εκπληρώσετε τον στόχο το 2016;


Δεν ζητάμε άλλα χρήματα. Αυτή η συζήτηση είναι εντελώς λάθος. Πρέπει να επιταχύνουμε την ανάκαμψη της οικονομίας μας. Η οικονομία μας, ήδη, συρρικνώθηκε κατά 27%. Είμαστε στον πέμπτο χρόνο της ύφεσης και όλοι πιστεύουν ότι θα συνεχίσει έτσι και το 2013. Αυτό είναι νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ. Έχουμε πάνω από 50% ανεργία στους νέους. Χρειαζόμαστε λίγο φως στην άκρη του τούνελ.

Θέλετε επιείκεια από τους Ευρωπαίους εταίρους σας. Τι προσφέρετε γι' αυτό; Η ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων, παραδείγματος χάρη, έπρεπε, έως το 2015, να αποδώσει περίπου 50 δισεκατομμύρια ευρώ.


Δυστυχώς, έως τώρα, δεν έγινε τίποτα. Τώρα αυτό θα το αλλάξουμε, γρήγορα. Θα το καταστήσω σαφές και κατά την επίσκεψή μου στην Γερμανία.


Συγκεκριμένα. Πόσο θα ιδιωτικοποιήσετε τώρα;


Στόχος μας είναι να κερδίσουμε 30 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2016, αλλά θα κάνουμε και ακόμη περισσότερα. Εγώ λέω, γιατί δεν πουλάμε και τον Σιδηρόδρομο; Ή, γιατί πρέπει το κράτος να έχει γραφεία στοιχημάτων; Η Ελλάδα είναι πολύ πλούσια σε πόρους.

Τι άλλο θα αλλάξετε;


Έχουμε πάρα πολλή γραφειοκρατία. Στις ΗΠΑ αυτό αποκαλείται «red tape». Στο μέλλον, εμείς θα στρώσουμε στους επενδυτές «κόκκινο χαλί».

Μεγάλα λόγια.


Όχι! Μέχρι τώρα, έπρεπε ένας επενδυτής να τρέχει σε διάφορες υπηρεσίες και, πολλές φορές, για χρόνια, δεν πετύχαινε τίποτα. Τώρα αναλαμβάνουμε εμείς τη δουλειά. Δίνουμε σε κάθε επενδυτή μία ημερομηνία, στην οποία θα μπορεί να ξεκινήσει την επιχείρησή του. Η λέξη «επενδυτής» πρέπει να γίνει θετική, μέχρι τώρα δεν ήταν.

Στην Ελλάδα εργάζονται πολύ περισσότεροι άνθρωποι στο κράτος, από ό,τι σε άλλες βιομηχανικές χώρες. Αυτό δεν μπορεί να μείνει έτσι.


Μελλοντικά, θα προσλαμβάνουμε, πλέον, για κάθε δέκα υπαλλήλους, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται, μόνον έναν. Μέχρι τώρα, ο κανόνας ήταν πέντε προς έναν και αυτό δεν τηρείτο. Αλλά πρέπει και να σας πω, η Ελλάδα αιμορραγεί. Αιμορραγεί πραγματικά. Ο νέος γύρος λιτότητας των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι, ας ελπίσουμε, ο τελευταίος.

Αρκεί αυτό, για να πειστεί η τρόικα των δανειστών; Περιμένετε την επόμενη δόση του δανείου, ύψους 31 δισεκατομμυρίων. Τι θα συμβεί εάν δεν έλθουν τα χρήματα;


Η απόλυτη καταστροφή. Θυμηθείτε τι είπα για τον βιομήχανο, ο οποίος απειλείται με φυλάκιση. Χρειαζόμαστε τα χρήματα επειγόντως, για να πληρώσουμε ανοιχτούς λογαριασμούς. Πρέπει να διαθέσουμε και στις τράπεζες φρέσκο κεφάλαιο, για να δώσουν πάλι δάνεια στις επιχειρήσεις, ειδικά στις μικρές και τις μεσαίες.

Γιατί να ανακεφαλαιοποιήσει κανείς τράπεζες, οι οποίες ξεχώρισαν λόγω ύποπτης διαχείρισης;

Κάνουμε μόνο ό,τι έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα.

Θα ήταν άσχημο, εάν εκταμιευθούν τα χρήματα αργότερα από τον Οκτώβριο;


Θεωρητικά, θα μπορούσαμε να καλύψουμε κάποιο διάστημα. Αλλά εάν δεν λάβουμε καθόλου αυτή τη δόση, η Ελλάδα χρεοκοπεί. http://www.nooz.gr

Ποιους φόρους και τέλη περιμένουμε στη συνέχεια;

Ποιους φόρους και τέλη περιμένουμε στη συνέχεια;

Πρώτη δόση του ειδικού τέλους ακινήτων

Το πρώτο «ραβασάκι» θα έρθει τον Αύγουστο, (σε όσους δεν το έλαβαν τον Ιούλιο) από τη ΔΕΗ, το οποίο, εκτός από το λογαριασμό του ρεύματος, θα περιλαμβάνει και την πρώτη δόση του ειδικού τέλους ακινήτων:
Φέτος θα εξοφληθεί σε πέντε δόσεις και από το οποίο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προσδοκά έσοδα ύψους 1,7 δισ. ευρώ, ενώ ακόμη 1 δισ. ευρώ αναμένει από το ΦΑΠ του 2010 και του 2011.

Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων. εετηδε οδηγίες και διευκρινήσεις.
Το εετηδε προσδιορίζεται από την επιφάνεια των ηλεκτροδοτούμενων χώρων, την τιμή ζώνης και το συντελεστή παλαιότητας, όπως αναφέρονται στον υπολογισμό του ΤΑΠ που υπάρχει στο φύλλο «Ανάλυσης λογαριασμών Δήμου-ΕΡΤ» κάθε διμηνιαίου λογαριασμού της ΔΕΗ. Τα ανωτέρω στοιχεία πολλαπλασιάζονται επί τον συντελεστή του ειδικού τέλους, η κλίμακα του οποίου, ανάλογα με την τιμή ζώνης της περιοχής όπου βρίσκεται το κάθε ακίνητο, κυμαίνεται από 0,5 ευρώ/τ.μ. έως και 16 ευρώ/τ.μ.

ΦΑΠ, ΕΕΤΗΔΕ, Ε9
ΦΑΠ, ΕΕΤΗΔΕ, Ε9


Αποστολή του ΦΑΠ 2010 και 2011, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, τον Σεπτέμβριο.

Έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία όλων των στοιχείων που έχουν υποβληθεί και κυρίως των εντύπων Ε9 με τα δεδομένα των ακινήτων κάθε υπόχρεου, προκειμένου να μην προκύψουν λάθη ή επιβαρύνσεις σε χωρισμένα ζευγάρια ή σε όσα βρίσκονται σε διάσταση.

Ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2010

Ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2010 θα σταλεί σε 170.000 ιδιοκτήτες ακινήτων με ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000. Το ποσό του φόρου που θα εισπραχθεί από τους εν λόγω φορολογούμενους υπολογίζεται να ανέλθει σε 400 εκατ. ευρώ, δηλαδή μέση πληρωμή φόρου 2.350 ευρώ.

Ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2011

Ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2011, θα σταλεί σταδιακά μέσα στο πρώτο εξάμηνο ειδοποιητήρια σε περίπου 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι έχουν ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Το μέσο ποσό πληρωμής θα ανέλθει σε 1.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται ότι θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία περίπου 600 εκατ. ευρώ.

Το Σεπτέμβριο αναμένεται το Ε9 για τις αλλαγές στα ακίνητα έως 1/1/2012

Επίσης, το Σεπτέμβριο αναμένεται να ανοίξει την ηλεκτρονική πύλη της, για να υποβληθούν οι αλλαγές που έχουν επέλθει στην ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων (έντυπο Ε9) έως και την 1η Ιανουαρίου 2012, ώστε μέχρι τον Οκτώβριο να έχουν καταγραφεί όλες οι αλλαγές και να αποσταλεί ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας του 2012.

Κλίμακα ΦΑΠ 2010 και 2011


Κλίμακα ΦΑΠ 2010 και 2011 

ΦΑΠ 2010 2011
Κλίμακα φόρου ακίνητης περιουσίας (ΦΑΠ )
φυσικών προσώπων για ακίνητα που υπήρχαν


την 1/1/2011 & 1/1/2012

ΦΑΠ 2010 (ακίνητα που υπήρχαν την 1/1/2011)

Αξία ακίνητης
περιουσίας
Φορολογικός
συντελεστής
Εως 400.000 ευρώ
0%
400.001-500.000
0,10%
500.001-600.000
0,30%
600.001-700.000
0,60%
700.001-800.000
0,90%
800.001-5.000.000
1%
Ανω των 5.000.000
2% για 3 έτη

 

 ΦΑΠ 2011 (ακίνητα που υπήρχαν την 1/1/2012)

Αξία ακίνητης
περιουσίας
Φορολογικός
συντελεστής
Εως 200.000 ευρώ
0%
200.001-500.000
0,20%
500.001-600.000
0,30%
600.001-700.000
0,60%
700.001-800.000
0,90%
800.001-5.000.000
1%
Ανω των 5.000.000
2% για 3 έτη


Κλίμακα φόρου ακίνητης περιουσίας (ΦΑΠ )

φυσικών προσώπων για ακίνητα που υπήρχαν

την 1/1/2011 & 1/1/2012

                       
Κλιμάκια              
Φόρος
       κλιμακίου                 
Σύνολο
Ακίνητης περιουσίας
Φόρου
200.000
0
200.000
0
300.000
600
500.000
600
100.000
300
600.000
900
100.000
600
700.000
1.500
100.000
900
800.000
2.400
4.200.000
42.000
5.000.000
44.400

Συγκριτικός πίνακας ΕΤΑΚ 2009, ΕΤΑΚ2009 + ΕΚΤ.ΕΙΣΦΟΡΑ, ΦΑΠ 2010 ΚΑΙ ΦΑΠ 2011

remax alpha  eurobank alexpolis  villa inter eurobank xe olx polis xegr    cached    xegr xegr    cached wwwakinitagr real estate in greece  cached xegr    cached akinitanet   cached   cached play video more results from metacafecom grcom sublevel domain names registry gr com wwwdomain cached   cached alpha   cached next help privacy legal about our ads submit your site advertise with yahoo search
Μπαράζ πλειστηριασμών ακινήτων μεγάλων οφειλετών του Δημοσίο

22 Αυγούστου 2012

Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης στους εισαγγελείς.

Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης στους εισαγγελείς.

Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης στους εισαγγελείς.Επί πέντε ώρες κατέθετε στους οικονομικούς εισαγγελείς, Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη, ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας με αφορμή τις δηλώσεις του ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας από το ΔΝΤ, ήταν καταδικασμένο να αποτύχει.

Οι δηλώσεις που είχαν γίνει στους «Times» της Ν. Υόρκης είχαν αποδοκιμαστεί από το ΔΝΤ ενώ προκάλεσαν διαμάχη με τον πρώην πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου ο οποίος είχε αντιδράσει και μέσω συνεργατών του καταλόγιζε στον κ. Ρουμελιώτη ότι δεν έκανε τίποτε ο ίδιος.

1. Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν

2. Γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη και

3. Γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής

Ο κ. Ρουμελιώτης υποστήριξε μάλιστα ότι ο ίδιος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τα τρία αυτά θέματα.

Η αναφορά του ονόματος του πρώην πρωθυπουργού στην πεντάωρη κατάθεση μπορεί να οδηγήσει τους εισαγγελείς να στείλουν τη δικογραφία στη Βουλή και να ανοίξει ο δρόμος για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάθεση του κ. Ρουμελιώτη κρίνεται ως ιδιαιτέρως σημαντική και σύμφωνα με εκτιμήσεις ανοίγει νέους δρόμους για την προκαταρκτική εξέταση που διενεργούν οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς. Ο εισαγγελέας παρήγγειλε την αναζήτηση τυχόν ευθυνών υπηρεσιακών παραγόντων για ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου αλλά και εγκλημάτων σχετιζόμενων με την οικονομία.http://www.imerisia.gr

Τέλος στο αυτοκόλλητο σήμα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας.

Τέλος στο αυτοκόλλητο σήμα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας.

Τέλος στο αυτοκόλλητο σήμα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας βάζει το οικονομικό επιτελείο, επιστρατεύοντας το TAXISNET και σε αυτή την περίπτωση.
τέλη κυκλοφορίας του 2013

τέλη κυκλοφορίας του 2013

Πως θα πληρώσουμε τέλη κυκλοφορίας του 2013

Οι φορολογούμενοι θα εκτυπώνουν από το σύστημα το ειδοποιητήριο και με αυτό θα προσέρχονται στην τράπεζα για την πληρωμή του ποσού που αναλογεί στο είδος και στην κατηγορία οχήματος.

Όσοι δεν πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας του 2013

Όσοι δεν πληρώσουν, θα χρεωθούν το ποσό στον φόρο εισοδήματος του 2013, ως ληξιπρόθεσμη οφειλή, μαζί με τις αντίστοιχες προσαυξήσεις.

Οι ημερομηνίες για την καταβολή των τελών θα γνωστοποιηθούν στους φορολογουμένους μέσω του TAXISΝΕΤ ή με έντυπο ειδοποιητήριο (πιθανόν για όσους υπέβαλαν χειρόγραφα τη δήλωση).
http://www.tovima.gr

Ανακοίνωση ΓΓΠΣ: ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012.

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ,

ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ

ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012.

Στα πλαίσια της απόφασης της Κυβέρνησης σχετικά με το αναγραφόμενο θέμα σας γνωρίζουμε τα εξής:
1. Η Γ.Γ.Π.Σ. παρέχει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους που πληρούν τις προϋποθέσεις της ανακοίνωσης του Υπουργείου Οικονομικών και επιθυμούν να καταβάλουν το Φόρο Εισοδήματος με τις νέες δόσεις, να ανακτούν στην οθόνη του υπολογιστή και να τυπώνουν τα νέα αποδεικτικά είσπραξης του Ενιαίου Εκκαθαριστικού Σημειώματος Φυσικών Προσώπων (Ε.Ε.Σ.Φ.Π.) κάθε φορά που το επιθυμούν.
2. Η ανωτέρω δυνατότητα παρέχεται σε όλους τους φορολογούμενους χωρίς να απαιτείται να είναι πιστοποιημένοι χρήστες του Taxisnet, μέσω του διαδικτυακού τόπου της Γ.Γ.Π.Σ.
http://www.gsis.gr -> ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΟΣΕΩΝ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
πληκτρολογώντας τον ΑΦΜ και τον αριθμό ειδοποίησης που αναγράφεται στην ενότητα Α. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ του Ενιαίου Εκκαθαριστικού Σημειώματος Φυσικών Προσώπων (Ε.Ε.Σ.Φ.Π.) με βάση την Αρχική Δήλωση.
 
3. Στην οθόνη του Η/Υ εμφανίζονται και εκτυπώνονται όλα τα αποδεικτικά είσπραξης όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί βάσει του νέου καθεστώτος δόσεων.
Αναλυτικότερα
α) Στο αριστερό μέρος κάθε αποδεικτικού είσπραξης αποτυπώνονται τα παρακάτω στοιχεία:

 •  Α.Φ.Μ.: Αναγράφεται ο αριθμός φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου.
 •  Χρημ. Κατάλογος: Αναγράφονται ο αριθμός του χρηματικού καταλόγου, ο αριθμός της γραμμής και ο κωδικός της Δ.Ο.Υ. που έχει βεβαιωθεί η οφειλή.
 •  Δόση: Αναγράφεται ο αριθμός της δόσης του συγκεκριμένου αποδεικτικού είσπραξης.
 •  Αρχικό Ποσό Δόσης/εων: Αναγράφεται το ποσό σε κεφάλαιο των δόσεων που έχουν βεβαιωθεί μέχρι την πρώτη κατά σειρά ημερομηνία πληρωμής που αναγράφεται στο συγκεκριμένο αποδεικτικό είσπραξης.
 •  Πληρωθέν: Αναγράφεται το ποσό που έχει καταβληθεί έναντι των δόσεων που έχουν βεβαιωθεί μέχρι την πρώτη κατά σειρά ημερομηνία πληρωμής που αναγράφεται στο συγκεκριμένο αποδεικτικό είσπραξης.
 • Ληξιπρόθεσμο Υπόλοιπο: Αναγράφεται το ποσό σε κεφάλαιο της δόσης/εων που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες και έχουν βεβαιωθεί μέχρι την πρώτη κατά σειρά ημερομηνία πληρωμής που αναγράφεται στο συγκεκριμένο αποδεικτικό είσπραξης.
 •  Εκπρόθεσμο: Αναγράφονται οι προσαυξήσεις που επιβαρύνουν το ποσό της δόσης/εων που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι την πρώτη κατά σειρά ημερομηνία πληρωμής που αναγράφεται στο συγκεκριμένο αποδεικτικό είσπραξης.
 •  Μη Ληξιπρόθεσμο Υπόλοιπο: Αναγράφεται το ποσό της δόσης/εων που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.
 •  Ποσό για Καταβολή: Αναγράφεται το συνολικό ποσό που πρέπει να καταβληθεί μέχρι την ημερομηνία πληρωμής που αποτυπώνεται σε κάθε αποδεικτικό είσπραξης.
 •  Πληρωτέο μέχρι: Αναγράφεται η τελευταία εργάσιμη ημερομηνία του μήνα μέχρι την οποία πρέπει να καταβληθεί το συνολικό ποσό που αποτυπώνεται σε κάθε αποδεικτικό είσπραξης.
β) Στο δεξί μέρος κάθε αποδεικτικού είσπραξης αναγράφονται τα στοιχεία του
φορολογούμενου και ακολουθεί η ταυτότητα πληρωμής για την καταβολή σε Τράπεζες ή τα
ΕΛ.ΤΑ.

4. Για την αποφυγή λαθών κατά την πληρωμή μέσω Τραπεζών ή ΕΛ.ΤΑ. προτείνουμε όπως
προσκομίζετε στην Τράπεζα ή τα ΕΛ.ΤΑ. το συγκεκριμένο αποδεικτικό είσπραξης που επιθυμείτε
να καταβάλετε.
5. Όταν γίνεται ανάκτηση των νέων ειδοποιητηρίων πληρωμής οι κλειστές δόσεις εμφανίζονται
με την ένδειξη «ΕΞΟΦΛΗΘΗ». Λόγω ετεροχρονισμένης ενημέρωσης των πληρωμών μέσω
τραπεζών υπάρχει καθυστέρηση στην ενημέρωση της εικόνας των αποδεικτικών είσπραξης.
6. Η ενημέρωση των φορολογουμένων με τα ειδοποιητήρια πληρωμής των δόσεων θα γίνεται
μόνο μέσω του διαδικτυακού τόπου της Γ.Γ.Π.Σ. διότι δεν προβλέπεται η αποστολή
ειδοποιητηρίων ταχυδρομικά.
7. Τα νέα χρεωστικά ποσά Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων τρέχοντος έτους που
προκύπτουν μετά την εκκαθάριση τροποποιητικών δηλώσεων δεν εντάσσονται στην ισχύουσα
ρύθμιση για περισσότερες δόσεις και καταβάλλονται μόνο στις Δ.Ο.Υ. Στις περιπτώσεις που η
αρχική βεβαίωση παραμένει μετά την εκκαθάριση τροποποιητικής δήλωσης συνεχίζει να ισχύει η
ρύθμιση και η καταβολή μέσω Τραπεζών ή ΕΛ.ΤΑ.
8. Για τις νέες εκκαθαρίσεις που θα γίνουν από τη Γ.Γ.Π.Σ., τα αποδεικτικά είσπραξης που είναι
ενσωματωμένα στο Ενιαίο Εκκαθαριστικό Σημείωμα Φυσικών Προσώπων και αποστέλλονται
στους φορολογούμενους θα αναγράφουν τις ημερομηνίες λήξης και τα ποσά σύμφωνα με το
μέχρι τώρα ισχύον καθεστώς δόσεων (εφάπαξ με έκπτωση ή σε δύο διμηνιαίες δόσεις), αλλά οι
φορολογούμενοι που τηρούν τις προϋποθέσεις για τις νέες δόσεις θα εντάσσονται αυτόματα
στην κατηγορία αυτή.
9. Εκτός των τραπεζών, η καταβολή του φόρου με τις νέες δόσεις μπορεί να γίνεται και στις Δ.Ο.Υ.
10. Οι πιστοποιημένοι χρήστες του Taxisnet που είτε δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της απόφασης για την ένταξη στις νέες δόσεις είτε επιθυμούν να εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος με έκπτωση, μπορούν να εκτυπώνουν από τον διαδικτυακό τόπο της Γ.Γ.Π.Σ. τα αποδεικτικά είσπραξης όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί στο εκκαθαριστικό σημείωμα που τους έχει αποσταλεί καθώς και τις επόμενες δόσεις σύμφωνα με το μέχρι σήμερα ισχύον καθεστώς (έως τρεις διμηνιαίες δόσεις).

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ