Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Εξαίρεση των σκαφών αναψυχής από το φόρο πολυτελούς διαβίωσης

15 Ιανουαρίου 2013

Εξαίρεση των σκαφών αναψυχής από το φόρο πολυτελούς διαβίωσης

Εξαίρεση των σκαφών αναψυχής από το φόρο πολυτελούς διαβίωσης


Εξαίρεση των σκαφών αναψυχής από το φόρο πολυτελούς διαβίωσης

Την εξαίρεση των σκαφών αναψυχής από το φόρο πολυτελούς διαβίωσης αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών με παρέμβαση της τελευταίας στιγμής στη συγκεκριμένη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που συζητείται σήμερα στη Βουλή.
Για τα σκάφη αναψυχής προωθείται από το υπουργείο Ναυτιλίας η επιβολή ειδικού τέλους πλου στο οποίο θα ενσωματώνονται όλοι οι φόροι που επιβαρύνουν τα σκάφη αναψυχής.
Επίσης αποσύρεται και το άρθρο 48 με το οποίο προβλέπονταν αυστηρότερες ρυθμίσεις για τις ποινές που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που εντοπίζονται να μην έχουν εκδώσει τιμολόγια, αποδείξεις ή να έχουν εκδώσει πλαστά και εικονικά τιμολόγια.
Παράλληλα διευκρινίστηκε ότι από την έκτακτη εισφορά που επιβάλλεται στα ναυλομεσιτικά γραφεία εξαιρούνται οι ημεδαπές και αλλοδαπές εταιρείες που έχουν εγκαταστήσει γραφείο ή υποκατάστημα και ασχολούνται με τη διαχείριση ή εκμετάλλευση πλοίων υπό ελληνική ή ξένη σημαία καθώς και με τις λοιπές εργασίες που προβλέπονται από την εγκριτική πράξη εγκατάστασής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ