Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Θα είναι ο αναβαλλόμενος φόρος στα εποπτικά κεφάλαια;

23 Ιανουαρίου 2013

Θα είναι ο αναβαλλόμενος φόρος στα εποπτικά κεφάλαια;

Παζάρι για τον αναβαλλόμενο φόρο

PSI, trapezes, ellhniko, τραπεζες, φορος, eurobank, europe, eurostat, alpha bank, κομισιόν, Στουρναρας,
Οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου έρχονται, οι τραπεζίτες βιάζονται και πιέζουν όσο μπορούν για την αναγνώριση του αναβαλλόμενου φόρου στα εποπτικά κεφάλαια, και το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τις προϋποθέσεις και τους όρους προκειμένου να βρεθεί μια «χρυσή τομή» με τους δανειστές.

Aναγνώριση του αναβαλλόμενου φόρου στα εποπτικά κεφάλαια

Διαρροές που έκαναν το γύρο της αγοράς χθες έκαναν λόγο για το «πράσινο φως» που άναβε η Κομισιόν για την προσμέτρηση στα εποπτικά κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών του αναβαλλόμενου φόρου. 

Αναβαλλόμενος φόρος

Ο φόρος που προκύπτει για τον συμψηφισμό των ζημιών από το PSI, με μελλοντικά κέρδη σε βάθος 30 ετών.

Ωστόσο παρά τις επίμονες διαρροές, την σπουδή των τραπεζιτών να κλείσει θετικά το θέμα, στο υπουργείο Οικονομικών δεν εμφανίζονταν να βιάζονται. Θα εξεταστούν όλες οι προϋποθέσεις και οι όροι (επίκειται νέα συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με τους ξένους), σημείωναν με σαφήνεια και παρά τα όσα «παπαγάλιζαν» ΜΜΕ και «έγκυροι αναλυτές».

Θα είναι ο αναβαλλόμενος φόρος στα εποπτικά κεφάλαια;

Η Ελληνική Ενωση Τραπεζών ζητεί από τον υπουργό Οικονομικών νέα συνάντηση για το ζήτημα, αλλά μέχρι αργά χθες το βράδυ συνεχιζόταν το παζάρι με την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).
Εύλογα οι τραπεζίτες από την πλευρά τους επείγονται ενόψει των αυξήσεων κεφαλαίου, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα σημαντικό... δέλεαρ που θα καθιστά πιο συμφέρουσα τη συμμετοχή παλαιών και (έμμεσα) νέων μετόχων στις αυξήσεις.
«Καλό θα ήταν να υπήρχε οριστική θέση/απόφαση της Κομισισόν πριν από τις 25-26 Ιανουαρίου...» σημείωνε τραπεζικός παράγοντας, καθώς προς το τέλος του μήνα συγκαλούνται οι επαναληπτικές γενικές συνελεύσεις των δύο συστημικών τραπεζών Alpha Bank και Πειραιώς.

Τραπεζικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως το ζήτημα πλησιάζει προς την τελική διευθέτηση, αλλά τον πρώτο και προτελευταίο λόγο τον έχουν πλέον οι ξένοι. Γι' αυτό κύκλοι του ΥΠ.ΟΙΚ. επιμένουν πως θα χρειαστεί να εξεταστεί από τον υπουργό Οικονομίας Γ. Στουρνάρα, ο οποίος θέλει πρώτα να κάνει τις απαραίτητες επαφές με Κομισιόν και Eurostat για τις οποιεσδήποτε τελικές αλλαγές μπορεί να υπάρξουν, πριν από τη συνάντησή τους με τους τραπεζίτες.

Δωράκι στο σύστημα


Στις 8/1 η κυβέρνηση απέσυρε το άρθρο 11 του φορολογικού νόμου, που αφορούσε τον αναβαλλόμενο φόρο για τις τράπεζες, έπειτα από σχετική αιτίαση της Κομισιόν. Το αίτημα πιθανότατα θα περάσει, για να ισχύσει κάτι ανάλογο για τις ισπανικές τράπεζες. Αλλωστε η τρόικα από τη στιγμή που πέρασε την επιτροπεία στις ελληνικές τράπεζες και οι πρώτες ομάδες επιτρόπων εγκαθίστανται στα γραφεία των συστημικών ομίλων, δεν έχει λόγο να μην προσφέρει το... δωράκι και στο εγχώριο σύστημα.http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ