Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί ΑΝΑΒΟΛΗ και ΑΛΛΑΓΗ της προθεσμίας των 5 εργάσιμων ημερών για την πληρωμή των ενσήμων του Ι.Κ.Α. με αρχή την προθεσμία καταβολής των ενσήμων του Ιανουαρίου 2013.

1 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΒΟΛΗ και ΑΛΛΑΓΗ της προθεσμίας των 5 εργάσιμων ημερών για την πληρωμή των ενσήμων του Ι.Κ.Α. με αρχή την προθεσμία καταβολής των ενσήμων του Ιανουαρίου 2013.

ΑΝΑΒΟΛΗ και ΑΛΛΑΓΗ της προθεσμίας των 5 εργάσιμων ημερών για την πληρωμή των ενσήμων του Ι.Κ.Α. με αρχή την προθεσμία καταβολής των ενσήμων του Ιανουαρίου 2013.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π . Ο . Φ . Ε . Ε .

ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42 - 46 - ΑΘΗΝΑ 104 34
ΤΗΛ: 210 8253445 - FAX: 210 8253446 * Ε - Μail: pofee@otenet.gr
ΑΠ. ΑΝΑΓ. ΠΟΛ.ΠΡΩΤ.ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ.ΚΑΤ. 545/4787/94

Προς τον:
ΔΙΟΙΚΗΤΗ του Ι.Κ.Α. – Τ.Ε.Α.Μ. κο ΡΟΒΕΡΤΟ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ

Κοινοποίηση:

• ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ κο Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ
• ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ κο Π.ΚΟΚΚΟΡΗ
• Πρόεδρο της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. κο ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ
• Πρόεδρο της Ε.Σ.Ε.Ε. κο ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΟΡΚΙΔΗ
• Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων

Αθήνα: 29 Ιανουαρίου 2013

Αρ. Πρωτοκ. Εξερχόμενου: 013

Θέμα : ΑΝΑΒΟΛΗ και ΑΛΛΑΓΗ της προθεσμίας των 5 εργάσιμων ημερών για την πληρωμή των ενσήμων του Ι.Κ.Α. με αρχή την προθεσμία καταβολής των ενσήμων του Ιανουαρίου 2013.


Αξιότιμε Κύριε Διοικητά,

Σας επαναλαμβάνουμε το αίτημα όλου του επιχειρηματικού κόσμου για αλλαγή της καταληκτικής ημερομηνίας πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών.

Με το έγγραφο σας με αριθμ. πρωτ.: Α20/251/115/1.11.2012 «Προθεσμίες καταβολής ασφαλιστικών εισφορών της 1/11/2012 με αριθμ. Πρωτ. Α20/251/115 μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:


ΘΕΜΑ : Προθεσμίες καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.
……..
Σας κοινοποιούμε το ανωτέρω σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, σύμφωνα με το οποίο προωθείται Κ.Υ.Α., η οποία θα καθορίζει την όλη διαδικασία συνείσπραξης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ.) και ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, μισθολογικών περιόδων 1ου/2013 και εφεξής, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.»

Επειδή δεν έχει εκδοθεί ακόμη η παραπάνω ΚΥΑ και ο χρόνος τρέχει δηλώνουμε, με πλήρη επίγνωση των λεγομένων μας, ότι ο Κλάδος ENAI ΑΔΥΝΑΤO αντικειμενικά να ολοκληρώσει τις διαδικασίες υπολογισμού της μισθοδοσίας και ενημέρωσης των εργοδοτών μέχρι και την 5η εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου (αλλά και των επομένων μηνών) και είναι αναγκαίο να δοθεί αναβολή εφαρμογής της σχετικής διάταξης προκειμένου για τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο και Μάρτιο να ισχύσει το παλιό καθεστώς καταβολής των εισφορών.

Δεν εξαρτάται μόνον από εμάς αλλά και από τους εργοδότες για την έγκαιρη προσκόμιση των στοιχείων απασχόλησης αλλά και είναι φύσει αδύνατον στην παρούσα χρονική στιγμή να ανταπεξέλθουμε όλοι οικονομικά.

Είναι αδύνατον στο χρονικό αυτό διάστημα να γίνουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι και εργασίες σε -4- εργάσιμες ημέρες (την 5η εργάσιμη ημέρα για τις δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να γίνουν οι πληρωμές και ΟΛΟΙ εμείς δεν μπορούμε να δουλεύουμε 7 ημέρες την εβδομάδα) και αυτό σημαίνει ότι η εφαρμογή των διατάξεων που ψηφίσθηκαν δεν πρέπει απλά να αναβληθεί αλλά να μεταβληθεί τουλάχιστον μέχρι την 14η εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα.

Είναι ανάγκη να ανακοινωθεί η αναβολή της εφαρμογής ΑΜΕΣΑ και με διάλογο με τους Κοινωνικούς Εταίρους αλλά και τον Κλάδο μας να βρεθεί η χρυσή τομή που θα συνδυάσει το επιθυμητό με το εφικτό. Άλλωστε η οικονομική ρευστότητα του ΙΚΑ θα είναι μόνον για μια περίοδο.

Διατελούμε με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Πανίδης Αβραάμ

Ο Γενικός Γραμματέας
Καμπάνης Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ