Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Η επιστροφή του ΦΠΑ στους ιδιώτες

22 Φεβρουαρίου 2013

Η επιστροφή του ΦΠΑ στους ιδιώτες

Η επιστροφή του ΦΠΑ στους ιδιώτες

Η επιστροφή του ΦΠΑ στους ιδιώτες

Εν τω μεταξύ, ο κ. Μαυραγάνης δήλωσε ότι η επιστροφή του ΦΠΑ στους δικαιούχους θα γίνει με ένα αυτοματοποιημένο σύστημα το οποίο θα περιλαμβάνει διάφορα κριτήρια, επιβεβαιώνοντας όσους είχαν εκφράσει φόβους ότι η επιστροφή του ΦΠΑ στους ιδιώτες, μέσα στον ερχόμενο Μάρτιο, θα γίνει με πολλά εμπόδια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των κριτηρίων που εξετάζονται περιλαμβάνονται:

* Οι επιστροφές να ανέρχονται σε συγκεκριμένο ποσοστό κάθε μήνα, ανάλογα με την εξέλιξη των εισπράξεων κάθε επιχείρησης.
* Πάγωμα της επιστροφής εάν διαπιστωθούν νέες παραβάσεις κατά τη διενέργεια ελέγχου.


Ο υφυπουργός Οικονομικών δήλωσε επίσης ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί η πρόταση των τεχνικών κλιμακίων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την απαλλαγή από τον ΦΠΑ μεγάλου αριθμού μικρών επιχειρήσεων με πολύ χαμηλό τζίρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ