Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Η Ελλάδα στους κερδισμένους της Συνόδου Κορυφής

10 Φεβρουαρίου 2013

Η Ελλάδα στους κερδισμένους της Συνόδου Κορυφής

Σύμφωνα με την Deutsche Welle...

Η Ελλάδα στους κερδισμένους της Συνόδου ΚορυφήςΑντ. Σαμαράς: Πήραμε 16,3 δισ. ευρώ τη στιγμή που ο προϋπολογισμός της ΕΕ μειώθηκε
Άγκελα Μέρκελ και Ντέιβιντ Κάμερον θεωρούνται οι μεγάλοι «κερδισμένοι» της συνόδου κορυφής, καθώς κατόρθωσαν να επιβάλουν στην ΕΕ έναν προϋπολογισμό λιτότητας. Στους κερδισμένους όμως ανήκει και η Ελλάδα αναφέρει το γερμανικό δίκτυο καθώς η χώρα μας κατάφερε να αντλήσει το μάξιμουμ των χρημάτων τόσο από το ΕΣΠΑ, αλλά και από τα επί μέρους ταμεία: για την ανεργία των νέων και την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Αντ. Σαμαράς: Πήραμε 16,3 δισ. ευρώ τη στιγμή που ο προϋπολογισμός της ΕΕ μειώθηκε


Σύμφωνα με την Deutsche Welle ο Φρανσουά Ολάντ ανήκει στους χαμένους αλλά κατάφερε όμως να περισώσει κάποια αναγκαία κονδύλια για την γαλλική γεωργία ενώ και οι άλλες χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα στήριξης μπορούν να θεωρούνται κερδισμένες.

Τη μεγαλύτερη ήττα υπέστησαν οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπως η Τσεχία, η Πολωνία και η Εσθονία που διασφάλισαν λιγότερους πόρους, για παράδειγμα στα αγροτικά. Στους χαμένους, ανήκουν τα πεδία της έρευνας, των νέων τεχνολογιών και της εκπαίδευσης, που σημειώνονται περικοπές κονδυλίων

«Ο Κάμερον κέρδισε και η Ευρώπη έχασε»

Το γερμανικό δίκτυο αναφέρεται και στις αντιδράσεις των ευρωπαϊκών Μέσων Ενημέρωσης που αναφέρονται στον πρώτο προϋπολογισμό λιτότητας που υιοθέτησε στην ιστορία της η Ευρωπαϊκή Ένωση έπειτα από τον εκβιασμό του Βρετανού πρωθυπουργού και την υποστήριξη που του παρείχε η Γερμανία. Τα περισσότερα ευρωπαϊκά μέσα κάνουν λόγο πως η Γερμανία συμφώνησε με τις βρετανικές απαιτήσεις αφήνοντας έκθετο τον Γάλλο Πρόεδρο θέλοντας να στείλει το μήνυμα στο νησί της Μάγχης πως επιθυμεί την παραμονή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αντ. Σαμαράς: Πήραμε 16,3 δισ. ευρώ τη στιγμή που ο προϋπολογισμός της ΕΕ μειώθηκε


Ποσό 16,3 δισ. ευρώ έχει να λάβει η Ελλάδα από τα κοινοτικά κονδύλια, όπως εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Αναλύοντας το εν λόγω ποσό, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι 14,5 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ένα ακόμη ποσό, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, θα δοθεί στην Ελλάδα, έπειτα από την αναθεώρηση των ποσοστών συμμετοχής της στα κοινοτικά κονδύλια, λόγω μείωσης του ΑΕΠ.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη αύξηση απ' όλες τις χώρες της ΕΕ, ενώ σημείωσε ότι, έπειτα από ελληνική πρωτοβουλία, θα δοθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση έξτρα κονδύλια για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και στις 27 χώρες - μέλη.

Ο πρωθυπουργός, στις δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει ειδική, ευθεία αναφορά για την Ελλάδα, βάσει της οποίας η χώρα μας θα εισπράξει τα 16,3 δισ. μετά το 2016.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ