Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί ΣΔΟΕ - βρήκε εικονικά τιμολόγια ύψους 300 εκατ. ευρώ

8 Φεβρουαρίου 2013

ΣΔΟΕ - βρήκε εικονικά τιμολόγια ύψους 300 εκατ. ευρώ

ΣΔΟΕ - βρήκε εικονικά τιμολόγια ύψους 300 εκατ. ευρώ

Υπόθεση για την αποκάλυψη κυκλώματος εικονικών τιμολογίων τύπου «carousel», στην οποία εμπλέκονται πολλές μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο ηλεκτρικών συσκευών, διερευνά το ΣΔΟΕ στην Αττική.
Η υπόθεση, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, αφορά εικονικά τιμολόγια ύψους 300 εκατ. ευρώ, με τη ζημία του Δημοσίου από ΦΠΑ να αγγίζει τα 70 εκατ. ευρώ.
Ήδη έχουν προσέλθει και καταβάλει τον ΦΠΑ, μαζί με τα πρόστιμα, περισσότερες επιχειρήσεις και ένα μεγάλο μέρος έχει ζητήσει συμβιβασμό με το υπουργείο Οικονομικών.
Αφορμή για τον έλεγχο στάθηκε η ξαφνική εμπορική γιγάντωση της εκδότριας εταιρείας, της οποίας ο τζίρος μετεβλήθη από 300.000 ευρώ σε 300.000.000 ευρώ. Τα πρόστιμα ανέρχονται στο διπλάσιο των συναλλαγών.
Παράλληλα, στο πλαίσιο ελέγχων τους τον Ιανουάριο, τα κλιμάκια του Σώματος εντόπισαν 10 επιχειρήσεις στην Αττική, οι οποίες εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 42.500.000 ευρώ, προκειμένου να καλύψουν ανύπαρκτες συναλλαγές, με αποτέλεσμα να απολέσει το δημόσιο έσοδα από ΦΠΑ ύψους 9.800.000 ευρώ.
Εικονικά τιμολόγια ύψους 27.000.000 ευρώ, έλαβαν επίσης 16 επιχειρήσεις προκειμένου να καλύψουν συναλλαγές για τις οποίες δεν κατείχαν νόμιμα φορολογικά και τελωνειακά έγγραφα.
Άλλη μια υπόθεση εικονικών αγορών αγροτικών προϊόντων (κρεμμύδια), ύψους 1.403.000 ευρώ από αγρότες της Θήβας ήρθε στο φως, στο μεταξύ, από το ΣΔΟΕ Ηπείρου. Ο εκδότης των εικονικών τιμολογίων ήταν οπωροπωλείο στην Πρέβεζα.
ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ