Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Καταβολή του επιδόματος θέρμανσης σε 278.489 δικαιούχους

15 Μαρτίου 2013

Καταβολή του επιδόματος θέρμανσης σε 278.489 δικαιούχους

Καταβολή του επιδόματος θέρμανσης σε 278.489 δικαιούχουςΚαταβολή του επιδόματος θέρμανσης σε 278.489 δικαιούχους

Περισσότερα από 37 εκατ. ευρώ θα επιστραφούν σήμερα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των πολιτών που θα λάβει το επίδομα ανέρχεται σε 278.489 δικαιούχους. Τα έσοδα του υπουργείου Οικονομικών από τη βενζίνη έφθασαν τα 2,5 δισ. ευρώ και του πετρελαίου διαμορφώθηκαν στο 1,3 δισ. ευρώ το 2012.Η υψηλή φορολογία μπορεί να έφερε χρήματα στα ταμεία του κράτους, αλλά άδειασαν οι τσέπες των καταναλωτών που ήθελαν να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης.


Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πωλήσεις ήταν μειωμένες έως 60% σε σχέση με πέρυσι, αλλά τα έσοδα του Υπουργείου Οικονομικών ήταν υψηλότερα, διότι ο φόρος του πετρελαίου θέρμανσης ήταν αυξημένος 6 φορές. Τα πρατήρια βενζίνης με το νέο φορολογικό καθεστώς έχασαν το μεγαλύτερο μέρος της πελατείας τους.


Η Ένωση Βενζινοπωλών Ελλάδος υποστηρίζει ότι η αύξηση της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης σε συνδυασμό με τη μείωση των εισοδημάτων των καταναλωτών έφερε στο χείλος της καταστροφής τους ιδιοκτήτες πρατηρίων.


Το 2009 ο συνολικός αριθμός των πρατηρίων έφθανε τα 8.500 και σήμερα είναι σε λειτουργία 5.800 σε όλη τη χώρα.
http://www.ert.gr

Διαβάστε σχετικά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ