Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Κροίσοι στην Κρίση

5 Μαρτίου 2013

Κροίσοι στην Κρίση


Η κρίση... γεννάει «Κροίσους»

Κροίσοι στην Κρίση

Κροίσοι στην Κρίση

Κροίσοι στην Κρίση

Οι δισεκατομμυριούχοι της λίστας του «Forbes» συνεχίζουν να αυξάνουν την περιουσία τους ανέγγιχτοι από την οικονομική κρίση που έχει οδηγήσει βίαια τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε συνθήκες ανέχειας.Ο Μεξικανός Κάρλος Σλιμ είναι στην πρώτη θέση της λίστας του «Forbes» με περιουσία 73 δισ. 

Για του λόγου το αληθές, αρκεί μια ματιά στην ετήσια λίστα του περιοδικού «Forbes» με τους δισεκατομμυριούχους του 2013 που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, μια λίστα η οποία για πρώτη φορά στα χρονικά φιλοξενεί συνολικά 1.426 άτομα, πλήθος που συνιστά ιστορικό ρεκόρ. Κι αυτό διότι μόνο τους τελευταίους 12 μήνες, την ίδια ώρα που οι φτωχοί του ευρωπαϊκού Νότου γίνονταν φτωχότεροι, 210 άνθρωποι σε ολόκληρη την υφήλιο έκαναν τη μετάβαση από το κλαμπ των πολυεκατομμυριούχων σε αυτό των δισεκατομμυριούχων, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των τελευταίων να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Οσο για τον συνολικό τους πλούτο, οι εν λόγω 1.426 εκλεκτοί ελέγχουν περί τα 5,4 τρισ. δολ., όπερ σημαίνει πως όλοι αυτοί μαζί, τον τελευταίο χρόνο έγιναν πλουσιότεροι κατά 800 δισ. δολ. Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία του «Forbes», για κάθε έναν που είδε την περιουσία του να μειώνεται το περασμένο δωδεκάμηνο, υπήρξαν άλλοι... τέσσερις που είδαν τις δικές τους να αβγατίζουν. Από άποψη εθνικότητας δε, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να ξεχωρίζουν ως η περιοχή με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους (αριθμούν 442 άτομα), ακολουθούμενες από την Ασία/Ειρηνικό (386), την Ευρώπη (366 άτομα), τη Λατινική Αμερική (129) και τη Μέση Ανατολή/Αφρική (103).
Οσο για την κορυφαία δεκάδα, εκεί δεν είχαμε μεγάλες ανακατατάξεις. Κάθε άλλο μάλιστα. Ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ συνέχισε για τέταρτη χρονιά να βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης. Η περιουσία του αυξήθηκε κατά 4 δισ. δολ. μέσα στο 2012, με αποτέλεσμα πλέον να έχει εκτοξευθεί στα 73 δισ. δολ.

Μπιλ Γκέιτς

Δεύτερος στη λίστα, όπως πέρυσι έτσι και φέτος, είναι ο Αμερικανός Μπιλ Γκέιτς, ο συνιδρυτής της Microsoft, ο οποίος είδε τα πλούτη του από τον Μάρτιο του 2012 έως σήμερα να αυξάνονται κατά 6 δισ. δολ. εξαργυρώνοντας προσοδοφόρες επενδύσεις σε χώρους όπως αυτοί της υγιεινής και της διαχείρισης απορριμμάτων.
Την κορυφαία τριάδα έρχεται να συμπληρώσει ένας Ισπανός, ο μεγαλομέτοχος του ομίλου Inditex (Zara, Massimo Dutti κ.ά.), Αμάνσιο Ορτέγκα, ο οποίος αποτελεί και τον μεγαλύτερο κερδισμένο της χρονιάς που φεύγει, γεγονός που φαντάζει τραγικά ειρωνικό εάν συνδυαστεί με την ολοένα επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση εκατομμυρίων Ισπανών μεροκαματιάρηδων. Πιο συγκεκριμένα, ο 76χρονος υπολογίζεται πως προσέθεσε στην περιουσία του 19,5 δισ. δολ. με αποτέλεσμα πλέον αυτή να εκτοξευθεί στα 57 δισ. δολ. Από ελληνικής πλευράς, στη φετινή λίστα φιγουράρουν τρία ονόματα: του Σπύρου Λάτση (περιουσία 3,3 δισ. $.), του Αριστοτέλη Μυστακίδη (2,7 δισ. $.) και του Φιλίππου Νιάρχου (2,6 δισ. $.).
57 ετών. Περιουσία 67 δισ. δολάρια
Παραδοσιακά κορυφαίος στη λίστα του Forbes, ο 57χρονος Μπιλ Γκέιτς βρίσκεται φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Η περιουσία του αυξήθηκε κατά 6 δισ. $. και αγγίζει τα 67 δισ. $. Το μυστικό της επιτυχίας του, βρίσκεται στους χώρους της υγιεινής, της διαχείρισης απορριμάτων και της βιομηχανίας αναψυκτικών.

Αμάνσιο Ορτέγκα

76 ετών. Περιουσία 57 δισ. δολάρια
Κι όμως, σε μια χρονιά σχεδόν εφιαλτική από οικονομικής άποψης για τον ισπανικό λαό, ο μεγαλύτερος κερδισμένος της λίστας του Forbes έμελλε να είναι Ισπανός. Ο λόγος για τον 76χρονο μεγαλομέτοχο του ομίλου Inditex (Zara, Massimo Dutti κ.ά.) Αμάνσιο Ορτέγκα, ο οποίος είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 19,5 δισ. δολάρια.

Γουόρεν Μπάφετ

82 ετών. Περιουσία 53,5 δισ. δολάρια
Για πρώτη φορά από το 2000 και μετά ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ έμεινε φέτος εκτός της κορυφαίας τριάδας. Κι όμως, ο 82χρονος δεν ανήκει στους χαμένους. Κάθε άλλο μάλιστα. Αυτός πέρυσι αύξησε την περιουσία του κατά 9,5 δισ. δολ.

Λάρι Ελισον

68 ετών. Περιουσία 43 δισ. δολάρια
Αφεντικό της εταιρείας λογισμικού Oracle, ο 68χρονος Αμερικανός Λάρι Ελισον έμελλε το 2012 να γίνει πλουσιότερος κατά μόλις... 7 δισ. δολ. και να ανέβει μία θέση στην κατάταξη, από το νούμερο έξι στο νούμερο πέντε.


Λι Κα-Σινγκ

84 ετών. Περιουσία 31 δισ. δολάρια
Για ακόμη μία χρονιά, ο πολυεπιχειρηματίας Λι Κα-Σινγκ από το Χονγκ Κονγκ ξεχωρίζει ως ο πλουσιότερος Ασιάτης στον κόσμο (μάλιστα αυτός είναι ο μοναδικός Ασιάτης στην κορυφαία 20άδα). Μόνο το 2012 ο 84χρονος προσέθεσε στα πλούτη του 5,5 δισ. δολ.

Λ. Μπετανκούρ

90 ετών. Περιουσία 30 δισ. δολάρια
Είναι 90 ετών και πάσχει από άνοια. Κι όμως, τα παραπάνω δεν εμπόδισαν τη Γαλλίδα ιδιοκτήτρια της L'Oreal να αυξήσει την περιουσία της κατά 6 δισ. δολ. και να ξεχωρίσει ως η κορυφαία γυναίκα (αλλά και η κορυφαία Ευρωπαία) στη λίστα του Forbes.

http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ