Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ - τι αλλάζει στη φορολογία Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού

13 Μαρτίου 2013

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ - τι αλλάζει στη φορολογία Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ - τι αλλάζει στη φορολογία Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ - τι αλλάζει στη φορολογία Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ - τι αλλάζει στη φορολογία Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού

Αλλάζει η φορολογία Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού

Ριζικά αναμένεται να αλλάξει πάλι η φορολόγηση των αυτοκινήτων και ειδικά των οχημάτων μεγάλου κυβισμού σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη στη Βουλή.Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα μεγάλα κυβικά δεν συνεπάγονται απαραιτήτως και την πραγματική αξία ενός αυτοκινήτου. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές σε αυτό το κομμάτι της φορολόγησης».
Το θέμα προέκυψε ύστερα από ερώτηση βουλευτή και ο Γ. Μαυραγάνης τόνισε πως υπάρχουν σκέψεις για αναπροσαρμογή στα κριτήρια φορολόγησης των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης ενόψει της υιοθέτησης ενός νέου σταθερού φορολογικού νομοθετικού πλαισίου.

Ειδικότερα, ανάφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο το κριτήριο φορολόγησης των Ι.Χ. να μην βασίζεται αποκλειστικά στον κυβισμό του οχήματος, αλλά και στην εργοστασιακή του αξία.


Αναφερόμενος στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για τα οχήματα μεγάλου κυβισμού, ο Γ. Μαυραγάνης παρέπεμψε για το μέλλον ενδεχόμενο επανεξέτασής τους με «ισοδύναμες προτάσεις». Η είδηση της επανεξέτασης του φορολογικού καθεστώτος από τον Γ. Μαυραγάνη στα αυτοκίνητα προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στον κλάδο που βλέπει κάθε μήνα τις πωλήσεις τους να μειώνονται.

Ειδικότερα το θέμα φορολόγησης των Ι.Χ. με βάση όχι τον κυβισμό του κινητήρα τους, αλλά την εργοστασιακή ή λιανική αξία ανατρέπει πλήρως το μέτρο της απόσυρσης που έχει τεθεί σε ισχύ από το τέλος Ιανουαρίου και θα ισχύει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου του 2013.
http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ