Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Νέα μέτρα 3 δισ. ευρώ ζητά η τρόικα

11 Μαρτίου 2013

Νέα μέτρα 3 δισ. ευρώ ζητά η τρόικα

Νέα μέτρα 3 δισ. ευρώ ζητά η τρόικα


Νέα μέτρα 3 δισ. ευρώ ζητά η τρόικα

Δημοσιονομικές αποκλίσεις που σε ετήσια βάση ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ αποκαλύπτουν για το 2013 οι προβολές της τρόικας και για τον λόγω αυτό έχει ζητηθεί από τα υπουργεία που εμπλέκονται στην εφαρμογή του Μνημονίου να καθαρίσουν προτάσεις δημοσιονομικής εξοικονόμησης.Είναι ενδεικτικό πως τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2013, που θα δοθούν εντός της ημέρας στη δημοσιότητα, θα αποτυπώνουν τη σημαντική υστέρηση στο σκέλος των εσόδων. Μπορεί η συγκράτηση των δαπανών να μην αποκαλύπτει πλήρως το εισπρακτικό πρόβλημα, αλλά αυτό αναμένεται να καταδειχθεί εμφανέστερα στο προσεχές διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό κυβέρνηση και τρόικα προχωρούν σε διαρκείς υπολογισμούς για το σωρευτικό δημοσιονομικό κενό καθώς οι πιθανές αποκλίσεις του 2013 επηρεάζουν τόσο την εκτέλεση του προγράμματος του 2014, όσο και την έκθεση βιωσιμότητας του χρέους.

Βούληση της κυβέρνησης είναι μέσα από τις ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τη διευκόλυνση πληρωμής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών να καλύψει εντός του 2013 το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής απόκλισης των 3 δισ. ευρώ. Άμεσο δημοσιονομικό όφελος θα προκύψει και από την απόλυση των 6.000 επίορκων υπαλλήλων, θέμα για το οποίο η τρόικα εμφανίζεται ανυποχώρητη.

Πρέπει να τονισθεί πως ένας από τους λόγους που η τρόικα δεν θέλει να υπάρξει αντικατάσταση του Έκτακτου Ειδικού Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) από τον ενιαίο φόρο ακινήτων και ζητά το χαράτσι να καταβληθεί και μετά το Σεπτέμβριο του 2013 έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαθούν τα 3 δισ. ευρώ που αποδίδει ο εν λόγο φόρος.

Πάντως, στην κυβέρνηση αισιοδοξούν πως οι δημοσιονομικές αποκλίσεις θα καλυφθούν και ότι ήδη έχουν υπάρξει ρεαλιστικά πλάνα για να καλυφθούν οι τρύπες. Ενδεικτικά το υπουργείο Εργασίας θα καταθέσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή νομοσχέδιο που προβλέπει πρόσθετες παρεμβάσεις δημοσιονομικής εξοικονόμησης ύψους 800 εκατ. ευρώ.

Εξ αυτών τα 420 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από το πρόγραμμα Αριάδνη, 200 εκατ. από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ, 80 εκατ. από την πάταξη στης εισφοροδιαφυγής και 100 εκατ. ευρώ από διάφορες παρεμβάσεις. Αντίστοιχες δε πρωτοβουλίες έχουν αναληφθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σε κάθε περίπτωση η τρόικα εξετάζει τα προτεινόμενα μέτρα προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο είναι ρεαλιστικά και θα επιφέρουν το επιθυμητό δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Τέλος, στελέχη του οικονομικού επιτελείου δηλώνουν πως το μεγαλύτερο κομμάτι της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας έχει κλείσει και αισιοδοξούν πως πριν την Πέμπτη και το αργότερο την Παρασκευή θα ολοκληρωθεί η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα. http://news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ