Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Oι Κινέζοι μπαίνουν στο κόλπο για το Ελ. Βενιζέλος

16 Μαρτίου 2013

Oι Κινέζοι μπαίνουν στο κόλπο για το Ελ. Βενιζέλος

Oι Κινέζοι μπαίνουν στο κόλπο για το Ελ. Βενιζέλος

Εκπρόσωποι κινεζικών εταιρειών εξέφρασαν χθες το ενδιαφέρον τους στον Γιάννη Στουρνάρα


Στη διεκδίκηση του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος επανέρχονται δύο κινεζικοί κολοσσοί που ενδιαφέρονταν από παλιά να το μετατρέψουν σε κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων και τουριστών.
Πρόκειται για τη Shenzen Airport, διαχειρίστρια του τέταρτου μεγαλύτερου αεροδρομίου της Κίνας, και τη Friedmann Pacific Asset Management, από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης αεροσκαφών διεθνώς.Οι δύο κινεζικοί όμιλοι, που είχαν καταθέσει πρόταση για εξαγορά του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος και τον Μάιο του 2011 με κοινή επιστολή τους στον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και στον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, τώρα επανακάμπτουν.
Χθες συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, κάνοντας σαφές το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Το ελληνικό Δημόσιο επιχειρεί να πουλήσει το ποσοστό του (50%) ταυτόχρονα με εκείνο της γερμανικής Hochtief (45%).
Η εμφάνιση των Κινέζων αυξάνει τους υποψήφιους μνηστήρες για το Ελευθέριος Βενιζέλος, για το οποίο δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον της η Qatar Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας του Κατάρ, όπως προέκυψε από την πρόσφατη επίσκεψη του επικεφαλής της Qatar Holding στην Αθήνα Αχμάντ αλ Σαγέντ. Στην Qatar Airways θα μπορούσε να προστεθεί και η γαλλική Airport De Paris (ADP), από τους μεγαλύτερους διαχειριστές αεροδρομίων στην Ευρώπη, όπως είχε προκύψει προ μερικών εβδομάδων κατά τις ελληνογαλλικές συναντήσεις στο Χίλτον με αφορμή την επίσκεψη του γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα.
Στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ που συμμετείχαν στη συνάντηση υπό τον κ. Στουρνάρα διευκρινίζουν ότι οι κινεζικές εταιρείες δεν αποκάλυψαν ποιο είναι το σχέδιό τους για το Ελευθέριος Βενιζέλος. Η πρόταση ωστόσο που είχαν καταθέσει οι ίδιες εταιρείες προ διετίας για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ελάμβανε υπόψη της την παρουσία της Cosco στον Πειραιά και τη δυνατότητα συνδυασμένων μεταφορών, μέσω λιμανιού και αεροδρομίου, προς την Ευρώπη.
Στελέχη που παρακολουθούν την υπόθεση εκτιμούν πως οι Κινέζοι μπορούν να ενισχύσουν το αεροδρόμιο της Αθήνας και να το μετατρέψουν σε κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων και τουριστών.

ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ. Η Shenzen Airport είναι διαχειρίστρια του ομώνυμου αεροδρομίου, το οποίο είναι το τέταρτο μεγαλύτερο της Κίνας και το οποίο άρχισε να λειτουργεί το 1991. Θεωρείται το πρώτο σύγχρονο διεθνές αεροδρόμιο της Κίνας, που εξυπηρετεί τις συνδυασμένες μεταφορές διά θαλάσσης, ξηράς και αέρος. Οσο για τη δεύτερη κινεζική εταιρεία, τη Friedmann Pacific Asset Management, είναι θυγατρική του ομίλου Friedmann Pacific Financial Services Limited που ελέγχει μεταξύ των άλλων μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης αεροπλάνων.http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ