Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί «Βουτιά» του ΑΕΠ κατά 5,7%

11 Μαρτίου 2013

«Βουτιά» του ΑΕΠ κατά 5,7%

«Βουτιά» του ΑΕΠ κατά 5,7%

Το τέταρτο τρίμηνο


Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει πως η συνολική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε μείωση 9,0% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2011.


Στο 5,7% διαμορφώθηκε η μείωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, σε όρους όγκου, το τέταρτο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011, έναντι μείωσης 6,0% που είχε υπολογιστεί στην πρώτη εκτίμηση της 14ης Φεβρουαρίου.


Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η διαφορά αυτή είναι αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση. Τα στοιχεία αυτά είναι είτε μηνιαία (όπως στοιχεία μηνός Δεκεμβρίου εισαγωγών και εξαγωγών) είτε τριμηνιαία (όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού).
Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει πως η συνολική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε μείωση 9,0% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2011, ενώ οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 10,3%.

Εν τω μεταξύ, μείωση της τάξεως του 17,5% παρουσίασε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, συμβάλλοντας θετικά στο ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ.

ΕΛΣΤΑΤ

ΕΛΣΤΑΤ: Δείκτης Κύκλου Εργασιών στον Τομέα Τουρισμού (Δ Τρίμηνο 2012)

Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 4,8% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2011. Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 2,7% ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 13,9 %.
Επίσης, μείωση 8,1% σε σχέση με το τέταρτo τρίμηνο του 2011 παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 8,5% και οι εισαγωγές υπηρεσιών κατά 6,3%.
http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ