Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί ΤΡΟΙΚΑ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

13 Μαρτίου 2013

ΤΡΟΙΚΑ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΤΡΟΙΚΑ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΤΡΟΙΚΑ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Στουρνάρας - Υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες

Τετάρτη το ραντεβού τρόικας - Σαμαρά. 

Σκηνικό εμπλοκής διαμορφώνεται και πάλι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Το εξ αναβολής ραντεβού των εκπροσώπων της με τον πρωθυπουργό, το οποίο είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τρίτης μετατέθηκε τελικά για τις 7 μμ της Τετάρτης.Μεγάλα αγκάθια της διαπραγμάτευσης παραμένουν το

  • ο δημόσιος τομέας όπου οι πιστωτές εμφανίζονται κάθε άλλο παρά ικανοποιημένοι από το σχέδιο που τους παρουσιάστηκε.


Οι εκπρόσωποι της τρόικας έχουν ζητήσει αναλυτικά στοιχεία και ξεκάθαρα χρονοδιαγράμματα για την εκτέλεση των 25.000 απομακρύνσεων από το Δημόσιο, καθώς το δίδυμο σχήμα διαθεσιμότητας – κινητικότητας με τους ασαφείς χρονικούς ορίζοντες υλοποίησης δεν τους έχουν πείσει.

Στη σημερινή σύσκεψη, ο κ. Μανιτάκης έδωσε διαβεβαιώσεις ότι όλες οι παρατηρήσεις της τρόικας θα ενσωματωθούν στην τελική επεξεργασία της πρότασής του και πλέον από το πρωί κιόλας της Τετάρτης θα καταβληθεί αγώνας δρόμου ώστε πριν από το απογευματινό ραντεβού της τρόικας με τον πρωθυπουργό να έχει συγκροτηθεί ένα αξιόπιστο σχέδιο που θα κατευνάσει τους πιστωτές.

Αναβολή στο παρά πέντε
Ως αιτία και της σημερινής αναβολής του ραντεβού τρόικας - πρωθυπουργού προεβλήθη η αργοπορία στην ολοκλήρωση του έργου των τεχνικών κλιμακίων, η συνεργασία των οποίων με τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών συνεχίστηκε αμείωτη καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Την αναβληθείσα συνάντηση με την τρόικα «διαδέχθηκε» ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, Εργασίας, Γ. Βρούτση, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και του υφυπουργού Οικονομικών Χρ. Σταικούρα.
Στη σύσκεψη εκλήθη και συμμετέσχε σε αυτή και ο -απών από τη χθεσινή μίνι διυπουργική- υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης.
Κυβερνητικοί κύκλοι απέδιδαν τη νέα ανατροπή όχι σε ευρύτερη εμπλοκή της διαπραγμάτευσης αλλά σε διαδικαστικά, απλώς, θέματα, παρότι κύκλοι του ΥΠΟΙΚ, αναφερόμενοι στο λόγο της αναβολής τόνιζαν ότι οι διαπραγματεύσεις των ελληνικών αρχών με τα τεχνικά κλιμάκια δεν έχουν καταλήξει σε αρκετά από τα θέματα της αξιολόγησης.
Μετά την ολοκλήρωση τής σύσκεψης ο Γιάννης Στουρνάρας ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους και επιβεβαίωσε ότι «υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες . Μάλιστα εμφανίστηκε λιγότερο αισιόδοξος από τις προηγούμενες δηλώσεις του, λέγοντας ότι ελπίζει «ορισμένα θέματα» να έχουν ρυθμιστεί μέχρι αύριο Τετάρτη.
Νωρίτερα είχε απορρίψει πάντως ότι υφίσταται εμπλοκή στις συνομιλίες με την τρόικα, τονίζοντας ότι κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί μια μέρα ακόμη στις διαπραγματεύσεις για τεχνικά ζητήματα, ώστε η συνάντηση της τρόικας με τον πρωθυπουργό να είναι «πιο αποτελεσματική».

ΔΗΜΑΡ: Η τρόικα πρέπει να επιδείξει ευελιξία

«Η τρόικα και οι Ευρωπαίοι εταίροι οφείλουν να καταλάβουν ότι χρειάζεται ευελιξία, συμπληρώσεις και τροποποιήσεις που θα κάνουν δυνατή την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής» επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ, σχολιάζοντας την εξέλιξη των διαβουλεύσεων και τονίζει ότι «η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχής της».
Επισημαίνοντας την ανάγκη αναχαίτισης της ύφεσης, η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι είναι απαραίτητη η προώθηση μέτρων όπως:

  • η μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση
  • η αύξηση του αριθμού των δόσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών
  • η ουσιαστική ελάφρυνση των νοικοκυριών για την εξόφληση δανείων
  • η υποστήριξη των ανέργων και ειδικά των νοικοκυριών που δεν έχουν κανένα ενήλικα εργαζόμενο
  • η διαμόρφωση πλαισίου κοινωνικής προστασίας

Και καταλήγει, αναφέροντας ότι «η έξοδος της χώρας από την κρίση έχει ως αναγκαίο στοιχείο την κοινωνική συνοχή και την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας», ενώ καλεί τους δανειστές να αντιληφθούν ότι είναι και εταίροι στο πλαίσιο της ΕΕ.

Διαβάστε ακόμα :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ