Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Βγενόπουλος στον ΣΚΑΪ: Δυσφήμισαν τη MIG για να πάρει η Κύπρου τις καταθέσεις – Σφοδρά πυρά κατά Σαρρή

28 Μαρτίου 2013

Βγενόπουλος στον ΣΚΑΪ: Δυσφήμισαν τη MIG για να πάρει η Κύπρου τις καταθέσεις – Σφοδρά πυρά κατά Σαρρή

Βγενόπουλος στον ΣΚΑΪ: Δυσφήμισαν τη MIG για να πάρει η Κύπρου τις καταθέσεις – Σφοδρά πυρά κατά Σαρρή (Video)

Σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο, οι χειρισμοί που έγιναν από την κυπριακή πλευρά ήταν κωμικοτραγικοί και η Κύπρος «πλήρωσε το τίμημα της ανεπάρκειας ενός διαπλεκόμενου πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου».

VIDEO Ο Α. Βγενόπουλος στον ΣΚΑΪ 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο σχετικό βίντεο Πρωτοφανή καταστροφή, που δεν υπήρχε λόγος να γίνει, χαρακτήρισε την κατάσταση στην Κύπρο ο πρόεδρος της Marfin Investment Group Ανδρέας Βγενόπουλος – μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ - και έριξε ευθύνες στον νυν κύπριο υπουργό Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή.  Σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο, οι χειρισμοί που έγιναν από την κυπριακή πλευρά ήταν κωμικοτραγικοί και η Κύπρος «πλήρωσε το τίμημα της ανεπάρκειας ενός διαπλεκόμενου πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου».Tα περιοριστικά μέτρα στις τράπεζες μπαίνουν στην τύχη. 

Ο πρόεδρος της MIG δήλωσε ότι «δεν υπάρχει σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της κατάστασης, γίνονται σπασμωδικά μέτρα από ανεπαρκείς ανθρώπους, που τώρα μάλιστα είναι και φοβερά κουρασμένοι». Σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο «δεν έχει πειστεί κανένας οτι υπάρχει άνθρωπος στην Κύπρο που ξέρει τι του γίνεται» και σημείωσε ότι τα περιοριστικά μέτρα στις τράπεζες μπαίνουν στην τύχη. Τόνισε ότι δεν είναι ο διογκωμένος τραπεζικός τομέας το μόνο πρόβλημα της Κύπρου αλλά είναι εύκολο να κατηγορήσει κανείς τις τράπεζες.  Μάλιστα, είπε πως «Ο κ. Χριστόφιας είπε ‘ναι’ στο κούρεμα των ομόλογων και κατέστρεψε τις τράπεζες».  Όπως είπε, από το 2009 είχε κάνει διαβήματα στις κυπριακές αρχές ζητώντας αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των τραπεζών, κάτι που αρνήθηκαν. Χαρακτηριστικά δήλωσε «με κράτησαν εγκλωβισμένο στην Κύπρο, χωρίς καμία αλλαγή του θεσμικού πλαισίου» και τόνισε ότι αναγκάστηκε να φύγει, γιατί η τράπεζα είχε υποστεί δυσφήμηση από τις αρχές και έχανε τις καταθέσεις. Τόνισε μάλιστα ότι «μας δυσφήμισαν για να πάρει η τράπεζα Κύπρου τις καταθέσεις μας».  Ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε ότι παρέδωσε μια τράπεζα υγιέστατη και τη διέλυσαν, χαρακτηρίζοντας «καταστροφικές» τις ενέργειες του κ. Σαρρή για την Λαϊκή (πρώην Marfin). Σύμφωνα με τον πρόεδρο της MIG, τα μεγάλα συμφέροντα κρύβονταν πίσω από την Τράπεζα Κύπρου, όχι τη Λαϊκή και δήλωσε ότι «δικαίως είχα αποκαλέσει τον πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου δικτάτορα χωρίς γνώσεις»

Το δάνειο στη Μονή Βατοπεδίου

 Είπε ακόμα ότι δεν τον ήθελαν ποτέ στην Κύπρο και υπογράμμισε ότι αν τον καλέσει η κυπριακή Βουλή, έχει πολλά να πει και να αποκαλύψει. Αναφορικά με το δάνειο στη Μονή Βατοπεδίου, που κάποιοι το χαρακτήρισαν επισφαλές, ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι το μοναστήρι έγινε πελάτης της τράπεζάς του 2,5 χρόνια πριν το υποτιθέμενο σκάνδαλο ενώ υποστήριξε ότι είναι «τερατώδη» ψέματα οι κατηγορίες γύρω από το ζήτημα αυτό.  Ο κ. Βγενόπουλος υπογράμμισε ότι έχει προσφύγει στο διεθνές διαιτητικό δικαστήριο, κατά των κυπριακών αρχών και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα κερδίσει, καθώς «όσα λένε είναι χωρίς το παραμικρό στοιχείο». Αναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε ότι χάρη στις κινήσεις του Γιώργου Προβόπουλου, του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, προστατεύτηκε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και εκτίμησε ότι είναι θετική η κίνηση της τράπεζας Πειραιώς να απορροφήσει τις κυπριακές.  Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ