Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Αλλαγή στον τρόπο πληρωμής του ΦΠΑ

18 Απριλίου 2013

Αλλαγή στον τρόπο πληρωμής του ΦΠΑ

Αλλαγή στον τρόπο πληρωμής του ΦΠΑ

Σε δύο δόσεις ο ΦΠΑ αλλά με 10 ευρώ προκαταβολή

Σε δύο δόσεις ο ΦΠΑ αλλά με 10 ευρώ προκαταβολή

Σε δύο δόσεις ο ΦΠΑ αλλά με 10 ευρώ προκαταβολή

Όχι τρεις αλλά δύο θα είναι οι δόσεις καταβολής του ΦΠΑ, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Ωστόσο για προκαταβολή θα αρκούν ακόμα και δέκα ευρώ αντί του 40% του ποσού που ισχύει σήμερα.Η νομοθετική ρύθμιση αναμένεται, σύμφωνα με τα "Τα Νέα", να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για την κάλυψη των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση των δόσεων των 8,8 δισ ευρώ, το οποίο θα κατατεθεί, κατά πάσα πιθανότητα, την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Πως θα λειτουργεί το νέο σύστημα

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φορολογούμενος θα υποβάλλει δήλωση ανά τρίμηνο στις 20 του μηνός, χωρίς την υποχρέωση προκαταβολής του 40% του φόρου που υπάρχει σήμερα, καταβάλλοντας μόνο 10 ευρώ. Από εκεί και πέρα  όμως αντί να πληρώνει ο φορολογούμενος το υπόλοιπο σε τρεις δόσεις, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να καθιερώσει την πληρωμή σε δύο ισόποσες δόσεις. Στη λύση αυτή έχουν ήδη συμφωνήσει η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ.
Σημειωτέον ότι τα αρχικά σχέδια της κυβέρνησης προέβλεπαν κατάργηση των δόσεων, αλλά τελικά μετά τις αντιδράσεις επήλθε συμβιβασμός στις δύο δόσεις.
Το νομοσχέδιο όμως θα συμπεριλαμβάνει και μία σειρά από άλλες παρεμβάσεις, που συμφωνήθηκαν με την τρόικα και οι οποίες θα ρυθμίζονται. Μεταξύ αυτών:
*Τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία σε 48 δόσεις.
*Την αύξηση του ορίου οφειλών για την άσκηση ποινικής δίωξης σε φορολογούμενους από τις 5.000 που είναι σήμερα στις 10.000 ευρώ.
*Τις ανεπίδεκτες είσπραξης οφειλές. Έτσι θα χαρακτηρίζονται οι οφειλές όταν διαπιστωμένα ο οφειλέτης δεν έχει περιουσιακά στοιχεία. Αυτές θα μπαίνουν στο αρχείο και σε περίπτωση που θα εντοπίζονται περιουσιακά στοιχεία στο μέλλον θα ανασύρονται.
*Τη διοικητική επίλυση φορολογικών διαφορών, έτσι ώστε να επιταχύνονται οι διαδικασίες και να μην καταλήγουν όλες στα φορολογικά δικαστήρια.
*Την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της ΓΓ Εσόδων με όλες τις φορολογικές αρμοδιότητες και αρμοδιότητες της ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων.
*Τη μείωση του ΕΕΤΗΔΕ κατά 15% και την παράταση της είσπραξης του μέσω ΔΕΗ έως το τέλος του έτους.
Επίσης θα συμπεριλαμβάνονται σειρά μέτρα για το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, η ρύθμιση για τα ενήμερα στεγαστικά δάνεια αλλά και οι ρυθμίσεις για την αποχώρηση 15.000 υπαλλήλων απ' το Δημόσιο.
πηγή Τα Νέα
Δείτε περισσότερα :Kυβέρνηση - Tρόικα συμφώνησαν να μειωθεί το χαράτσι (εετηδε)
http://www.nexusmanagementconsultants.gr/2013/04/Kybernhsh-Troika-symfwnhsan-na-meiw8ei-to-xaratsi-eethde.htmlΣαμαράς: Μικρότερο το χαράτσι της ΔΕΗ (εετηδε)

2013, eethde, εετηδε, χαράτσι

Σαμαράς: Μικρότερο το χαράτσι της ΔΕΗ (εετηδε) για το 2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ