Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Αύριο το ραντεβού Στουρνάρα - Τρόικα για την παροχή της δόσης

15 Απριλίου 2013

Αύριο το ραντεβού Στουρνάρα - Τρόικα για την παροχή της δόσης

Αύριο το ραντεβού Στουρνάρα - Τρόικα για την παροχή της δόσης
Αύριο το ραντεβού Στουρνάρα - Τρόικα για την παροχή της δόσης

Αύριο το ραντεβού Στουρνάρα - Τρόικα για την παροχή της δόσης

Έως την Τρίτη αναμένεται να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ. Το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας θα έχει την τελική σύσκεψη με την τρόικα, προκειμένου να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και εν συνεχεία αναμένεται το ανακοινωθέν της τρόικας.Σύμφωνα με το Mega, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών χαρακτήριζε την επικύρωση της συμφωνίας «τυπική διαδικασία».

Κατά τις πληροφορίες, η συμφωνία με την τρόικα επί των βασικών ζητημάτων αναφέρει:


  • Διαδικασίες για την απομάκρυνση 14.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του 2014 -εκ των οποίων οι 4.000 εντός του 2013.
  • Για τις οφειλές προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία προβλέπονται απεριόριστος αριθμός δόσεων για χρέη έως 5.000 ευρώ, 48 δόσεις για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ και εμπράγματες εγγυήσεις για χρέη άνω των 300.000 ευρώ.
  • Για το χαράτσι των ακινήτων προβλέπεται διατήρησή του για το 2013, μειωμένο κατά 15%, καθώς και διατήρηση του ΦΑΠ. Από το 2014 θα ισχύσει ο ενιαίος φόρος ακινήτων και στα αγροτεμάχια. Σημειώνεται ότι από το καλοκαίρι του 2013 θα εισαχθούν νέες αντικειμενικές αξίες.
  • Για το θέμα των δανείων, φαίνεται ότι θα ρυθμίζονται μόνο τα ενήμερα δάνεια, ενώ τα «κόκκινα» θα εμπίπτουν -προς το παρόν- στο νόμο Κατσέλη.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ