Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Kυβέρνηση - Tρόικα συμφώνησαν να μειωθεί το χαράτσι (εετηδε)

10 Απριλίου 2013

Kυβέρνηση - Tρόικα συμφώνησαν να μειωθεί το χαράτσι (εετηδε)

Kυβέρνηση - Tρόικα συμφώνησαν να μειωθεί το χαράτσι (εετηδε)

Η αρχική σκέψη ήταν να μειωθεί το χαράτσι κατά 10%-15% για τα ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως 1.500-2.000 ευρώ. Αλλά τώρα προκρίνεται η πρόταση για οριζόντια μείωση των συντελεστών κατά 15%.Στο σενάριο αυτό σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου υπάρχει σύγκλιση μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας.


Παράλληλα κοινή επιτροπή στελεχών της ΔΕΗ και του υπουργείου Οικονομικών μελετά όλες τις πλευρές εφαρμογής του μέτρου και κυρίως τους τρόπους με τους οποίους θα καλυφθούν οι απώλειες εσόδων που θα προκύψουν από τη μείωση του ειδικού τέλους.

Αν η πρόταση περάσει, γράφουν σήμερα Τα Νέα, η κλίμακα του χαρατσιού που κυμαίνεται σήμερα από 3 ευρώ το τετραγωνικό για αντικειμενική αξία έως 500 ευρώ και φτάνει τα 16 ευρώ για αντικειμενική αξία άνω των 5.000 ευρώ, θα περιοριστεί σε ένα εύρος από 2,55 ευρώ έως και 13,6 ευρώ. Στην κλίμακα αυτή θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται οι συντελεστές 1 έως 1,25 ανάλογα με την παλαιότητα του ακινήτου.

Έτσι, για ένα ακίνητο 100 τ.μ. δεκαετίας στα Λιόσια το χαράτσι θα μειωθεί από τα 460 στα 391 ευρώ (μείωση 69 ευρώ), ενώ για το ίδιο ακίνητο στην Αγ. Παρασκευή η μείωση θα είναι 138 ευρώ (από τα 920 στα 782 ευρώ).

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφερόμενοι στο φόρο ακινήτων τόνιζαν χαρακτηριστικά μετά τη σύσκεψη με την τρόικα ότι «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για μία συμφωνία», ενώ την ίδια αισιοδοξία εξέφραζαν και για τις ρυθμίσεις στα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Σχετικά με τον αριθμό των δόσεων που θα προβλέπουν οι δύο ρυθμίσεις, τα ίδια στελέχη έλεγαν ότι «υπάρχει μεγάλη σύγκλιση. Το κενό που μας χωρίζει είναι πια μικρό».


Διαβάστε σχετικά:

Νέα για το ΕΕΤΗΔΕ - χαράτσι στα ακίνητα

Σαμαράς: Μικρότερο το χαράτσι της ΔΕΗ (εετηδε)

Ποιοι δικαιούνται επιστροφή στο χαράτσι 

Τρόικα - Χαράτσι ακινήτων (εετηδε) και το 2013

Γεωργιάδης: «Δεν έχω να πληρώσω το χαράτσι της ΔΕΗ, ούτε τους ...

Ο Φόρος στα ακίνητα το 2013 θα λέγεται «ΕΦΑκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ