Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί ΡΕΝ : Η Γερμανία μπορεί να κάνει περισσότερα για να μειώσει το πλεόνασμα της

10 Απριλίου 2013

ΡΕΝ : Η Γερμανία μπορεί να κάνει περισσότερα για να μειώσει το πλεόνασμα της

ΡΕΝ : Η Γερμανία μπορεί να κάνει περισσότερα για να μειώσει το πλεόνασμα της


Καμπανάκι της Κομισιόν για Ισπανία, Ιταλία, Σλοβενία αλλά και Γαλλία
«Προτείναμε η Γερμανία να κάνει βήματα για να ενισχύσει την εγχώρια ζήτηση» δήλωσε ο Ολι Ρεν 

Καμπανάκι της Κομισιόν για Ισπανία, Ιταλία, Σλοβενία αλλά και ΓαλλίαΠηγή: AP Photo

«Η Γερμανία έχει κινηθεί στην κατεύθυνση της μείωσης του πλεονάσματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορεί να κάνει ακόμη ώστε να τονώσει την εγχώρια ζήτηση», δήλωσε την Τετάρτη ο Επίτροπος της ΕΕ για την Οικονομία Ολι Ρεν.

«Προτείναμε η Γερμανία να κάνει βήματα για να ενισχύσει την εγχώρια ζήτηση μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες βρίσκουμε ότι είναι πιο σημαντικές» τόνισε ο Ρεν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την έκδοση μιας έκθεσης για τις μακροοικονομικές ανισορροπίες στην ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε παράλληλα την Τετάρτη για την «εμβάθυνση των οικονομικών προβλημάτων στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία», και ανέφερε ότι «η Σλοβενία πρέπει να λάβει επείγοντα μέτρα για να αντισταθμίσει τον κίνδυνο μιας ευρύτερης αποσταθεροποίησης σε ολόκληρη την ευρωζώνη».

Από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μακροοικονομικό καθεστώς 13 κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που παρουσιάζουν προβλήματα, προέκυψαν υπερβολικές μακροοικονομικές ανισορροπίες μόνο για τη Σλοβενία και την Ισπανία.


«Στην Ισπανία και τη Σλοβενία, οι ανισορροπίες μπορεί να θεωρηθούν υπερβολικές», δήλωσε η Επιτροπή, αναφέροντας τα προβλήματα με υψηλά ελλείμματα και τα επίπεδα του δημοσίου χρέους, τις ανισορροπίες στο τραπεζικό σύστημα και στη δομή της αγοράς εργασίας και το κόστος.

Στην Ισπανία, η οποία αναγκάστηκε να δανειστεί 40 δισ. ευρώ από την ευρωζώνη το περασμένο έτος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της γκρεμίστηκε, η Επιτροπή αναφέρει ότι θέτει σοβαρούς κινδύνους για την ανάπτυξη και τη χρηματοπιστωτικής σταθερότητα, λόγω των υψηλών επιπέδων εξωτερικού χρέους.

Ο Ρεν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο άνοιγμα της αγοράς των υπηρεσιών, στην αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στο ενεργό εργατικό δυναμικό και την ενθάρρυνση της αύξησης των μισθών αναλόγως προς την αύξηση της παραγωγικότητας, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα αυτά παραδείγματα του τι θα μπορούσε να κάνει το Βερολίνο, για να αυξήσει την εσωτερική ζήτηση.

«Αυτό με την σειρά του θα μπορούσε να τονώσει τις οικονομίες και άλλων χωρών-μελών της ΕΕ, αφού θα αυξηθεί η ζήτηση στην μεγαλύτερη εξ αυτών», εξήγησε ακόμη ο Ρεν.

Παράλληλα δήλωσε ότι «η Ιταλία είναι πιθανό να βγει από τον κατάλογο των κρατών-μελών της ΕΕ που έχουν υπερβολικά ελλείμματα ακόμη και εντός του Μαΐου», δήλωσε σήμερα ο ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για οικονομικά και νομισματικά θέματα Όλι Ρεν.

Στην συνέντευξη Τύπου μετά την παράδοση μιας έκθεσης της Επιτροπής για τις μακροοικονομικές ανισορροπίες σε όλη την Ενωση, ο Ρεν επισήμανε ότι η απόφαση της Επιτροπής να συνεργαστεί με την Ιταλία ώστε η Ρώμη να καταβάλει ανεξόφλητες οφειλές της προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα συμβάλλει στην μείωση του ελλείμματος.

«Αυτό θα διευκολύνει την έξοδο της Ιταλίας από την διαδικασία για τα υπερβολικά ελλείμματα, κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό να συμβεί μόλις δούμε τα οριστικά στοιχεία τον Μάιο, στο πλαίσιο των εαρινών προβλέψεών μας», είπε ο Ρεν στους δημοσιογράφους. http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ