Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και φορολογουμένων μεγάλου πλούτου

4 Μαΐου 2013

Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και φορολογουμένων μεγάλου πλούτου

Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και φορολογουμένων μεγάλου πλούτου
Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε ριζική αναδιοργάνωση των ελεγκτικών υπηρεσιών για τις οφσόρ,  τους φορολογουμένους μεγάλου πλούτου και  τις μεγάλες επιχειρήσεις,

Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και φορολογουμένων μεγάλου πλούτου

Ομάδα 120 ράμπο για πολύ πλούσιους

Εξειδικευμένοι φοροκυνηγοί θα κάνουν φύλλο και φτερό τις οφσόρ αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις


Ειδική ομάδα 120 ελεγκτών «αποκτούν» οι οφσόρ και οι φορολογούμενοι μεγάλου πλούτου με τη δημιουργία του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, το οποίο θα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με αυτούς τους δύο ελεγκτικούς στόχους.Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε ριζική αναδιοργάνωση των ελεγκτικών υπηρεσιών

  • για τις οφσόρ, 
  • τους φορολογουμένους μεγάλου πλούτου και 
  • τις μεγάλες επιχειρήσεις, 
δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους νέους μηχανισμούς ελέγχου εκτός από βεβαιώσεις φόρων να προχωρούν σε κατασχέσεις και εισπράξεις.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα αυξηθούν οι εισπράξεις έπειτα από ελέγχους, οι οποίες μέχρι σήμερα απαιτούσαν τη σύνταξη ειδικής έκθεσης και την ενεργοποίηση της αρμόδιας ΔΟΥ για να φτάσουν οι βεβαιωμένοι φόροι στο ταμείο.

Οι αλλαγές περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την κεφαλαιαγορά που έχει κατατεθεί στη Βουλή και γίνονται έπειτα από έντονες πιέσεις της τρόικας, καθώς διαπιστώθηκαν αστοχίες και καθυστερήσεις στον έλεγχο μεγάλων φορολογουμένων το 2012.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο, το 2012 θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί 1.900 έλεγχοι σε φορολογουμένους μεγάλου πλούτου.
Ολοκληρώθηκαν μόλις 495 και οι εισπράξεις ήταν μόλις 17,4 εκατ. ευρώ από τα 22,2 εκατ. ευρώ που βεβαιώθηκαν.


Με φόντο αυτές τις δραματικές - κατά την τρόικα - επιδόσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου:


Δημιουργείται ειδική υπηρεσία με τίτλο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου. 

Δημιουργείται ειδική υπηρεσία με τίτλο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου.    Θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για τον έλεγχο μεγαλοφορολογουμένων με ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα άνω των 150.000 ευρώ ή αγορές αγαθών αξίας μεγαλύτερης των 450.000 ευρώ ή αξία ακίνητης περιουσίας άνω των 2 εκατ. ευρώ.

Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου

Θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για τον έλεγχο μεγαλοφορολογουμένων με ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα άνω των 150.000 ευρώ ή αγορές αγαθών αξίας μεγαλύτερης των 450.000 ευρώ ή αξία ακίνητης περιουσίας άνω των 2 εκατ. ευρώ.

Στην αρμοδιότητά του περνά και ο έλεγχος των οφσόρ επιχειρήσεων, τις οποίες μέχρι σήμερα θεωρητικά ήλεγχαν οι εφορίες, αλλά είτε λόγω έλλειψης προσωπικού (χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Κρανιδίου με τις 184 οφσόρ και τη ΔΟΥ Ναυπλίου με τους μόλις δύο υπαλλήλους) είτε λόγω κακής οργάνωσης έμεναν στο απυρόβλητο.

Το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου θα στελεχωθεί με τους 120 ελεγκτές που ασχολούνταν μέχρι σήμερα με τους μεγαλοφορολογούμενους και υπηρετούσαν στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δομή του Κέντρου είναι τέτοια που του δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να βεβαιώνει οφειλές και να στέλνει στη συνέχεια το φάκελο στις ΔΟΥ για τις εισπράξεις, αλλά και να ολοκληρώνει τον έλεγχο με κατασχέσεις και εισπράξεις φόρων και προστίμων.

Η ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων μετονομάζεται σε Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων 


και θα έχει επίσης τις αρμοδιότητες βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης για όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις της επικράτειας, μετά τους ελέγχους.

Στις αρμοδιότητές της υπάγονται επιχειρήσεις με ετήσια ακαθάριστα έσοδα άνω των 25 εκατ. ευρώ, συνδεδεμένες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις που προήλθαν από συγχώνευση.
Η ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων μετονομάζεται σε Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων    και θα έχει επίσης τις αρμοδιότητες βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης για όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις της επικράτειας, μετά τους ελέγχους.   Στις αρμοδιότητές της υπάγονται επιχειρήσεις με ετήσια ακαθάριστα έσοδα άνω των 25 εκατ. ευρώ, συνδεδεμένες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις που προήλθαν από συγχώνευση.
Η ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων μετονομάζεται σε Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων 

Τα Διαπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης ανασυγκροτούνται 

και περιέρχονται σε αυτά, εκτός από τον έλεγχο, και οι αρμοδιότητες αναγκαστικής είσπραξης των βεβαιωμένων από αυτά οφειλών.
http://www.tanea.gr.

Διαβάστε ακόμα:

Θετικά νέα από έκθεση ΔΝΤ για Ελλάδα
Ενδείξεις για αλλαγή του αρνητικού κλίματος που επικρατεί την τελευταία τριετία αναφορικά με την Ελλάδα προκύπτουν από τις νέες εκθέσεις της τρόικα και κυρίως του ΔΝΤ, τρία χρόνια έπειτα από την υπαγωγή της χώρας μας στο Μνημόνιο.

Θετικά νέα από έκθεση ΔΝΤ για Ελλάδα


Μειώνεται στο 18% ο ΦΠΑ για αγορά ακινήτων

Μειώνεται στο 18% ο ΦΠΑ για αγορά ακινήτων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ