Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Φορολογική δήλωση 2013: Το χάος ταιριάζει στο Taxisnet...

27 Μαΐου 2013

Φορολογική δήλωση 2013: Το χάος ταιριάζει στο Taxisnet...


Φορολογική δήλωση 2013: Το χάος ταιριάζει στο Taxisnet...
Φορολογική δήλωση 2013: Το χάος ταιριάζει στο Taxisnet...

Φορολογική δήλωση 2013: Το χάος ταιριάζει στο Taxisnet...

Οι φετινές φορολογικές δηλώσεις φέρουν αρκετές αλλαγές, στις οποίες θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή μισθωτοί, συνταξιούχοι και επιτηδευματίες για να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Χθες, (24/5/13) πρώτη ημέρα υποβολής φορολογικών δηλώσεων με ηλεκτρονικό τρόπο, ταλαιπωρία και «οδύσσεια» περίμενε όσους θέλησαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Αφού, ενώ έπρεπε το Taxisnet να λειτουργήσει από το πρωί, τελικά, άνοιξε τις πύλες του, νωρίς το απόγευμα.

 

Φορολογική δήλωση 2013: Το χάος ταιριάζει στο Taxisnet...Τη Δευτέρα 27 Μαϊου θα είναι έτοιμο τελικά το βιβλιαράκι των οδηγιών της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης των φορολογικών δηλώσεων του οικονομικού έτους 2012.
Τι θα ισχύσει με όσους λόγω αποδεδειγμένης τεχνικής αδυναμίας δεν μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά δήλωση

Τι θα ισχύσει με όσους λόγω αποδεδειγμένης τεχνικής αδυναμίας δεν μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά δήλωση


Από φέτος θα κατατίθενται υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου όλες οι φορολογικές δηλώσεις, πλην συγκεκριμένων και αυστηρών περιπτώσεων που θα αποφασίζει ο ίδιος ο έφορος. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο γ.γ Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, σε περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το ίντερνετ και ουσιαστικά αδυνατούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά φορολογική δήλωση. Ενώ, υπάρχει και πρόβλεψη που "φωτογραφίζει" περιπτώσεις βαριά ανάπηρων και αρρώστων.


Όπως τόνισε τη Δευτέρα το πρωί θα είναι έτοιμη και η διευκρινιστική εγκύκλιος για το πως θα δηλωθούν οι τόκοι καταθέσεων, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι στην εγκύκλιο θα ορίζεται ότι θα δηλώνονται ποσά τόκων που υπερβαίνουν τα 250 ευρώ.

Κανονικά η υποβολή δηλώσεων


Σύμφωνα με τον Γ.Λασκαρίδη, συνεργάτη του γ.γ Δημοσίων Εσόδων, κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα μπορούν να καταθέτουν τις φορολογικές τους δηλώσεις οι φορολογούμενοι μέσω του Taxisnet. Ενώ, αναφορικά με τους τόκους των καταθέσεων σχολίασε πως βρίσκονται σε εξέλιξη, επαφές με τις τράπεζες ώστε να βρεθεί μια λύση και να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Διαμαρτυρία συνταξιούχων για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις


Χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι του Δημοσίου δηλώνουν ότι, παρά τη θέλησή τους να είναι συνεπείς προς τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, δεν θα μπορέσουν να υποβάλουν φέτος φορολογικές δηλώσεις, καθώς αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο ως μέσο συμπλήρωσης και υποβολής των φορολογικών εντύπων, ενώ την ίδια στιγμή δεν έχουν καν ενημερωθεί για τις αλλαγές που έχουν επέλθει στις φετινές δηλώσεις, καθώς δεν έχουν λάβει ούτε έντυπα ούτε βιβλιάριο οδηγιών συμπλήρωσης.

Ενώ υπάρχει διάταξη που απαλλάσσει τους χαμηλοσυνταξιούχους από την υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης, η ηγεσία του υπουργείου προχωρά στην κατάργησή της και υποχρεώνει όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους να υποβάλουν φέτος ηλεκτρονικά τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Εκτός του ότι για τους συγκεκριμένους φορολογούμενους το διαδίκτυο αποτελεί άγνωστη γη, αυτοί θα αναγκαστούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να συμπληρώσουν και να στείλουν τις δηλώσεις τους.

Πηγή: real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ