Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Η φοροδιαφυγή στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής

22 Μαΐου 2013

Η φοροδιαφυγή στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής

Η φοροδιαφυγή στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής
http://www.nexusmanagementconsultants.gr/2013/05/i-forodiafugi-sto-epikedro-tis-sunodou-korufis.html

Κατά τις αφίξεις των πρωθυπουργών στις Βρυξέλλες, οι περισσότεροι υπενθύμισαν ότι τάσσονται υπέρ της κατάργησης του τραπεζικού απορρήτου.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η οποία αναμένεται να επικεντρωθεί στις προσπάθειες καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και τις φοροαποφυγής. Κατά τις εργασίες της Συνόδου αναμένεται να ασκηθούν έντονες πιέσεις στην Αυστρία και στο Λουξεμβούργο, τελευταία "οχυρά" του τραπεζικού απορρήτου, αν και δεν αναμένεται πάντως αξιοσημείωτη πρόοδος.Κατά τις αφίξεις των πρωθυπουργών στις Βρυξέλλες, οι περισσότεροι υπενθύμισαν ότι τάσσονται υπέρ της κατάργησης του τραπεζικού απορρήτου, υπό τον όρο ότι θα υπάρχουν διαπραγματεύσεις με χρηματοοικονομικά κέντρα εκτός ΕΕ, περιλαμβανομένης της Ελβετίας, ώστε να πράξουν το ίδιο.

Το θέμα αναβαθμίστηκε στην ατζέντα μετά από δημοσιεύματα σε Βρετανία, Γαλλία και ΗΠΑ που αποκαλύπτουν πόσο χαμηλούς φόρους πληρώνουν μεγάλες διεθνείς εταιρείες.

Το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου, που είναι προσυμφωνημένο, όχι όμως δεσμευτικό, καθορίζει εννέα συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση της πολιτικής και του συντονισμού σε φορολογικά θέματα, όπως η αντιμετώπιση πρακτικών φοροαποφυγής και μεταφοράς κερδών στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε ομιλία του είχε τονίσει πως η απώλεια πόρων από τη φοροδιαφυγή και τη φορολογική απάτη στην ΕΕ υπολογίζεται στο 1 τρισ. ευρώ. Ο κ. Μπαρόζο ζήτησε αυστηρότερα μέτρα και καλύτερο συντονισμό για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Την ανάγκη χάραξης μιας ξεκάθαρης πολιτικής για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά και τη σημασία ανάπτυξης ενδογενών πηγών ενέργειας της ΕΕ. υπογράμμισε από την πλευρά του ο έλληνας πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

«Πρέπει να συνδέσουμε την ανταγωνιστικότητά μας με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και με την υλοποίηση μιας ξεκάθαρης πολιτικής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Συντονισμένη δράση κατά της φοροαποφυγής ζητεί και το Ευρωκοινοβούλιο. Περισσότερα από 12 τρισεκατομμύρια δολάρια έχουν συσσωρευτεί στους φορολογικούς παραδείσους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε από την πλευρά της η οργάνωση κατά της φτώχειας Oxfam.


Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ