Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Εντός ημερών το σχέδιο νόμου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων του 2014

16 Σεπτεμβρίου 2013

Εντός ημερών το σχέδιο νόμου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων του 2014

Εντός ημερών το σχέδιο νόμου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων του 2014


Εντός της εβδομάδος αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα, για διαβούλευση, η τελική πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών για τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων, ο οποίος θα αντικαταστήσει το τέλος ακινήτων που εισπράττεται, σήμερα, μέσω τη ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και θα τεθεί σε ισχύ από το 2014.Στόχος του Υπουργείου είναι η πρότασή του για τον ενιαίο φόρο ακινήτων να ψηφισθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα από τη Βουλή, αφού προηγουμένως εγκριθεί από την τρόικα κατά τη νέα αξιολόγηση εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος που θα ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα.
Σε ό,τι αφορά στην πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών, προβλέπει τη θέσπιση τριών διαφορετικών κλιμακίων για τη φορολόγηση κάθε διαφορετικής κατηγορίας ακινήτου.

Δηλαδή, με άλλη κλίμακα και συντελεστές θα φορολογηθούν τα κτίσματα ανεξάρτητα αν αυτά είναι ηλεκτροδοτούμενα, εντός ή εκτός σχεδίου και με διαφορετικές κλίμακες θα φορολογηθούν οι εντός και οι εκτός σχεδίου εκτάσεις αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, για τα κτίσματα θα προβλέπεται κλίμακα με 20 διαφορετικά κλιμάκια αναλόγως της τιμής ζώνης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητο.

Επίσης, 20 κλιμάκια θα έχει και η κλίμακα για τα εντός σχεδίου οικόπεδα, ενώ για τα αγροτεμάχια ο συντελεστής φορολόγησης θα καθορίζεται με βάση το είδος της καλλιέργειας, την απόσταση από τη θάλασσα κά.


Κέρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ