Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Επίδομα θέρμανσης - "Όχι" σε μείωση Φόρου, "ναι" σε διευκολύνσεις

4 Σεπτεμβρίου 2013

Επίδομα θέρμανσης - "Όχι" σε μείωση Φόρου, "ναι" σε διευκολύνσεις

Επίδομα θέρμανσης - "Όχι" σε μείωση Φόρου, "ναι" σε διευκολύνσεις


Επίδομα θέρμανσης - "Όχι" σε μείωση Φόρου, "ναι" σε διευκολύνσεις

Αλλαγές στον τρόπο καταβολής του επιδόματος θέρμανσης εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, ταυτόχρονα όμως ο Γιάννης Στουρνάρας βάζει "φρένο" στη συζήτηση για μείωση του Ειδικού Φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης καθώς εκτιμάται ότι σε μια τέτοια περίπτωση ο μόνος ωφελημένος θα ήταν η λαθρεμπορία στα καύσιμα.Για εφέτος το υπουργείο προσανατολίζεται να αλλάξει τα κριτήρια αλλά και τη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος προκειμένου να διευκολυνθούν οι δικαιούχοι και να μην υποχρεώνονται πρώτα να προμηθευτούν τα καύσιμα και μετά να πάρουν τα χρήματα.
Η ισχύουσα διαδικασία είχε ως αποτέλεσμα τον περσινό χειμώνα να μην πληρωθούν από τον προϋπολογισμό ούτε 80 εκατ. ευρώ επί των διαθέσιμων 279 εκατ. ευρώ για το επίδομα θέρμανσης!


Τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητά η Ντόρα Μπακογιάννη σημειώνοντας ότι ήδη έχουν συσσωρευθεί πολλές φορολογικές υποχρεώσεις για τους πολίτες, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για πλήρη αποτυχία του μέτρου, που επιβάρυνε τελικά τα πλέον αδύναμα στρώματα του πληθυσμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως "παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε αύξηση στα δημόσια έσοδα, ενώ ταυτόχρονα υπήρξαν περιβαλλοντικά προβλήματα από τη χρήση ακατάλληλων υλικών προς καύση λόγω της οικονομικής δυσπραγίας των νοικοκυριών να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, η κυβέρνηση επιμένει στην ανάλγητη και αντικοινωνική υπερφορολόγησή του". "Αυτό είναι το μνημονιακό πρόσωπο μιας κυβέρνησης που βάζει τα συμφέροντα των δανειστών πάνω από τα συμφέροντα της κοινωνίας" προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι "η εξίσωση φόρου των πετρελαίων θέρμανσης και κίνησης απέτυχε" και προσθέτει: "H επαναφορά του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης στα προηγούμενα επίπεδα είναι αδήριτη ανάγκη, για όποιον ενδιαφέρεται για τις συνθήκες ζωής των πολιτών. Η κυβέρνηση δεν δικαιούται να παραμένει προσκολλημένη στην προηγούμενη ρύθμιση, όταν, μάλιστα, δεν έχει προκύψει κανένα όφελος για τα έσοδα του κράτους".

Ο Νότης Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες επισημαίνει σε ανακοίνωσή του: "Το δήθεν κοινωνικό προσωπείο της συγκυβέρνησης 'πάγωσε' με την άρνηση Στουρνάρα να μειώσει το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης και τα χαράτσια, αναδεικνύοντας το ανάλγητο πρόσωπο της μνημονιακής πολιτικής με τις στρατιές των ανέργων και τη σχεδιαζόμενη λεηλασία των συντάξεων και του εφάπαξ".http://www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ