Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Με κατάσχεση απειλούνται 25.000 ιδιοκτήτες ακινήτων

4 Σεπτεμβρίου 2013

Με κατάσχεση απειλούνται 25.000 ιδιοκτήτες ακινήτων

Με κατάσχεση απειλούνται 25.000 ιδιοκτήτες ακινήτων

Με κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων τους απειλούνται περίπου 25.000 φορολογούμενοι που δεν έχουν πληρώσει τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010, μετά από σχετική εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.Με κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων τους απειλούνται περίπου 25.000 φορολογούμενοι που δεν έχουν πληρώσει τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010, μετά από σχετική εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.


Ο κ. Θεοχάρης έχει δώσει εντολή να ελεγχθούν οι ιδιοκτήτες που ενώ έλαβαν το εκκαθαριστικό του ΦΑΠ για το 2010 δεν εξόφλησαν τον φόρο. Όσοι δεν έχουν πληρώσει τον φόρο, θα κινηθούν εναντίον τους διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης, όπως κατασχέσεις εισοδημάτων και ακινήτων.

Αναφέρει η εγκύκλιος:

"Στο πλαίσιο διασταυρώσεων που γίνονται για ληξιπρόθεσμες οφειλές φόρου ακίνητης περιουσίας φυσικών προσώπων έτους 2010, σας αποστέλλεται ηλεκτρονικά, αρχείο με τα στοιχεία οφειλετών ανά ΔΟΥ.

Παρακαλούμε να ελέγξετε αυθημερόν εάν οι συγκεκριμένοι οφειλέτες έχουν υποβάλει ανακλητικές- τροποποιητικές δηλώσεις φόρου ακίνητης περιουσίας έτους 2010 και να προβείτε άμεσα στην καταχώρηση- εκκαθάριση αυτών, ώστε η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Στη συνέχεια, παρακαλούμε να ολοκληρώσετε την καταχώρηση- εκκαθάριση όλων των λοιπών ανακλητικών δηλώσεων φόρου ακίνητης περιουσίας φυσικών προσώπων έτους 2010".

Σημειώνεται ότι ο ΦΑΠ 2010 επιβάλλεται σε φορολογούμενους που έχουν ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ. Εκκαθαριστικό σημείωμα έλαβαν περίπου 350.000 φορολογούμενοι και από αυτούς, όπως αναφέρουν ορισμένες πληροφορίες, περίπου 91.000 άτομα εμφανίζονται να μην έχουν εξοφλήσει τον φόρο.http://www.nooz.gr

Πως θα πληρώσετε την εφορία και τον ΦΑΠ σε 12 δόσεις


ΦΑΠ 2011 και 2012 διόρθωση μέσω taxisnet


Εκτύπωση της εκκαθάρισης φορολογικών δηλώσεων και Φ.Α.Π.

Εκτύπωση της εκκαθάρισης φορολογικών δηλώσεων και Φ.Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ