Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Ξεκινούν έντεκα έργα στην Αττική

12 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκινούν έντεκα έργα στην Αττική

Ξεκινούν έντεκα έργα στην Αττική

Ξεκινούν έντεκα έργα στην Αττική


Εντεκα νέα έργα, 93 εκατ. ευρώ, ξεκινούν από σήμερα στην Αττική, μετά την υπογραφή, χθες, των σχετικών συμβάσεων από τον περιφερειάρχη Γ. Σγουρό, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη.Τα έργα που έχουν ως στόχο να συμβάλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Ειδικότερα πρόκειται για πέντε αντιπλημμυρικά/ υδραυλικά έργα στους δήμους Παιανίας, Σαλαμίνας, Γλυφάδας και Χαλανδρίου, ένα έργο ύδρευσης/αποχέτευσης ακαθάρτων στο Θριάσιο Πεδίο και πέντε έργα οδοποιίας.

Πριν ενάμισι μήνα υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Κρωπίας - Παιανίας, προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ. Όπως είπε ο κ. Σγουρός από τα παραπάνω έργα, συνολικού ύψους 205 εκατομμυρίων ευρώ, στο κράτος και στα δημόσια ταμεία επιστρέφονται περίπου 34 εκατ. ευρώ από τον ΦΠΑ. Όταν ολοκληρωθεί όλο το ΠΕΠ Αττικής, ύψους 2,8 δισ. ευρώ, το κράτος -είπε- θα εισπράξει από τον ΦΠΑ περισσότερο από μισό δισ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης στις δηλώσεις του επέμεινε στην επιτάχυνση των ρυθμών απορρόφησης κονδυλίων από το ΕΣΠΑ. «Το ΕΣΠΑ τρέχει και λειτουργεί ως αντίβαρο στην κρίση, αλλάζοντας όσο είναι εφικτό τη ζωή μας», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως «μόνο στην Αττική πραγματοποιούνται αυτή την ώρα 433 τεχνικά έργα, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι κοντά στην ολοκλήρωσή τους». Σημείωσε, επίσης, πως «πέρυσι τέτοιο καιρό, η χώρα ήταν 18η ως προς τις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ στους 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ φέτος είναι τέταρτη».

Χθες, εξάλλου, ανακοινώθηκε η ένταξη στο ΕΣΠΑ της ανάπλασης της λεωφόρου Θηβών προϋπολογισμού 5,65 εκατ. ευρώ, καθώς και πέντε νέων παιδικών σταθμών, προϋπολογισμού 11,8 εκατ. ευρώ, στους δήμους Καισαριανής, Πειραιά, Παπάγου, Γαλατσίου και Ηρακλείου. Ο κ. Σγουρός εξάλλου έκανε γνωστό ότι παραδίδονται σε λειτουργία 17 νέα σχολεία σε όλη την Αττική και άλλα 32 δίνονται εντός του επόμενου εξαμήνου http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ