Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Υπουργείο Εργασίας: Αλλάζει ο έλεγχος καταβολής εισφορών στα ταμεία

3 Σεπτεμβρίου 2013

Υπουργείο Εργασίας: Αλλάζει ο έλεγχος καταβολής εισφορών στα ταμεία

Υπουργείο Εργασίας: Αλλάζει ο έλεγχος καταβολής εισφορών στα ταμεία


Υπουργείο Εργασίας: Αλλάζει ο έλεγχος καταβολής εισφορών στα ταμείαΓ. Βρούτσης: Θα είναι ταχύτερη η απονομή των παροχών


Ευρεία σύσκεψη εργασίας, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροαποφυγής, πραγματοποιήθηκε, υπό τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, και με τη συμμετοχή του γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Π. Κοκκόρη, διοικητών ταμείων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο αρμόδιος υπουργός σε δηλώσεις του ανέφερε ότι αλλάζει ο έλεγχος καταβολής εισφορών στα ταμεία για το εφάπαξ. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι
«προχωρούμε σήμερα σε μία ακόμη γενναία μεταρρύθμιση με διπλό στόχο, αφενός με την ολοκλήρωση της ενιαιοποίησης της επικουρικής ασφάλισης με οριστικό και δίκαιο τρόπο και αφετέρου με τον εξορθολογισμό της διαδικασίας είσπραξης των εισφορών για παροχή εφάπαξ».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας
«Το νέο σύστημα συμβάλλει στην ταχύτερη απονομή των παροχών, αλλά και στη δραστική μείωση της εισφοροδιαφυγής με όφελος 70 εκατ. ευρώ ετησίως υπέρ των εργαζομένων και συνταξιούχων. Επομένως, νοικοκυρεύουμε οριστικά τα δύο αυτά ταμεία. Κλείνουμε έναν ιστορικό κύκλο 20 ετών, μία ακόμη "ανοιχτή πληγή" του ασφαλιστικού συστήματος, κατάλοιπο της αδράνειας και της αναβλητικότητας του παρελθόντος. Παρεμβαίνουμε και αλλάζουμε το μέλλον» 
κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

Με το νέο σύστημα οι εργοδότες θα πρέπει να υποβάλλουν τις κρατήσεις για επικουρικό και εφάπαξ μαζί με τις κρατήσεις για κύρια σύνταξη μέσω της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης, ενώ το ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΙΚΑ, επεκτείνεται στο σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων.
http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ