Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Εργάνη:Βρέθηκαν 63.122 θέσεις εργασίας το Σεπτέμβριο

3 Οκτωβρίου 2013

Εργάνη:Βρέθηκαν 63.122 θέσεις εργασίας το Σεπτέμβριο

Εργάνη:Βρέθηκαν 63.122 θέσεις εργασίας το Σεπτέμβριο

Εργάνη:Βρέθηκαν 63.122 θέσεις εργασίας το Σεπτέμβριο


Ο φόβος και τα υψηλά πρόστιμα, φέρνουν αποτέλεσμα όσον αφορά στην «εμφάνιση» θέσεων εργασίας που προφανώς υπήρχαν, όμως δεν δηλώνονταν με αποτέλεσμα να χάνονται σημαντικά έσοδα για τα ταμεία και το ελληνικό δημόσιο. Τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη, είναι αποκαλυπτικά. Το Σεπτέμβριο εμφανίστηκαν 63.122 περισσότερες νέες θέσεις εργασίας, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων προέκυψαν μετά την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου οπότε και ανακοινώθηκε η νέα αυστηρή ποινή για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε ότι η απόφαση να επιβληθεί το υψηλότερο ιστορικά πρόστιμο για την αδήλωτη εργασία, δεν ήταν ούτε εύκολη ούτε αβασάνιστη, ωστόσο ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Και η επιλογή αυτή δικαιώθηκε, επισημαίνει ο υπουργός, καθώς 
«μια ολόκληρη «πόλη» 63.122 εργαζομένων εμφανίστηκε στην επίσημη αγορά εργασίας το Σεπτέμβριο λόγω των ελέγχων και των νέων προστίμων, επιβεβαιώνοντας το μέγεθος συμμόρφωσης των εργοδοτών και τη μετατροπή της «μαύρης εργασίας» σε νόμιμες θέσεις απασχόλησης».


Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον υπουργό, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και η Επιθεώρηση Εργασίας αναδιοργανώνεται εκ βάθρων, ώστε να γίνει αποτελεσματικότερη, ενώ πρόστιμο ύψους 10.550 ευρώ θα ισχύσει για όσους εργοδότες δεν συμπεριλάβουν τους εργαζόμενους τους στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση που κάθε μήνα υποβάλλουν στο ΙΚΑ, ακόμη και εάν έχουν ήδη δηλώσει αυτούς τους εργαζόμενους στο Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη».


Ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου επισημαίνει ότι τα στοιχεία της Εργάνης επιβεβαιώνουν την αποδοτικότητα του σχεδιασμού, των ελέγχων, της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής καταγραφής του συνόλου των εργαζομένων του Ιδιωτικού Τομέα και των ελέγχων αλλά και την ανταπόκριση και συμμόρφωση σημαντικού αριθμού επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.

Κέρδος online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ